Slovenija

Hrvaška stran banalizira prisluškovalno afero. Bo napredek prineslo srečanje v Dubrovniku?

Bruselj, 11. 04. 2019 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
M.S./STA/L.Š./A.B./S.P.
Komentarji
869

Premier Marjan Šarec je sporočil, da je hrvaškemu kolegu v Bruslju "povedal, kaj nas moti". Plenković je potrdil, da sta se s Šarcem pogovorila, hkrati pa banaliziral prisluškovalno afero in pozval k dvostranski rešitvi arbitraže, čeprav je ta že povsem jasna. Kako pa hrvaški "modus operandi" glede arbitraže komentira idejni oče procesa, predsednik države Borut Pahor?

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ponovno srečanje?
    01:45
    Iz 24UR: Ponovno srečanje?
  • Iz 24UR: Šarec s Plenkovićem
    02:54
    Iz 24UR: Šarec s Plenkovićem
  • Iz 24UR: Preiskava brez epiloga
    02:09
    Iz 24UR: Preiskava brez epiloga
  • Iz 24UR: Odmevna afera
    01:56
    Iz 24UR: Odmevna afera
  • Iz SVETA: Srečanje Šarec Plenković
    02:45
    Iz SVETA: Srečanje Šarec Plenković

Premier Marjan Šarec je po koncu posebnega vrha EU o brexitu v Bruslju v povezavi s prisluškovalno afero glede arbitraže sporočil, da je hrvaškemu kolegu Andreju Plenkoviću "povedal, kaj nas moti". Povedal mu je, da v prihodnje od Hrvaške Slovenija pričakuje, da se vzdrži neevropskih dejanj in slabih praks, je povzel.

Šarec pričakuje, da bosta Slovenija in Hrvaška nekoč resnično v prijateljskih odnosih, saj danes težko rečemo, da smo čisto prijatelji, ker imamo še nekaj odprtih vprašanj. "Ne pomeni pa to, kot so nekateri želeli prikazati, da mi ustvarjamo neke razmere in se nekaj gremo," je dejal.

"Mi smo kot suverena država izrazili nestrinjanje s takimi ravnanji. Pričakujemo, da bo arbitražna razsodba implementirana. To sem povedal Plenkoviću in je vzel na znanje," je pojasnil premier. Na vprašanje, kako se je odzval hrvaški premier, ki sicer zavrača vse očitke, je Šarec odgovoril: "Saj tudi meni ni nič priznal."

Šarec je včeraj v Bruslju novinarjem dejal, da je Plenkoviću povedal, kaj nas moti, a da Plenković tudi njemu ni priznal ničesar.
Šarec je včeraj v Bruslju novinarjem dejal, da je Plenkoviću povedal, kaj nas moti, a da Plenković tudi njemu ni priznal ničesar. FOTO: AP

Hrvaški premier Plenković je danes v Bruslju potrdil, da sta se ob robu posebnega vrha Evropske unije o brexitu v Bruslju na kratko srečala s predsednikom slovenske vlade. Kot je povedal novinarjem, mu je ponovil, da si Hrvaška prizadeva za reševanje spora o meji v dvostranskih pogovorih. Na novinarsko vprašanje, ali sta se pogovarjala o kritikah Slovenije, ki Hrvaški očita nespoštovanje vladavine prava, je Plenković dejal, da pri tem "ni nič novega"

"Gre za stalno tezo. Želim si, da bi Hrvaška in Slovenija sedli za mizo in rešili probleme. Veselimo se, da premier Šarec danes prihaja v Dubrovnik na srečanje 16+1 in se bova znova malo pogovarjala," je izjavil Plenković.

Hrvaški premier je ocenil, da "ni velike drame", ko gre za slovenske obtožbe na račun hrvaške vlade in obveščevalne službe o poskusu pritiska na slovenske medije in prisluškovanje. "Kmalu bodo evropske volitve in vsak mora imeti kakšno majhno temo in pokazati, kako ščiti nacionalne interese," je dejal.

Plenković vse obtožbe na račun Hrvaške zanika.
Plenković vse obtožbe na račun Hrvaške zanika. FOTO: AP

Kaj pa odziv predsednika Boruta Pahor?

In kam je v odmevni zgodbi "poniknil" slovenski predsednik Borut Pahor, sicer idejni oče arbitražnega postopka? 

