Slovenija

Raztresene čevlje s Črnovrške planote počistili, tehtali so približno 570 kilogramov

Idrija, 10. 04. 2019 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Raztresene čevlje, ki so dlje časa ležali na Črnovrški planoti, so po naročilu podjetja Deichmann odstranili. Čevljev je bilo za okoli 570 kilogramov, stroški čiščenja pa so znašali približno 500 evrov.

Spomnimo, da smo v ponedeljek poročali o odlagališču raztresenih čevljev na Črnovrški planoti nad Idrijo. Po poročanju časnika Delo, je Komunala Idrija odstranila odvržene čevlje, ki so raztreseni ležali na območju Črnovrške planote.

Odpadke si je danes pobližje ogledal tudi okoljski inšpektor Boris Žbona, ki je zapisal, da se pod cesto nahaja večja količina čevljev, večina je opremljena z etiketami, nekateri imajo še zaščito proti krajo, povzročitelj pa še ni znan.
Odpadke si je danes pobližje ogledal tudi okoljski inšpektor Boris Žbona, ki je zapisal, da se pod cesto nahaja večja količina čevljev, večina je opremljena z etiketami, nekateri imajo še zaščito proti krajo, povzročitelj pa še ni znan. FOTO: POP TV

Kot je za Delo povedal Marko Leoni s Komunale Idrija, "je čistilna akcija trajala približno tri ure, stroški pa se gibljejo okrog 500 evrov. Čevljev je bilo za okrog 570 kilogramov."

Čevlje so odstranili po naročilu podjetja Deichman. Odpadke si je danes pobližje ogledal tudi okoljski inšpektor Boris Žbona, ki je zapisal, da se pod cesto nahaja večja količina čevljev, večina je opremljena z etiketami, nekateri imajo še zaščito proti krajo, povzročitelj pa še ni znan.

Za plačilo čiščenja so se odločili kot družbenoodgovorno podjetje

Iz podjetja Deichmann so sporočili, da najdeni čevlji ne prihajajo iz njihove slovenske izpostave, da pa so se za naročilo in plačilo čiščenja odločili kot družbenoodgovorno podjetje, so zapisali v Primorskih novicah. Ekipa podjetja Deichmann, ki si je ogledala teren, je sicer ugotovila, da so na odlagališču tudi čevlji drugih blagovnih znamk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaslc 1
10. 04. 2019 21.31
+2
ja,če imajo že uradno
kaslc 1
10. 04. 2019 21.31
+2
čezz sto let bodo pa organi izjavo za javnost podali
kaslc 1
10. 04. 2019 21.29
+25
bravo deichmann