Slovenija

'Od 22 strani je 16 strani interpelacije namenjenih temu nesrečnemu muzeju'

Ljubljana, 07. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
24 UR ZVEČER
Komentarji
406

"Destruktivno, nepotrebno, manipulacija, diskreditacija, poteza Janeza Janše prek zdravega razuma," je samo nekaj odzivov iz koalicijskih strank na SDS-ovo vložitev interpelacije zoper celotno vlado Roberta Goloba, v kateri, kot je dejal predsednik stranke Janša, vladajočo koalicijo kličejo k razumu. Mojca Pašek Šetinc, poslanka Gibanja Svoboda, je izpostavila, da je od 22 strani interpelacije 16 strani namenjenih ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve. Po dolgi muzejski razpravi brez zaključka je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec v oddaji 24UR ZVEČER dejala, da bistvo interpelacije vendarle ni samo muzej, pač pa tudi razprava o neizpolnjenih obljubah vlade Roberta Goloba.

SDS vladi očita poteze, s katerimi zajeda same temelje Slovenije, ena od njih je ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve, ki po mnenju SDS napada vrednosti sistem, na katerem temelji Republika Slovenija. Očita ji tudi kadrovanje in neustrezno odzivanje na razmere v zdravstvu, ukinitev urada za demografijo pa vidijo kot napad na bistvo našega obstoja. 

Iz vladne koalicije pa so SDS medtem pozvali, naj namesto interpelacije vlade, ki jo vidijo kot orodje, s katerim želijo ovirati in ustrahovati vlado, raje tvorno sodeluje. Odločilno besedo pri tem, kakšna bo usoda interpelacije proti vladi, bodo imeli seveda poslanci.

"Vsi očitki, ki so v interpelaciji, so nastali na podlagi delovanja sedanje vlade. Naj spomnim, da je imela tudi prejšnja vlada podobne interpelacije, pa še ni bilo 100 dni vlade, pa takrat nihče ni govoril, da gre opozicija prek zdravega razuma, da gre za domišljijski spis, ampak se je te interpelacije celo nekako podpiralo," je povedala Jelka Godec, vodja poslanske skupine SDS, in opomnila, da je interpelacija orodje opozicije, da opozori vlado in koalicijo, da razmisli o svojih dejanjih. "Menim, da je prvih devet mesecev te vlade izgubljena priložnost za Slovenijo," je pripomnila. 

Mojca Pašek Šetinc, poslanka največje vladne stranke Gibanja Svoboda, se je na drugi strani vprašala, v kakšnih devet mesecev vlade so vstopili. "Prvi dan je bilo v parlamentarno proceduro vloženih 30 zakonov, kar je na nek način blokiranje normalnega začetka dela. Potem smo doživeli dve interpelaciji. Moram reči, da so kolegi v SDS-u pravi svetovni rekorderji v vlaganju interpelacij in ustavnih obtožb," je pripomnila. 

Godčeva je pojasnila, da so vložili 27 zakonov, od tega pa jih je koalicija 10 potrdila, kar po njenih besedah jasno kaže na to, da jih niso vložili kar tako. "Ne gre za nagajanje ali zaviranje postopkov kakšnih drugih zakonov, ker jih tudi sami kasneje niso vložili," je dejala. Kot pravi, so tako vladi pokazali, kako se dela. "V državnem zboru se dela, ne pa, da imamo seje s 6. točkami in ni zakonov in ni reform, ki so se obljubljale," je še dodala. 

"Osamosvojitev ni bila projekt enega samega človeka in skupinice njegovih prijateljčkov"

Kot pravi Pašek Šetinčeva, je edina resna točka trenutne interpelacije vlade ta nesrečni muzej. "Kot da je jedro interpelacije muzej, za katerega razen ustanoviteljev in nekaterih redkih obiskovalcev pred to problematizacijo nihče niti vedel ni," je dejala. Po njenem mnenju gre za neke vrste "privatni projekt nekih samooklicanih herojskih osamosvojiteljev", saj da muzej ni imel nobenega resnega strokovnega koncepta in nobene resne zbirke. Dodala je še, da ponorela obramba muzeja kaže, da je šlo ustanoviteljem zares le za promocijo lastne slave. 

