Slovenija

''Recimo drogam ne'' v mariborski operi

Maribor, 15. 04. 2000 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru je bil sinoči dobrodelni gala koncert ''Recimo drogam ne'' za zdravljenje odvisnosti od drog, ki so ga pripravili Društvo opernih in koncertnih solistov Slovenije, Zveza LIONS klubov Slovenije, mariborska in ljubljanska opera, urad vlade za droge in nevladna ustanova Odsev se sliši. Na koncertu so operni solisti iz mariborske in ljubljanske opere ter gostje iz tujine v sodelovanju z orkestrom in zborom mariborske opere pod taktirko dirigenta Stefana Pallegrina Amata izvedli vrsto najbolj znanih arij iz svetovne operne zakladnice. Koncert, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom Štefke Kučan, so finančno podprli številni sponzorji, zbrana sredstva pa bodo organizatorji namenili za izvajanje programov zdravljenja odvisnosti od drog.

Kot je ob robu koncertu dejal predstavnik nevladne ustanove Odsev se sliši Andrej Kastelic, je za vse, ki pomagajo odvisnikom od drog, dragocena tudi moralna podpora, ki so jo njihovemu delu izrazili organizatorji, izvajalci, sponzorji in številni obiskovalci dobrodelnega gala koncerta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.