Rok Snežič na sedežu stranke SDS?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Daniel Fazlić /
KOMENTARJI
372
Bralec nas je obvestil, da je pred stavbo stranke SDS parkiran avtomobil, ki naj bi ga uporabljal Rok Snežič. Avtomobil je kmalu po novinarskih vprašanjih odpeljal.

Razvpiti doktor davčnih utaj Rok Snežičnaj bi po namigu bralca danes obiskal sedež stranke SDS. Na stranki tega niso potrdili, odgovorili so le, da nepotrjenih informacij ne morejo komentirati. Odziva nismo dobili, kljub temu, da je stranka SDS v vladi in je v javnem interesu, da javnost ve, s kom se dobivajo posamezni člani. Rok Snežič pa nam je v telefonskem pogovoru dejal: "Ne bom komentiral, kje se gibljem in kje se  nahajam, ker sem fizična oseba."  

Maserati pred sedežem stranke ima bosanske tablice, po naših informacijah pa pripada Lidiji Zrnić, državljanki BiH iz Banjaluke, od koder Snežič danes vodi svoje posle.

Poleg tega, da je prevzela Imperij davčnega svetovanja, ki je bil nekdaj osrednje Snežičevo podjetje v Sloveniji, je v njegovem osebnem stečaju prijavila 600 tisoč evrov vredno terjatev. Upravitelja je namreč prepričevala, da je oprema v Snežičevem stanovanju (mikrovalovna pečica, savna, radijski sprejemniki, ura, sedežna garnitura, sesalec, kristalne posode) v resnici njena last, je poročal Siol.

PREBERI ŠE
V zvezi z davčno utajo Đuđićeve naj bi preiskovali Snežiča in Vuka

Rok Snežič je zadnje čase v slovenski javnosti bolj znan po tem, da naj bi bil eden od domnevnih protagonistov afere z nezakonitim kreditom za SDS. Takrat se je v zgodbi pojavila tudi skrivnostna državljanka BiH Dijana Đuđić

Ta je javnosti postala znana leta 2018, ko je s SDS podpisala 450.000 evrov težko kreditno pogodbo in bila skupaj še z dvema državljanoma v BiH osumljena utaje davkov. Utajila naj bi za 2,4 milijona evrov davkov, s tem ko je po naših informacijah z računov v Sloveniji in Avstriji dvigovala gotovino, ki je nato ni prijavila. Denar naj bi takrat nakazovali preko podjetij, ki naj bi jih ustanovila nekdanji župan Zavrča Miran Vuk in znani davčni svetovalec Rok Snežič.

Rok Snežič sicer ne skriva prijateljstva s premierjem Janezom Janšo, za bosanski portal capital.baje dejal, da ne le njegov dober prijatelj, ampak mu tudi svetuje glede davčne politike.