Slovenija

Smrtonosne bolnišnične okužbe

Ljubljana, 10. 10. 2018 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Bašič
Komentarji
5

V Evropski uniji se vsako leto v bolnišnicah z raznimi virusi in bakterijami okuži 2,6 milijona bolnikov, od tega pa jih kar 91.000 umre. Najpogostejše v bolnišnicah pride do okužb sečil, pljučnice, okužbe kirurških ran in krvi. Čeprav imamo v Sloveniji nacionalno skupino za preprečevanje okužb, zdravniki opozarjajo, da je usposobljenega kadra odločno premalo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
11. 10. 2018 14.26
+2
Bežijo bolniki, sestre in zdravniki, samo da preživijo.
akmt
10. 10. 2018 20.18
+13
Ah kje, ni razlog premalo usposobljenega kadra. Problem je, ker se dela namenoma zelo nestrokovno. 1.VODILNI NE PUSTIJO UKREPOV ZA IZOLACIJO. 2. NADZORNIH BRISOV se ne jemlje, ker bi se potem vedelo, da je mrsa pozitivno 3.mrsa pozitivnega se da v sobo s 7 ostalimi ljudmi. Izolacije NI, "ker bi ostali bolniki in svojci vedeli, koga imajo v sobi, protestirali bi. Plascev, predpasnikov... glavni ne dovolijo uporabljati, ker je to pac strosek. 4.zdravstveni tehniki IGNORIRAJO vsa navodila v zvezi s tem, so prevec pametni zase. V dopoldanski izmeni jih diplomirane sestre se nekako kontrolirajo, popoldne se dela brez upostevanja vseh pravil-kot da ni mrse 5.DSO-ji :katastrofa. Tam niti vodilne sestre nimajo pojma, niti diplomirane, kaj sele en ubogi bolnicar. Nihce ne razkuzuje, niti ne uposteva kakrsniholi priporicil. Vprasas osebje, kaj pomenijo komaj opazne slikice na vratih sob (na otroski nacin narisane bakterije), dobis odgovor, "da so to ene zivalce" (in ta diplomirana sestra nima pojma, kaj je to). V DSO se pri mrsi ipd. NE UPORABLJA RAZKUZEVANJA, ROKAVIC, PREDPASNIKOV, MASK. Zato je praviloma vsak varovanec doma vsaj nosilec mrse. Ce ima pa kaksno rano, je v njej 1000%mrsa.A veste zakaj? Ker sestra z istimi skarjami prereze gnojno prevezo in nato cisti material. Razkuzila v dso na vozickih N I. ("ker imam potem suho kozo na rokah", komentar sestre). Z nerazkuzenimi skarjami se gre potem delat prevezo naslednjemu,zdravemu! Ziva svinjarija, kaj se dela nedolznim ljudem, ki povrhu vsega taksno "oskrbo" v domu se zelo drago placujejo! Inspektorji, kar pojdite v DEOS, v Zavod sv. Katarine v Mengsu in v vse ostale domove. Dela imate cez glavo.
SinusKosinus
10. 10. 2018 20.28
-1
timeiscoming
10. 10. 2018 19.31
+5
če slučajno kdo misl, da politika nima vpliva na njegovo življenje...