Godčeva je dejala, da ne gre za heroični mavzolej. "Dobro vemo, kako so potekali dnevi v 90. letih in da je ta muzej nastal ob 30. letnici samostojne Slovenije in da ne gre za nikakršno solo akcijo. To je pomembna tema za slovenski narod. Brez te osamosvojitve ne bi imeli svoj države," je zagovarjala svoje stališče in dodala še, da je muzej simbol boja slovenskega naroda za osamosvojitev. "Tisti, ki temu nasprotujejo, nasprotujejo tudi slovenski osamosvojitvi," je dodala. 

"Osamosvojitev ni bila projekt enega samega človeka in neke skupinice njegovih prijateljčkov, ampak je bil to projekt z dolgo predzgodovino," je na drugi strani vztrajala Pašek Šetinčeva in naštela: Majniško deklaracijo, borce za severno mejo, narodnoosvobodilno borbo, vse dogodke, ki so se zgodili po drugi svetovni vojni, dogajanje s Kavčičevo vlado v 70. letih in nato zaplembo Mladine, Tribune v 80. letih, civilno družbena vrenja. "Takšna tema zanesljivo v celoti sodi v nek koncept, ki ga strokovno obdela zgodovinska stroka in v koncept resnega državnega muzeja, ki ga mi imamo – to je Muzej novejše zgodovine, ki je ves čas tukaj," je poudarila. 

Mojca Pašek Šetinc
Mojca Pašek Šetinc FOTO: POP TV

Dodala je še, da v takšnem muzeju pričakuje tudi, da se na pravi način ovrednoti delo slovenske Policije in vlogo vodstva slovenske partije iz 80. let, ki se je v Beogradu borila s Slobodanom Miloševićem. "Na čelu tega vodstva partije je bil takrat Milan Kučan, ki se ga zelo grdo obravnava. Tudi vloga pokojnega dr. Janeza Drnovška je pomembna v osamosvojitvenih procesih in še vloga mnogih drugih," je pripomnila in dodala še celotni odbor za človekove pravice, ki je leta 1988 Janšo reševal iz zapora. "Med njimi je bil tudi moj mož. Bom k zgodbi dodala še svoj osebni lonček," je povedala. Po njenih besedah bi moral biti v muzeju tudi kakšen pano o nekaterih "grdih" zgodbah o osamosvojitvi, pri tem je izpostavila 25.000 izbrisanih ljudi. Hkrati pa bi se moralo po njenem mnenju ovrednotiti še trgovino z orožjem. Od leta 2000 še vedno pričakujemo vrsto novinarskih konferenc, ki jih je v zvezi s tem napovedoval Janez Janša, da pojasni svojo vlogo v tej zadevi, je dodala. 

Godčeva z njenimi pomisleki ni bila zadovoljna. "Mislim, da če začnem odgovarjati na vse te pomisleke, bom tudi jaz govorila 15 minut in potem bo oddaje gotovo konec. Še enkrat, ne gre za projekt ene osebe. Našteli ste kar nekaj zgodovinskih dejstev, s katerimi se tudi jaz strinjam, našteli pa ste jih tudi nekaj, s katerimi se ne moremo strinjati. Muzej slovenske osamosvojitve je namenjen vsem Slovencem v opomin in spomin. Nihče ne govori o muzeju, ki bi imel namen poveličevati nekoga, ampak Slovence, ki so si leta 1991 izborili samostojnost," je vztrajala.

"Torej vse Slovence?" jo je prekinila Pašek Šetinčeva. A Godčeva je nadaljevala: "Ne morete enačiti tistega, kar je bilo pred slovensko osamosvojitvijo, in tega združiti s tistim, kar je bilo po osamosvojitvi, in to dati v en muzej". Zmotilo jo je predvsem to, da je ministrica rekla, da bodo v muzeju preučevali in razlagali zgodovino. "Ne boste je razlagali, zato ker je resnica o slovenski osamosvojitvi ena, vemo kakšna. Potvarjanje zgodovine, kar želite storiti v tem novem muzeju, potem vemo, pri čem smo," je sklenila Godčeva. 

