7°C

Razvili revolucionarno zdravju prijazno razkužilo za roke in površine

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
P.R. /
Danes živimo v nenavadnem obdobju, na katerega se moramo zaradi epidemioloških razmer zelo hitro prilagajati. Človeštvo se spopada z mnogimi neznankami. Mnoge med nami bega, kakšna bo prihodnost človeštva. Bomo še lahko živeli normalnost, ki smo jo poznali pred leti? Bo lahko človek človeka še objel brez prisotnosti mask, cepiv in razkužil? Se bomo sploh še lahko družili v večjem številu in v zaprtih prostorih? Na nekatera vprašanja si prizadevajo odgovoriti tudi v slovenskem podjetju EKO GEA iz Šempetra v Savinjski dolini, v katerem so poiskali rešitve, ki so ljudem prijaznejše za zdravje.

Razkužilo BCx 900+2
Razkužilo BCx 900+2FOTO: Arhiv ponudnika

Razvili so namreč edinstveno formulo naravnega razkužila za roke, imenovanega BCx 900+2, kjer je poleg 70% etanola in vode dodan visoko koncentriran ekstrakt rjave morske alge (alginat), poznane tudi kot Norveški kelp. K pogovoru smo povabili direktorja podjetja EKO GEA Nejca Đorđića, ki pravi, da gre za sredstvo, katero se uporablja pri zdravljenju bolezni kože, le to obnavlja in nahrani z mikrohranili, ščiti njeno površino od zunanjih vplivov ter preprečuje vdor nevarnih kemikalij v kri skozi kožo. »Tehnologija se uporablja v Evropskih ter svetovnih inštitucijah že nekaj let. V bolnišnicah, ustanovah za starejše in za dolgotrajno oskrbo, v vrtcih, trgovskih centrih in šolah, z namenom zmanjšanja tveganj za okužbe, povezane z zdravstvenim varstvom, imenovane tudi 'superbakterije',« je predstavil glavni namen sredstva direktor Đorđić.

Sredstvo testirano pri svetovno znanem laboratoriju

Biološko sredstvo BCx 900+2 je bilo testirano v Evropsko priznanem laboratoriju Microbiological Solutions Limited v Londonu. In kaj pravijo rezultati testov? Ti dokazujejo, da je sredstvo izjemno in revolucionarno učinkovito (99,99%) pri razkuževanju bakterij, virusov in glivic. Nejc Đorđić nadaljuje: »Dokazano je, da sredstvo razkuži in prepreči razvoj mikrobiologije na površinah. Do preparata BCx 900+2 smo prišli nekoliko po naključju, ko smo ugotovili, kako lahko na površinah popolnoma naravno uničimo bakterije in viruse, med drugim tudi COVID-19. Gre za unikatno delovanje razkužila, hkrati pa kožo dodatno zaščiti in je ne poškoduje. Zaradi blagodejnih učinkov rjavih morskih alg je koža po nanosu celo negovana.«

Razkužilo BCx 900+2
Razkužilo BCx 900+2FOTO: Arhiv ponudnika

Učinek, sestava in delovanje razkužila

Izdelki za osebno nego so pogosto zelo nezdravi. Veliko raziskav je pokazalo, da je umivanje rok z milom boljše od uporabe razkužila. Ne le zaradi škodljivih vplivov na roke, temveč tudi zaradi same učinkovitosti, saj je milo dokazano boljše pri odstranjevanju virusov. Ker voda in milo nista vedno na voljo, smo razvili alkoholno alginsko sredstvo, ki simulira umivanje rok brez uporabe vode. Čistilni alkoholni alginat dosega boljše rezultate kot dezinfekcija.

Sredstvo ima dvojni učinek razkuževanja: 70% alkohol deluje protivirusno in antibakterijsko, sočasno pa ekstrakt rjave morske alge prav tako deluje protivirusno, antibakterijsko in povrhu vsega kožo zaščiti. Razkužilo je pripravljeno in namenjeno za osebno higieno ter za higiensko razkuževanje rok. Ne vsebuje nikakršnih umetnih arom, barvil, mineralnih olj, silikonov, stabilizatorjev, emulgatorjev ali gensko spremenjenih organizmov.

Razkužilo BCx 900+2
Razkužilo BCx 900+2FOTO: Arhiv ponudnika

»BCx 900+2 za roke s svojo sodobno tehnologijo deluje drugače kot klasična razkužila, saj je dokazano učinkovit pri zmanjševanju tveganja za pojav mikrobov, predvsem pa ima dolgotrajen učinek in vzpostavlja zdravo mikrofloro rok,« še dodaja predstavnik podjetja EKO GEA.

Naravno alkoholno sredstvo z alginati za čiščenje rok brez uporabe vode

Prvo tovrstno razvito sredstvo na svetu zmanjšuje tveganje za okužbe s škodljivimi mikrobi, bolezenskimi bakterijami in drugimi onesnaževalci s takojšnjim ter dolgotrajnim zaščitnim učinkom. BCx 900+2 vsebuje alginate, ki pomagajo optimalno izboljšati higieno in zaščito vaših rok. Po nanosu ostanejo na površini kože in s tem zagotovijo: 

- globoko čiščenje: Aktivacija probiotičnih bakterij v visoki koncentraciji proizvaja encime, ki prebavljajo organsko umazanijo, s čemer površina postane čista na mikroskopski ravni. Alginati na površini ostanejo aktivni več dni.

- zdravo mikrofloro: Aktivacija probiotikov oz. zdravih bakterij, ki prekrijejo površino in zmanjšujejo tveganje za okužbe.

Razkužilo BCx 900+2
Razkužilo BCx 900+2FOTO: Arhiv ponudnika

Vaša varnost je naša prioriteta 

Za zaključek pogovora nam Nejc Đorđić garantira: »Varnost revolucionarnega razkužila za roke BCx 900+2 smo temeljito preizkusili. Izdelan je po strogih smernicah s podprto tehnologijo ter z opravljenimi neštetimi študijami in po postopku podvrženim zunanjim revizijam in stalnem nadzoru kakovosti. Varnostno mejo določa Evropska komisija in drugi mednarodni inštituti.«

 

Naročnik oglasa je Eko Gea d.o.o.