Dober teden po izbruhu prisluškovalne afere, ki je razkrila hrvaški "modus operandi" glede arbitraže, idejni oče procesa zadeve ne komentira. "Meja med Slovenijo in Hrvaško je določena. Prej ali slej bo Hrvaška to sodbo upoštevala in meja bo tekla tam, kjer jo je določilo sodišče," se glasi predsednikovo načelno menenje o novih dimenzijah spora. 

Po neuradnih informacijah novinarskih kolegov oddaje 24UR se bo Pahor o tem jutri na štiri oči pogovarjal z direktorjem Sove Rajkom Kozmeljem. Medtem pa je po obisku obveščevalcev prav na predsednika države s prstom pokazal šef pristojne parlamentarne komisije Matej Tonin, češ da je južne sosede prehitro – še pred implementacijo arbitraže – pustil v EU.

Tonin je včeraj v oddaji 24UR ZVEČER na vprašanje, ali je po njegovem mnenju predsednik Pahor s takratnim podpisom naredil napako in nosi za to tudi politično odgovornost, odgovoril: "Vsekakor. Danes se to jasno kaže."

Evropska komisija prisluškovalne afere ne želi komentirati, o novih dimenzijah spora med Hrvaško in Slovenijo je redkobeseden tudi predsednik države Borut Pahor.
Evropska komisija prisluškovalne afere ne želi komentirati, o novih dimenzijah spora med Hrvaško in Slovenijo je redkobeseden tudi predsednik države Borut Pahor. FOTO: AP

Bruselj afere ne želi komentirati

Kot smo že poročali, Bruselj afere ne želi komentirati. Kot so sporočili za STA, so sicer videli medijska poročila, vendar zadeve ne komentirajo, češ da gre za bilateralno vprašanje in da podrobnosti ne poznajo.

Kot je še sporočila tiskovna predstavnica Evropske komisije, ta v okviru svojih pristojnosti preko različnih pobud podpira svobodo in pluralizem medijev, vendar pa so primarno članice odgovorne ukrepati za zaščito svobode medijev v skladu z evropskimi vrednotami. Odgovor je enak tistemu, ki so ga posredovali dan prej ob vprašanju, kako komentirajo verbalno noto madžarske veleposlanice v Sloveniji zaradi naslovnice tednika Mladina, na kateri je bil upodobljen madžarski premier Viktor Orban.

Aktualno afero s prisluhi je včeraj v Bruslju skušal internacionalizirati tudi Šarec, a neuspešno. Ob prihodu na vrh v Bruslju je izpostavil, da ga žalosti mlačen odziv Evropske komisije na prisluškovalno afero v povezavi z arbitražo, saj da bi od komisije pričakoval poudarek, da je treba spoštovati vladavino prava in da so pritiski na medije nedopustni, še zlasti, če gre na pritiske iz sosednje države.

Nov dan, nova priložnost za srečanje

Imata pa premierja Šarec in Plenković v manj kot 24 urah že novo priložnost za pogovore na nocojšnji gala večerji v Dubrovniku kot uradnem začetku jutrišnjega srečanja voditeljev držav 16+1. Dvostransko srečanje premierjev sicer ni predvideno, a Plenkovič se, kot je dejal cinično v Bruslju, že veseli, da se bosta nocoj s Šarcem znova pogovarjala. Ali lahko v Dubrovniku pričakujemo kak napredek glede zbliževanja stališč? Kot so v današnji oddaji 24UR poročali naši novinarski kolegi, najbrž ne. Šarec je namreč že v Bruslju Plenkoviću povedal, kar je želel, zato prepričanih ta hip ne misli prepričevati, o dvostranskem reševanju mejnega spora, ki ga ves čas predlagajo Hrvati, pa se slovenska stran ne namerava pogovarjati. 

In če so v tej fazi pogovori s Hrvati končani, pa je Cerarjevo zunanje ministrstvo že včeraj po celotni mreži diplomatsko-konzularnih predstavništev – 55 slovenskim ambasadam po svetu oz. 350 slovenskim diplomatom – poslalo jasne smernice in navodila, kako naj v svojih nadaljnih pogovorih, še posebej z evropskimi partnerji, znova razlagajo ozadje arbitražne sage, torej kdo je iskal načine za izhod iz dogovora in zato prisluškoval ter da je arbitražno sodišče, ne glede na hrvaški enostranski izstop, vseeno dokončno razsodilo mejo, ki jo želi Slovenija v skladu s spoštovanjem mednarodnega prava in prava EU spoštovati, Hrvati pa ne.

