Slovenija

Razvoj poljskega internetnega trga

Varšava, 17. 04. 2000 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva vodilna poljska ponudnika telekomunikacij, družbi Elektrim Group in Netia, bosta sodelovala pri ponudbi internetnih storitev na razvijajočem se poljskem internetnem trgu. Tako bo družba TPSA, ki je doslej imela prevladujoč položaj na trgu internetnih storitev, dobila konkurenco.

Družba Elektrim je licenco za opravljanje telekomunikacijskih storitev dobila šele sredi lanskega leta, vendar ima po ocenah analitikov zaradi dobro razvitih kabelskih povezav več možnosti za uspeh na internetnem trgu kot pa Netia, katere poslovanje je bilo doslej omejeno na nudenje poceni dostopa do interneta tistim, ki se niso odločili za TPSA.

Na Poljskem internet uporablja le približno pet odstotkov od sicer 39 milijonov prebivalcev. Elektrim namerava v naslednjih dveh letih investirati 200 milijonov dolarjev v razvoj strategije elektronskega poslovanja. Za pridobitev 50-odstotnega deleža v podjetjih, ki se ukvarjajo z elektronsko trgovino, vodi pa jih nizozemska družba Eastbridge, so plačali 52,5 milijona dolarjev, računajo pa tudi na sodelovanje s francoskim ponudnikom telekomunikacij Vivendi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.