Slovenija

Rekordna prodaja zbirke Microsoft Office 97

Ljubljana, 03. 12. 1997 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Microsoft
Komentarji
0

Kot je sporočil Microsoft, je zbirka Microsoft Office 97 najhitreje prodajana poslovna aplikacija v zgodovini računalnikov PC. V manj kot enem letu so prodali več kot 20 milijonov licenc Office 97, kar je približno 60.000 na dan. Ta prodaja presega povpraševanje po katerikoli aplikaciji za poslovno storilnost, prodaja licenc pa je tudi dvakrat večja kot pri katerikoli prejšnji različici Office.

Po besedah Microsoftovega podpredsednika za prodajo in podporo Stevea Ballmerja pomeni prodaja zbirke Office 97 mejnik v zgodovini računalnikov PC. K povpraševanju največ prispevajo podjetja vseh velikosti z različnih področij. Med velikimi podjetji, ki uporabljajo Office 97 so World Bank, Chrysler Corp., Dell Computer Corp., St. John Medical Center, NationsBanc Montgomery Securities Inc. idr. Podjetje Dell je npr. prešlo z zbirke Office 4.2 na Office 97 in zamenjalo obstoječi e-poštni sistem z Outlookom. Dell bo v prihodnjih 12 mesecih namestil Office 97 na vseh svojih 12.000 namizjih.

Končni uporabniki čedalje pogosteje ustvarjajo vsebino za intranete podjetij, v ta namen pa lahko uporabijo znana orodja iz zbirke Office. Office 97 podpira hiperpovezave v dokumentih, vsebuje spletnega čarodeja za ustvarjanje strani HTML z Wordom 97 in ukaz Shrani kot HTML v vsej zbirki, s katerim lahko uporabniki samodejno pretvorijo dokumente Office 97 v spletno obliko.

Več podatkov o podjetjih, ki uporabljajo Office 97, je na voljo na spletnem naslovu http://www.microsoft.com/office/org/