Slovenija

Sanacija predorov bo spomladi

Ljubljana, 22. 01. 2008 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dars bo denar za prenovo trojanskih predorov, če bo potrebno, tudi iztožil, je povedal predsednik njegove uprave.

Če so ceste spolzke in mokre, je omejitev hitrosti v trojanskih predorih 60 kilometrov na uro.
Če so ceste spolzke in mokre, je omejitev hitrosti v trojanskih predorih 60 kilometrov na uro. FOTO: POP TV

Predsednik uprave Družbe za avtoceste (Dars) Tomislav Nemec je zatrdil, da Dars ne bo plačal prenove dveh predorov na Trojanah, ki sta še vedno v garanciji. "Če dogovor med pogodbenimi partnerji glede plačila sanacije ne bo mogoč, bo Dars sam kril stroške in jih nato od odgovornih izterjal po sodni poti," je zatrdil Nemec.

Dars je sicer po seznanitvi analize dunajske tehnične univerze glede drsnosti v predorih pristopil k postopkom za izvedbo sanacije betonskih vozišč v predorih. Najpozneje spomladi bo izbrani izvajalec začel s sanacijskimi deli, Dars pa je družbi DDC že naročil, da se s pogodbenimi partnerji dogovori o delitvi stroškov.

Kot je dejal Nemec, je Dars v ponedeljek pozval nadzorno institucijo (družbo DDC), da skupaj z ostalimi udeleženci pristopi k organiziranju sanacije betonskih vozišč v predorih in zagotovi tudi financiranje sanacije. "Dars ne namerava ničesar plačati in zahteva od udeležencev, da sami odpravijo pomanjkljivosti. Vsakršno sprenevedanje v situaciji bi bilo nekorektno, zato pričakujemo hitro reakcijo tehničnih udeležencev gradnje, nadzora in izvajalcev," je zatrdil Nemec. Dars pričakuje finančno participacijo pri sanaciji vseh tistih predorov, ki so še v garancijski dobi.

Nižji stroški?

Tudi član uprave Darsa, zadolžen za organizacijo gradenj in obnov, Boštjan Rigler je izrazil pričakovanje, da bodo v predorih, ki so še v garancijski dobi in ne ustrezajo standardom, stroške sanacije nosili tisti, ki so sodelovali pri sami izgradnji vozišč. Kako bo Dars ukrepal, če kritja stroškov sanacije ne bo dosegel po dogovorni poti, zaenkrat še ni znano.

Sanacija betonskih vozišč v predorih bo izvedena z metodo hrapavljanja, in sicer sta v igri metoda z udarnimi kladivi in metoda z vodnimi topovi. Medtem ko je analiza dunajske tehnične univerze stroške sanacije trojanskega predora ocenila na milijon evrov, Dars predvideva, da bodo ti stroški nekoliko nižji, je dejal Rigler. Razpisna dokumentacija za izvajalca sanacije predorov, ki so še v garancijski dobi, še ni pripravljena. Za dva predora na štajerski avtocesti je razpis za pridobitev izvajalca po Riglerjevih besedah že v teku, za ostale tri pa še ne.

