Slovenija

Renault in Nissan v internet platformi

Pariz, 17. 04. 2000 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Renault in Nissan Motor se pridružujeta podjetjem Ford Motor Company, General Motors Corporation in DaimlerChrysler v kapitalu nove družbe za ''business to business'' izmenjavo podatkov preko interneta. Gre za najpomembnejšo svetovno platformo za računalniško izmenjavo podatkov med proizvajalci avtomobilov in avtomobilske opreme. V ta namen bodo ustanovili tri svetovalne odbore, ki bodo delovali v severni Ameriki, Evropi in Aziji, so sporočili iz Renaulta.

Delo evropskega odbora bosta opravljala Renault in DaimlerChrysler, Nissan pa bo ustanovil in vodil delo azijskega odbora. Renault in Nissan bosta ustanovila mešano delovno skupino, ki bo skupaj s skupinami partnerskih podjetij sodelovala pri razvoju platforme za računalniško izmenjavo podatkov.

Dogovor je popolnoma v skladu s politiko rentabilne rasti podjetij Renault in Nissan. V novem podjetju se bo združilo pet velikih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev, katerih skupna neposredna kupna moč presega 300 milijard ameriških dolarjev, poslovna zmogljivost celotne platforme z avtomobilskimi proizvajalci in proizvajalci avtomobilske opreme pa presega 1.000 milijard ameriških dolarjev. Storitve, ki jih bo nudila platforma, ne bodo omejene zgolj na postopke nabave. Pospešile naj bi namreč tudi izmenjavo nasploh in omogočile razvoj skupnega dela proizvajalcev in dobaviteljev.

Ker bodo lahko dobavitelji delov in opreme še bolj kot do zdaj vključeni v proces razvoja izdelkov in orodij, bo nova omrežna povezava veliko prispevala tudi k boljši učinkovitosti proizvajalcev in dobaviteljev, h krajšemu času razvoja in k manjšim stroškom. Storitve bodo nenazadnje na voljo vsem, ki so kakorkoli vključeni v nabavno verigo, vse od kupcev do prodajalcev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3