Slovenija

S 24-urnim dobrodelnim veslanjem zbrali 9000 evrov za socialno ogrožene družine

Ljubljana, 22. 05. 2023 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V petek se je v centru funkcionalne vadbe CrossFit Ljubljana že šestič pričelo 24-urno dobrodelno veslanje. Sedem dvoranskih veslačev C2 se je ob 15. uri ob znaku na klubski zvonec, ki ga je dala sekretarka ZPM MP Tanja Petek, pognalo v tek in niso se ustavili do sobote do 15. ure. Preveslani kilometri predstavljajo osnovo za donacijo, vsak kilometer je prinesel en evro, donatorska podjetja pa nato kilometre pretvorijo v evre in v celoti donirajo Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje, ki z izkupičkom poskrbi za otroke iz socialno ogroženih družin.

Seštevek vseh sedmih števcev je na koncu pokazal kar 2500 preveslanih kilometrov, donatorji pa so obljubili, da bodo seštevke zaokrožili in prispevali še nekaj dodatnih evrov. Poleg prispevkov, ki so jih v dobrodelne lončke namenili sodelujoči, čakajo še na podatek, koliko sredstev je bilo nakazanih prek QR kode s sklicem na 24-urno dobrodelno veslanje. Skupni znesek, ki ga pričakujejo, je okoli 9000 evrov, so sporočili s CrossFit Ljubljana. 

Zbrana sredstva bodo tudi tokrat v celoti namenili otrokom iz socialno ogroženih družin in donirali projektu Veriga dobrih ljudi, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Število ljudi, ki se znajdejo v socialni stiski, strmo narašča, zato želimo prispevati svoj delček pomoči, so pojasnili, zakaj so organizirali dobrodelno akcijo. 

Dobrodelno veslanje
Dobrodelno veslanje FOTO: Center funkcionalne vadbe CrossFit Ljubljana

Pokroviteljstvo nad sedmimi veslači so prevzela  podjetja Hair Culture, Kärcher, Sanolabor, Slikopleskarstvo Vindiš, Zemljak d. o. o., Avantcar (Avant2Go), Malalan, Svet Real, ki so stalni podporniki in že šestič zapored donatorji dobrodelne akcije. V sedmih veslaških ekipah so sodelovali člani CrossFit Ljubljana, njihovi prijatelji, družinski člani, sodelavci, kolegi iz drugih športnih centrov in vsi, ki so želeli prispevati za dober namen. V 24 urah jim je na pomoč priskočilo tudi kar nekaj znanih prijateljev iz sveta športa in zabave, že šesto leto zapored pa se je vabilu odzval priljubljeni pevec Marko Vozelj. Marko med zavzetim veslanjem običajno najde čas tudi za koncert ali dva, preden se ponovno vrne za krmilo veslača in neumorno nadaljuje z nabiranjem preveslanih kilometrov, so opisali. 

Posebej veseli so bili tudi udeležbe varovancev doma starejših občanov Notranje Gorice z direktorico Ano Petrič, vse pa je navdušil čil 90-letni gospod Hren, ki je veslal kot za šalo. Dogodka se je udeležila tudi Tatjana Bobnar, svetovalka predsednice države za človekovo varnost. V velikem številu je sodelovala ekipa ZPM MP, športniki iz športnih centrov Kettlebell, FitZone, KDU Olimpija, predsednik in sekretar Weightlifting federacije Slovenije Damjan Čanžek in Slavko Laljek, Dremelj Bojan, predsednik ŽKK Domžale, ter še mnogi drugi. 

Gospoda Hrena iz Doma starejših Notranje Gorice pri 90 letih ni zapustil športni duh in je krepko poprijel za vodilo veslača.
Gospoda Hrena iz Doma starejših Notranje Gorice pri 90 letih ni zapustil športni duh in je krepko poprijel za vodilo veslača. FOTO: Center funkcionalne vadbe CrossFit Ljubljana

Tekom dobrodelne akcije v centru CFL ni manjkalo dobre hrane, pijače in nalezljivo dobrega vzdušja: "V nočnih urah se je naš športni center prelevil v najboljši klub v mestu, saj je tempo veslanja narekovala glasba, sodelujoči, ki so čakali na svoje mesto na veslaču, pa so se medtem ogrevali s plesom in petjem. Veseli smo, da je poskrbljeno tudi za CFL podmladek, saj so se na športno-igralnem poligonu preizkusili tudi naši najmlajši in dokazali, da v dobri družbi zares nič ni težko." 

Zahvalili so se vsem, ki so poleg dobre volje in navijanja prispevali tudi v obliki pečenih dobrot in okrepčila ter poskrbeli, da so sodelujoči obdržali visok tempo vseh 24 ur veslanja. 

Ob zaključku dogodka so se izjemno razveselili video klica gospe Anite Ogulin, predsednice Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, ki se je zahvalila vsem sodelujočim in centru CrossFit Ljubljana, saj jih z njo že deset let druži čudovito sodelovanje pri pomoči tistim, ki pomoč potrebujejo: "Neizmerno veseli smo, da smo s skupnimi močmi zbrali zavidljiv izkupiček, ki bo v celoti namenjen za pomoč socialno ogroženim, in upamo, da bo vsaj malo prispeval k izboljšavi razmer. Kljub pomanjkanju spanja v mislih že kujemo načrte za naslednje dobrodelno obarvane dogodke in se veselimo ponovnega druženja z našo CFL družino in prijatelji."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Macola.
22. 05. 2023 11.39
+3
Toliko Robi porabi ,ko je z Tino čez vikend.
daiči
22. 05. 2023 10.59
+4
Dobr podperam kakršnekol mitinge že kjer se zbira dnar za revne. Ampak, glede na to da so udelaženci v zelo dobri kondiciji in močni, bi jim loh organiziral mal drugačen miting, deloven miting. Recimo da bi napravli drva. Enim bi dal motorke v roke, drugim sekire. Eni bi žagali hlode drugi bi cepili drva, tretji bi nakladali na prikolce, zravn bi snemal in se dobr imel in še dnar zbiral. Pa še drva bi pol pelal revnim, k jih zmeri rabjo. Tko gre pa en kup energije u teh fitnesih u nč.
mareee5
22. 05. 2023 12.14
-2
jodr
22. 05. 2023 10.54
+2
Če bi šli vsi veslači delat 24 ur, bi zaslužili 1× več .