Slovenija

Rožca dokončno v naročju Emone Merkur?

Ljubljana, 14. 04. 2000 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Emona Merkur naj bi predvidoma v soboto objavila ponudbo za odkup delnic jeseniške trgovske družbe Rožca, v kateri sicer že ima več kot 55-odstotni delež. Podjetji sta se o prevzemu oz. združitvi dogovarjali že v času, ko se je Emona Merkur s kranjskimi Živili in koprsko Emono Obalo dogovarjala o oblikovanju trojčka, vendar pa ta ni zaživel.

Trgovsko podjetje Rožca, ki ima 10 prodajaln, predvsem v nekdanji jeseniški občini, je lani po nerevidiranih podatkih ustvarilo za 1,56 milijarde tolarjev prihodkov od prodaje, dobiček družbe pa je dosegel 15 milijonov tolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.