Nevarni predori

Kot je znano, so v nekaterih predorih po Sloveniji zaradi domnevnih napak pri njihovi izgradnji večkrat omejitve hitrosti. Po pregledu trojanskih predorov - analizo so izdelali avstrijski strokovnjaki - so pregledali tudi ostale, bistveno starejše predore, pri čemer naj bi se pokazalo, da bo treba tudi v drugih primerih zaradi tornosti omejiti hitrost, vendar ne v tolikšni meri kot v primeru Trojan. Tudi raziskava varnosti v predorih Kastelec in Dekani je pokazala, da je vozišče v predoru ob dežju preveč spolzko. Zato bodo tudi na primorski avtocesti v primeru dežja omejili hitrost. S tovrstno prakso bodo nadaljevali, dokler ne bo vozišče vnovič sanirano.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lord_j
23. 01. 2008 12.51
jaz.sem.kdorkolihočem.vedno - e drži čisto kar praviš. Niso vsi "jedli" in ni vsega kriv JJ pa če ga še tako sovražiš. Ni ga genija, ki bi lahko v 4 letih spucal govno, ki se je prej nabiralo 12 let. Poleg tega na svojih stolčkih sedei še vedno kup aparatčikov iz "bivše opcije", ki ne delajo drugegega, kot nagajajo. Edino, kar zamerrim JJ&Co, da še niso spucali te golazni. Ali jim ne kapne, da delajo škodo, ali pase bojijo, ker bodo Potrč & Co spet zagnali krik o revanšizmu. Pa še to ramisli, čigava "opcija" je zidar in kaj je njegovo zaledje.... she1she2000 - ne bi zagovarjal Nemca, ampak še zmeraj je bolje Kranjska Sorbona, kot pa Kumrovška fakulteta z dodatki po direktivi.
1P2L
22. 01. 2008 17.36
g Nemec je končal študij na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju je magistriral iz menedžmenta kakovosti storitev.Ta Kranjska sorbona jih pa rodi ZNANSTVENIKE::ni kej
1P2L
22. 01. 2008 15.52
heheeh..in že stojijo vsi mirno,kot v vrtcu. Žerjav, ne ga no srat, misliš da so le čakali kdaj jih boš okrcal in bodo vložili denar namestu v dividende v sanacijo? Krivdo boste na DArsu še morali dokazati
maktub
22. 01. 2008 15.07
Če bi pa takrat izbrali drugega, dražjega izvajalca, ki bi naredu s kakovostnejšimi materiali, bi pa spet DARS šimfal, zakaj ni izbral najcenejšega...jara kača je tole.
doki007@email.si
22. 01. 2008 14.27
jooooooj,...katastrofa pa taka gradnja ,.....a zdej bodo pa stroški več kot milijon evrov ,......!!! -----te stroške morajo plačat tisti, ki so podpisovali norme za tako betoniranje in tisti ,ki tega niso pregledali- tehnični nadzor ,...in tisti, ki so kimali z glavo nazadnje in delali tako ,.....!!!! -------take nepravilnosti se dogajao že dalj časa ,.....zato je pa kriv DARS sedaj in prej ,.....kdo pa to vodi se pa ve že več kot štiri leta .................!
ugolaj
22. 01. 2008 14.25
Mene pa nekaj drugega tukaj bode. In sicer metoda sanacije. Zaoliko časa bo le-ta spet naredila predore normalno prevozne? Nadaljnji dve leti, potem pa jovo na novo? Kaj garantira da pa se zdaj beton spet ne bo znucal po enem času?
123_Zoke_vec_ni
22. 01. 2008 13.53
Heh, politik0.007, pa napiši nekaj teh "imen". Ali so preveč LDS-ovska ali SLS-ovska za objavo??
srecnii
22. 01. 2008 13.46
Jaz bi se namesto vas vozil po regionalnih cestah. lp
politik70
22. 01. 2008 13.25
temacni Pri predorih še dolgo ne bo nič jasno vsaj tebi ne! Obstajajo imena in priimki proektantov in nadzornikov Darsa! Ti še vsi sedijo na svojih stolčkih!
123_Zoke_vec_ni
22. 01. 2008 13.11
Počasi postaja jasno, zakaj je Janša odstrelil Božiča... In da Cirkovce nimajo nič pri tem....
Alexxsaso@yahoo.ca
22. 01. 2008 13.07
Tako je max...V zacetku je treba konstrukterje in inzenirje lepo placat, a jim povedat, da ce bodo zasrali, bodo sli sedet...Ne pa da zdaj obnavljamo nove predore...Pa saj se nam cela Evropa smeji...Pa ko bi bili samo ti predori...Pa je tu se Pomurska avtocesta...Da pa o drugih cestah pri nas sploh ne zgubljamo besed...Cestnio pa je treba pridno placevat...Saj ne vem kdo je tu nor...Nekdo, ki je s temi predori mastno zasluzil (ker je sparal na materialih, kakovosti izdelave...) ali mi, ki to brez dejanj tiho spremljamo...Kje so zdaj tisti casi -le vkup, le vkup?
odsotna
22. 01. 2008 13.01
važno da ljudje še kar brez pripomb plačujejo cestnino. Zakaj? Da se peljem 80 po avtocesti? hvala lepa to se lahko tudi drugje... mislim sej je dost žalostno, kolk se folk v sLOVEniji pusti nategovat...
max99
22. 01. 2008 12.45
dokler ne bodo šli nekateri sedet zaradi malomarnosti pri delu in nadzora seveda , iz tega ne bo nič..!!! dat jih na hladno pa naj razmšljajo kdo je bolj kriv !!!!
preprostež
22. 01. 2008 12.38
DARS pa ni kriv? Ravno oni bi morali vse skupaj nadzirati, ne pa slepo deliti delovne naloge in spati na lovorikah.