Slovenija

Rupel jutri na Češkem

Ljubljana, 17. 04. 2000 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V. d. zunanjega ministra Dimitrij Rupel bo jutri na delovnem obisku na Češkem, kjer se bo srečal z gostiteljem, češkim zunanjim ministrom Janom Kavanom, predsednikom spodnjega doma češkega parlamenta Vaclavom Klausom in predsednikom češke vlade Milošem Zemanom.

Na MZZ so odnose med državama, ki temeljijo na bogati tradiciji kulturnih stikov med obema narodoma, v podobni filozofiji političnega, gospodarskega in socialnega razvoja in v pripadnosti skupnemu srednjeevropskemu prostoru, ocenili kot odlične in brez odprtih vprašanj.

Češka je za Slovenijo zanimiva tudi zaradi izgrajene identitete Češke v svetu, njenega tradicionalnega zgodovinskega prestiža in ugleda, s katerim je Sloveniji pomagala uveljaviti in krepiti mednarodno politično in ekonomsko podobo ter srednjeevropsko identiteto. Na kakovost meddržavnih odnosov pomembno vplivajo tudi dobri osebni odnosi med predsednikoma obeh držav, ki sta se v preteklosti že večkrat srečala, predvsem v okviru srečanj predsednikov srednjeevropskih držav.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.