Seveda ne moremo mimo dejstva, da je v celotni zgodbi o arbitraži usodno napako naredila tudi Slovenija, konkretno nekdanja slovenska agentka Simona Drenik in takratni slovenski arbiter Jernej Sekolec, ker sta se pogovarjala, čeprav se ne bi smela. Navkljub temu, da jima je, kot trdijo slovenski obveščevalci, dala Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) jasne napotke v zvezi z varno komunikacijo, ki jih vsaj eden od njiju, če ne oba, kot kaže, ni upošteval. 

Razen tega, da sta oba odstopila, ne takrat niti v nadaljevanju za ta usodni fiasko ni odgovarjal nihče. Poleg tega je Nacionalni preiskovalni urad, ki je dolgo taval v temi, predlani preiskavo zaključil z ugotovitvijo, da ne pri Drenikovi ne pri Sekolcu niso našli dokazov za storitev kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali nevestnega dela v službi.

Erjavec: Prav bi bilo, da Knovs zasliši tako Drenikovo kot Sekolca

Bo pa preiskavo zdaj obudila parlamentarna Komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb. Zaslišali bodo vse, ki so takrat tako ali drugače v arbitraži sodelovali. Vabilo Simoni Drenik na zaslišanje je bilo poslano danes, kmalu ga lahko pričakuje tudi Jernej Sekolec, ki trenutno dela kot arbiter stalne arbitraže pri gospodarski zbornici. Nedvomno bo na zaslišanje vabljen tudi nekdanji zunanji minister Karl Erjavec, nekdanja agentka zunanjega ministrstva Mirjam Škrk, ki je Drenikovo po njenem odstopu nadomestila, pa skorajda vsi bivši direktorji Sove, ki so v arbitraži sodelovali, od Andreja Rupnika do Zorana Klemenčiča. Ključen namen te parlamentarne preiskave bo izvedeti, zakaj sta Drenikova in Sekolec komunicirala tako, kot sta, zakaj, če to drži, nista sprejela vseh navodil Sove. 
Če bo pri komerkoli ugotovljena malomarnost, se po besedah predsednika komisije 
Tonina, pričakuje, da bodo vsi, ki so ogrozili arbitražo, končno tudi odgovarjali.

Odločitev komisije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb glede tega, da obudi preiskavo slovenske agentke v arbitraži Drenikove zaradi prisluhov v pogovoru z arbitrom Sekolcem, pa je danes komentiral tudi nekdanji zunanji in zdaj obrambni minister Karl Erjavec. Prav bi bilo, da zaslišijo tudi Sekolca, meni Erjavec, ki tudi sam pričakuje vabilo komisije. Zdi se mu prav, da se razjasni, zakaj je sploh prišlo do pogovorov med Drenikovo in Sekolcem. Ponovno je zatrdil, da je ministrstvo za zunanje zadeve sprejelo vse potrebne ukrepe glede varnosti in zaščite komunikacije, Sova pa je člane projektne skupine in druge v arbitražnem postopku poučila, kako naj delujejo. Zato mu ni razumljivo, zakaj je prišlo do prisluškovalne afere.

Minister Erjavec pričakuje vabilo Knovsa na pogovor.
Minister Erjavec pričakuje vabilo Knovsa na pogovor. FOTO: Miro Majcen

