Slovenija

Revoz zaustavil proizvodnjo in čaka sestavne dele za twinga

Novo mesto, 21. 01. 2021 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V novomeškem Revozu so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje pred tednom v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, po sredini popoldanski zmeni zaustavili proizvodnjo. Vnovič naj bi jo zagnali prihodnji teden. Kdaj točno, še ne vedo.

Zaustavitev proizvodnje je vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović danes potrdila in dodala, da čakajo na informacije iz Trevesa, ki naj bi prve pošiljke potrebnih sestavnih delov dostavil predvidoma prihodnji teden.

Direktor Trevesa Andrej Baškovič je medijem te dni povedal, da v novejšem delu tovarne v Biču, ki ga požar ni zajel, že vzpostavljajo del proizvodnje, in da naj bi prve pošiljke avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije zagotovili prihodnji teden. Nadomestitev izpadle proizvodnje iščejo tudi v hčerinskih podjetjih v Španiji in Franciji, v Španijo pa so že poslali del nepoškodovanih proizvodnih sredstev in del zaposlenih, je še dejal.

V Revozu so zaustavili proizvodnjo za nedoločen čas.
V Revozu so zaustavili proizvodnjo za nedoločen čas. FOTO: Damjan Žibert

Bašek Zildžovićeva je sicer v torek pojasnila, da Treves Revozu dobavlja različno izolirane talne in druge obloge ter še nekaj drugih izdelkov, ki jih vgrajujejo v model twingo. Ker njegova proizvodnja obsega dve tretjini Revozove proizvodnje, naj bi ta stala vse do prihodnjega tedna. Revoz in Treves skušata sicer nastalo zagato čim prej rešiti, je pristavila.

Zaloge omenjenih delov so jim sicer zadostovale še za sredini delovni izmeni. Ker twingo pri dnevni proizvodnji, ki nekoliko presega 700 avtomobilov, predstavlja večinski delež, pa so se odločili za njeno popolno zaustavitev za nedoločen čas.

Ob zaustavitvi proizvodnje bodo Revozovi delavci, ki so se v ponedeljek vrnili s podaljšanega kolektivnega dopusta, ki so ga začeli po popoldanski izmeni 24. decembra, imeli t. i. nedelovne dni. Prihodnji teden bodo skušali nadaljevati vsaj proizvodnjo clia in čim prej tudi twinga. Revoz sicer zaposluje nekaj več kot 2400 ljudi, ob zaustavitvi proizvodnje pa so v podjetju ostali le zaposleni pri določenih projektih, ki jih ne morejo prekiniti. Sicer pa v Revozu verjamejo, da bodo teh nekaj dni izpada proizvodnje zaradi požara v Trevesu hitro nadoknadili, je še dejala Bašek Zildžovićeva.

Revoz sicer deluje v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart.

Spomnimo. V Trevesu je zagorelo prejšnjo sredo. Jutranji požar se je hitro razširil, dosegel je proizvodnjo avtomobilskih preprog in zvočnih izolatorjev za avtomobile. Zgorel je stari del tovarne, požar pa se v novi del ni razširil. Po besedah direktorja Trevesa nastale gmotne škode še niso ocenili. Pogorela je sicer stavba, ki so jo imeli v najemu od sosednjega podjetja Eurotek. Prek matičnega podjetja v Franciji so imeli vse zavarovano, ker gre za tujo oz. ameriško zavarovalnico, pa se bo ocena škode predvidoma zavlekla, je še dejal Baškovič.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivo105
21. 01. 2021 12.49
+2
Berem komentarje vsevedov, ki avtomobilske proizvodnje še iz aviona niso videli, pa "kao" vse vedo. Res bedni komentarji brez vsake veze z realnostjo!
Smartbtm
21. 01. 2021 12.36
-1
boljše modele pa tak ne moremo sestavljat ker nismo zanesljivi, je že dolgo časa nazaj en vodilnih rekel. Tak da reklamacije od šlamparije ostane pri najnižjih cenovnih razredih avtov
Smartbtm
21. 01. 2021 12.34
+0
smo kot včasih Kitajčki, da samo sestavljamo za druge te krš avte ala twingec
Carmenbula
21. 01. 2021 12.05
+2
To je zasluga dobrega managementa, sicer je pa v REVOZU kot na Francoski ambasadi oni lohka nažejo ljudi domov, kdaj koli bodo tako v Nedeljo prišli na delo tako, da izgube ni nihče pa ne sme v Revoz ker bodo pobrali vse in se preselili...Tam je dobesedno delovno taborišče...samo tabla Arbeit Mach frei še manjka..
motorist_mb
21. 01. 2021 11.45
-1
5ka nova že pripravljena,gremo Revoz linijo pripravljat!
ni_mi_vse_eno
21. 01. 2021 11.09
+2
Proizvodnja "just in time". Pride sneg, se tovarna ustavi. Primer finance: "Sneg zaustavil Revoz 05.02.2015"
elsh
21. 01. 2021 11.02
+5
Slovenski ponos je biti poceni delovna sila za zahod.
Petur
21. 01. 2021 10.56
+7
vedno so radi terorizira voznike ,ko so hoteli imeti material na minuto dostavljen! vse se placa!
Andrej Volaj
21. 01. 2021 10.31
-2