Slovenija

Rekreativni kolesarji skupaj z Rogličem zbrali okoli 30.000 evrov

Maribor, 24. 09. 2023 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tanja Volmut
Komentarji
1

60 ali 70 dobrodelnih kolesarskih kilometrov, Štajerska in kolesar Primož Roglič. Ključne besede za prav poseben kolesarski dogodek, tako imenovan Zlati krog s Primožem Rogličem. Že drugo leto zapored so lahko rekreativni kolesarji skupaj s šampionom prevozili pot do Ptuja in nazaj. In kljub ne najboljšim pogojem za kolesarjenje zaradi dežja, je pot premagovalo veliko kolesarjev, med njimi tudi nekdanji vrhunski športniki. Celoten izkupiček od prijavnin gre v dobrodelne namene.

Prvi kolesarji so po približno treh urah prispeli nazaj na cilj, v Maribor. Kljub slabemu vremenu je bila prisotna dobra volja. "Na Ptuju smo gledali. Slabo vreme in vse je bilo narobe, pa smo bili dobre volje, vsi nasmejani," pove eden od gledalcev. Pot, ki so jo udeleženci prekolesarili, se je začela v Mariboru, nadaljevala v Hoče, Skoke, Starše, na Ptuj, v Duplek in nazaj v Maribor. Kolesarji pa so bili ponosni, da so imeli na poti tako vrhunsko družbo, Primoža Rogliča. "Čez leto mi navijamo zanj, na koncu leta pa je tako druženje pravo veselje," so bili zadovoljni udeleženci. 

Kolesarskega asa je na dobrodelni poti podprl še en naš as, nekdanji smučarski skakalec Robert Kranjec, Rogličev dober prijatelj. Teh slabih 70 kilometrov ni bilo napornih, je bilo pa mrzlih, a za dober namen se splača potrpeti, je dejal. Kolesaril je tudi Primožev klubski kolega, Jan Tratnik. "Vreme ni bilo naklonjeno. Ko sem videl, kakšna je bila udeležba v tako slabem vremenu, sem rekel, da ne smem imeti izgovorov," je povedal v smehu.

Zlati krog v deževnem vremenu
Zlati krog v deževnem vremenu FOTO: POP TV

Mislil sem, da bomo progo izpeljali le profesionalci, a sem ponosen na vse, je ob koncu dejal Roglič, ki je imel poleg kolesarjenja tudi veliko dela z avtogrami. "Nekajkrat sem šel po celotni karavani, nihče ni žvižgal in si pel, vsi so se tresli in bili zmrznjeni, ampak izpeljali dogodek, kot je prav," še doda.

Za dres so na dražbi iztržili 3750 evrov, temu pa se prištejejo tudi prijavnine na dogodek- skupaj se je tako nabralo okoli 30.000 evrov. Izkupiček gre fundaciji Primoža Rogliča. Lani so za mlade kupili kolesa in čelade, letos podobno. Poleg tega pa Roglič predlaga, da se s ponovno dražbo profesionalnih kolesarjev pomaga tudi prizadetim v poplavah. Lani jim je denimo uspelo zbrati dobrih 31 tisoč evrov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janimir
25. 09. 2023 08.07
-3
Zastonj Piar. Roglič je prispeval ? 10 majic ki jih je dobil zastonj. Dobrotnik . Lahko bi prispeval 10 % od davka ki ga ne plačuje Sloveniji. Še par let in se bo z milijoni vrnil v Slovenijo. Mi mu gradimo vrtce, šole, bolnišnice, ceste... Da se razumemo s športom to nima nobene zveze. Za športne dosežke kapo dol. Še eden je bil dober na Gorenjskem, ki je pred trgovino čakal reveže. Zaslužil pa več sto mil. dolarjev.