"Očitki, da ministrstvo ni poskrbelo za varno komunikacijo med arbitrom in agentko, so nesprejemljivi, saj arbiter ne bi smel z nikomer komunicirati, zlasti pa ne s strankami v postopku," je poudaril Erjavec. Če bo sam povabljen pred komisijo, se bo odzval, je napovedal, a dodal, da kaj več od tega, kar je že večkrat povedal javnosti, ne bo mogel.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (869)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andisej
12. 04. 2019 08.43
+4
Osel gre samo enkrat na led, upam, da res nismo taki osli, da bi šli zopet na tanek led
tistntadruj
11. 04. 2019 21.48
+3
S hinavci se ni kaj pogovarjat! Edina resitev je metek v celo!
dule5
11. 04. 2019 21.43
+3
Janša se o tem ne izreče, ker je podkupljen iz naslova prodaje orožja. Ma pač zvezan gobec.
nnanna
12. 04. 2019 07.55
+1
Karantanija
11. 04. 2019 21.39
+1
Hrvati se še v svojem parlamentu ne morejo dogovarjati. Zmerjajo eden drugega in se lasajo ter pretepajo, so še hujši kot naši!
Karantanija
11. 04. 2019 21.35
+1
Joj, kako nas ta Plenkovič vodi za nos, naši pa zopet popuščajo .... to je za znoret.
manolo31
11. 04. 2019 21.13
+1
Povzetek pralnice...Hrvati "banalizirajo"..Bruselj je nor, EU je nora...Svet je nor...Vesolje se moti, Multiverzum zivi v zablodi...veliki Pok laze...Bog laze...samo nepreverjeni posnetek enega strica, no klice Pop tv (lahko sem bil jaz) je resnici, goljufanje in podkupovanje pri arbitrazi se ni zgodilo...prej se boste zbudili iz delirija lazje bo.
Uporabnik443897
11. 04. 2019 20.58
+3
Šarec povedal, Sarec sporocil, Šarec naročil, Šarec kaj Šarec: Dajte enkrat to posnt in potem posnetek predvajati brez prevoda ali komentarja novinarja, medtem ko mi ne vemo kaj se pogovarjata. To se no bo ZGODILO in ZAKAJ, ker je to samo zavajanje nas butastih Slovencev, tako si vsaj novinarji in politiki mislijo. Tako dolgo se bodo hecali da se bo res kaj neprijetnega ZGODILO !!!
kaktusar1
11. 04. 2019 21.38
+2
in kaj ste potem vi, ki gledate noro tv in njeno resnico?
FC Chelsea2
11. 04. 2019 20.02
+3
Je Šarec se že opomogel od šoka, ki se imenuje nobeden me ne razume? Doma te čaka kar nekaj novih problemov tako, da bi blo fajn, če bi hitro prišel k sebi in nazaj v Ljubljano. Hkrati pa upam, da se boš vsaj tako ostro odzval tudi na afero prisluškovanje bivšemu županu Maribora sicer to je bilo že včeri objavljeno pa se še niste uspeli odzvati čudno sploh ko ste se v zadevi pop tv takoj odzvali. Potem problem, ki se imenuje kadrovski pretres sej to ste že navajeni ane pač minister se ne zna obnašati verjamemo, da boš postopal tako kot se pričakuje kajne?
krtofl
11. 04. 2019 20.46
+3
jg57
11. 04. 2019 21.03
-2
krtofl, ni šlo dovolj daleč, ponečedil si se.
Kollerik
11. 04. 2019 21.15
+1
andro69
11. 04. 2019 19.50
+8
A ima Erjavec še vedno vikend na hrvaškem...
krtofl
11. 04. 2019 20.01
+0
ima.....pa ti veš zakaj jajo nima vikendice na hrvaškem....da ni orožje razlog...
marveb
11. 04. 2019 19.10
+3
Jansa-sanader..sds-hdz..a se se kdo spomini tega nelocljivega para, lepih besed in nasmehov? No ja..sanader vemo vsi kje in kako je koncal, drugi se obraca spet nekam drugam..nazadnje baje proti madzarom. Kakorkoli, ne razumem kako je lahko eden na prostosti, pri vsem tem delovanju proti Sloveniji.
sodelujem
11. 04. 2019 19.20
-5
marveb
11. 04. 2019 20.03
+2
FAUSTOS1
11. 04. 2019 18.59
+1
slovenija je pa res lahek plen za hrvate-zadnji primer pritiska na pop tv-kljub posnetkom in zgražanju hrvaških novinarjev ter priznanju da so pritiskali na pop tv -je SDS dejal da ni dokazov zoper hrvate,ter se jj sestal z hdz in plekovičen kot dve enaki bratski stranki-kako naj slovenci zmagamo ko pa nas lastne stranke tožijo hrvatski in sodelujejo v hrvaškem blatenju slovenije.
nnanna
11. 04. 2019 19.11
+5
jajo mora biti s hrvati zelo prijazen, da ne bodo objavili koliko orožja jim je prodal, denar pa vtaknil v svoj žep!
ArkaMast
11. 04. 2019 18.43
+9
Slovenija in Hrvaška se dajeta, ne pa levi in desni. A smo Slovenci vas vprašam?!
kaktusar1
11. 04. 2019 18.55
+2
tile naši desni kolaboranti bi nas prodali za en cent, sam če bi jim to kaj koristilo..tolk zlobe, fovšije nevoščljivosti da ne moreš verjet, da smo iz istega plemena..
cekin11
11. 04. 2019 19.09
+4
kaktusar koliko je pahor kaj dobil v žep ko je hrčke spustil v EU?
kaktusar1
11. 04. 2019 19.20
-1
vpraš ga, sicer pa naslovi vprašanje na vašo noro tv, ki tudi vse ve....
sodelujem
11. 04. 2019 19.22
-2
Oni drugi so nas pa za patino na centu....
Chavez2
11. 04. 2019 18.38
-5
Bo treba volit desne stranke, da rešijo spor s Hrvaško..ker levičarji očitno ne znajo.
ArkaMast
11. 04. 2019 18.41
+3
Desni Hrvati, pa vidiš njih. Z vsemi imajo spore.
srebrnibreg
11. 04. 2019 18.43
+3
11.04.2019, 18:41:00 -1 »Doseženo je neformalno načelno soglasje, da vprašanje meje na morju predamo v reševanje mednarodnemu sodišču v Haagu, predmet presoje pa bodo tudi tisti deli kopenske meje, o katerih se državi ne strinjata. Druga odprta vprašanja bodo urejali na bilateralni ravni,« je povedal premier Janša in dodal, da problemov ne bodo reševali v »paketu«. »Že to, da smo se v reševanje vprašanja meje odločili vključiti tretjo stran, znatno zbližuje stališča, nismo pa še na koncu poti.«..................iz drugega vira dokaz kdo ni vedel rešiti vprašanje meje. Tvoj zgagarski fehtar.
ina5785
11. 04. 2019 18.51
+1
Chavez2 - Je bil vaš lider na čelu države in KAJ je naredil???? NIČ - še večjo zmešnjavo. 27 let se že vlači po politiki, naredil NIČ za narod, samo zase!!!!!, zavira pa razvoj SLO kjerkoli lahko in do kje mu segajo lovke!!!!!
sodelujem
11. 04. 2019 19.23
-2
Chavez2
11. 04. 2019 18.35
-6
Sam sem levičar, vendar je treba priznati, da levičarji očitno ne znajo rešit mejnega spora s Hrvaško. Bržkone, tudi ta "afera" daje vtis predstave za javnost.
srebrnibreg
11. 04. 2019 18.39
+5
A spet si levičar in spet pod drugim nickom? Si pre b utast, da bi bil levičar. Takšen lažnivec, manipulant in ponarejevalec je lahko samo za niti fehtarski svečkar in to dokazuješ pod vsakim svojim nickom.
srebrnibreg
11. 04. 2019 18.41
+4
»Doseženo je neformalno načelno soglasje, da vprašanje meje na morju predamo v reševanje mednarodnemu sodišču v Haagu, predmet presoje pa bodo tudi tisti deli kopenske meje, o katerih se državi ne strinjata. Druga odprta vprašanja bodo urejali na bilateralni ravni,« je povedal premier Janša in dodal, da problemov ne bodo reševali v »paketu«. »Že to, da smo se v reševanje vprašanja meje odločili vključiti tretjo stran, znatno zbližuje stališča, nismo pa še na koncu poti.«..................iz drugega vira dokaz kdo ni vedel rešiti vprašanje meje. Tvoj zgagarski fehtar.
Bolcev Pepi
11. 04. 2019 18.51
+3
ina5785
11. 04. 2019 18.53
+4
SREBRNI pozdravljen!!!! Res NE razumem kako tega CHAVEZA NI sram????? Neverjetno, da človek tako NIZKO ceni samega sebe - za kozlat!!!!! Kaj vse ovce delajo za par fičnikov. . . . . . . . dušo prodajajo hudiču!!!!
srebrnibreg
11. 04. 2019 19.07
+5
ina-Včeraj je bil neki big danes je pa spet chavez. Prebran je. Vsaj pri meni in upam, da pri večini. Tako pri stoterih nickih tako pri ponarejanju plusev in minusev.
?ebula
11. 04. 2019 18.33
+2
Poglejte Plenkovića v faco! Po moje tudi mravlje ne bi pohodil.
piu
11. 04. 2019 18.27
-4
Lewaki ste najnižja življenska tvorba na plantu..... Vam je to všeč?
?ebula
11. 04. 2019 18.34
+4
Piu je po italijansko več. Res ti želim več pameti!
Bolcev Pepi
11. 04. 2019 18.35
+4
Joj si nas prizadel! Zelo veliko damo namrec na tvoje mnenje domobranc!
piu
11. 04. 2019 18.40
-4
Samo mornarji in drugače usmerjeni se kličejo Pepi......
piu
11. 04. 2019 18.41
-4
srebrnibreg
11. 04. 2019 18.41
+4
Pepi- ta je domobranka in to po poreklu izpod južne meje.
Bolcev Pepi
11. 04. 2019 18.52
+3
Vidim predvsem, da se veliko giba med mornarcki in drugace (ne vem sicer kaj na bi to pomenilo) usmerjenimi..
Kollerik
11. 04. 2019 21.16
...tudi kakšen romunski tovornjakar ji pride prav....
piu
11. 04. 2019 18.18
-4
EU nas ne jemlje resno samo zaradi naših butastih lewakof, stem so nam hkrati vzeli vso suverenost odločanja.....
srebrnibreg
11. 04. 2019 18.27
+5
piu
11. 04. 2019 18.30
-3
a so se tvoji roditlji že pokasali, da so te naredili? sam vprašam?
Bolcev Pepi
11. 04. 2019 18.36
+6
Sej bi ti kdo odgovoril, ce bi razumeli to tvojo spakedranscino...
piu
11. 04. 2019 18.39
-6
lewaki, slabo mi delajo tipke saj se ne boste užalili zaradi tega?
poneumljanje
11. 04. 2019 18.48
+6
Manj alkohola in tablet pa bodo boljše delale !
01xxy
11. 04. 2019 18.13
+2
Kdo ne bi odgovarjal bahavo in norčavo, če je pa slovenska "elita" praktično podarila Hrvatom slovensko srebrnino in nas ti lahko v svoji maniri držijo za goltanec. Dejanja za vojaška sodišča!
poneumljanje
11. 04. 2019 18.48
+3
Menjaj plonk, ta teden si to 100x prepisal !
ValterUdovernik
11. 04. 2019 17.31
+0
Koliko od vas si je danes za zajtrk, na kruh namazalo Gavrilovocevo pasteto?
JApajaDAja
11. 04. 2019 18.11
+4
ta svinjarija že dolgo ni podobna pašteti, kaj šele ta pravi "gavrilovički"!
marveb
11. 04. 2019 17.18
+7
Odlicno G. Sarec.Koncno nekdo v vladi te Slovenije ki ve kaj dela in se ne pusti nobenemu, ne notranjemu ne zunanjemu! Koncno nekdo vreden zaupanega polozaja, s trezno glavo in jasno vizijo. Le tako naprej, cela Slovenija z vami, no..razen tistih par desnih, niti omembe vrednih.
lambert
11. 04. 2019 17.21
-1
Ti si prizadet ... samo faflanje. Kaj pa je naredil da ti je tako vsec.
Krainerland
11. 04. 2019 17.25
-2
itak d je prizadet, tisti ki se vsaj malo spoznajo na politiko volijo Janšo, ostali niso omembe vredni.
poneumljanje
11. 04. 2019 17.34
+7
Desnosučni so res reveži, se mi prav smilijo, ker s svojo glavo ne morejo in ne smejo razmišljati !
Krainerland
11. 04. 2019 17.41
-3
saj vas bodo okoliščine prisilile da boste začeli malo razmišljat, čudno da je juga propadla a?
Brakedirt
11. 04. 2019 17.49
+6
juga je propadla,sveckarji ste pa odleteli z oblasti. je tu kaksna razlika?
Krainerland
11. 04. 2019 17.54
-6
Brakedirt
11. 04. 2019 17.56
+5
01xxy
11. 04. 2019 18.17
+8
Ne podarja Prekmurja Madžarom, ne hodi modrovat v Zagreb in rušit slovenska državna stališča, ne zagovarja italijanskega fašizma, ne krade, ne laže... in ne rešujejo ga iz zasluženega zapora od njega nastavljeni ustavni sodniki.