"Interpelacija je razprava o neizpolnjenih obljubah vlade Roberta Goloba"

"Bistvo interpelacije ni samo muzej, je tudi razprava o neizpolnjenih obljubah vlade Roberta Goloba," je dejala Godčeva in za primer navedla reformo zdravstva, za katero so obljubljali, da bo pripravljena v devetih mesecih. "Pa tudi o tem, da so bili sprejeti zakoni in uredbe, ki so pripomogli k temu, da Slovenija v teh devetih mesecih izgublja. Ukinitev urada za demografijo, ukinitev urada za referenčne cene. O sumljivih poslih predsednika vlade v Gen-I, pa pritiskih na Policijo, o katerih je govorila ministrica Bobnarjeva, o tem, da ima Golob vzporedno policijo in varovanje," je naštela.  

"Glede poslov Gen-I-ja je vaša stranka po Balkanu pošiljala ljudi, ki naj bi preučevali indice nekih poslov, ki so se vsi izkazali za neresnične domislice vaše stranke, in to tik pred volitvami. Izmišljene zgodbe, ki so bile vse že zdavnaj demantirane. Se pa boste morali tudi vi v zvezi z Gen-I-jem sami vase zazreti – kaj ste počeli in kako ste politično zlorabljali dve ključni instituciji te države – Furs in Urad za preprečevanje pranja denarja," je dejala Pašek Šetinčeva. 

Jelka Godec
Jelka Godec FOTO: POP TV

Glede zdravstvene reforme je Pašek Šetinčeva izpostavila, da je minister postavil jasno časovnico. "Do konca tega meseca bo predstavil prve krovne zakone, med drugim se bo dotaknil tudi reorganizacije ZZZS-ja. Kolikor je meni znano, je imel reorganizacijo ZZZS-ja na mizi tudi minister Janez Poklukar, ki pa ga je moral žal pospraviti v predal. Zakaj? Predlagam, da vprašate svojega strankarskega šefa," je rekla Godčevi. 

"Paškova je navedla toliko trditev, ki jih bo morala ona dokazati, ne mi," je odvrnila Godčeva. "Glede Poklukarja prvič slišim, prosim Paškovo, da mi pokaže ta zakon, pa potem z veseljem odgovorim. Glede ministrove časovnice pa – tudi maja je dejal, da bomo imeli 15. septembra vse podatke, strokovni svet pa naj bi do konca leta pripravil izhodišča za reformo. Ničesar od tega ni bilo. Kaj smo dočakali? Dočakali smo novo časovnico," je dejala in naštela še neizpolnjeno reformo pravosodja. 

Tudi sicer je interpelacija po besedah Pašek Šetinčeve napisana zelo pavšalno in površno. "Tem 16 stranem glede muzeja je dodanih še nekaj točk," je povedala in izpostavila, da je interpelacija spisana na 22 straneh. 

Bo interpelacijo podprla tudi NSi?

"To je njihova suverena odločitev, kakršna bo, jo bomo spoštovali. Glede na to, da je bil dogovor o možnosti vzajemnih interpelacij – v primeru podpisa naše interpelacije potem lahko sledi tudi naš podpis za interpelacijo ministrice. Kadarkoli lahko podpise za interpelacijo prispevajo, dovolj jih je 10," je dejala Godčeva. 

Koalicija je medtem enotna v podpori Goloba, je potrdila Pašek Šetinčeva. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (406)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MarkoG.
14. 03. 2023 15.49
+1
Obožujem Mojco Pašek Šetinc….Godec je totalno nesposobna naduta baba…kot vsi njeni strankarski kolegi!!!!
?ebula
08. 03. 2023 08.11
+6
Godčevi bi bolj pristajala firtuh in metla ne pa, da tu pametuje, saj ni do kolen Paškovi.
User300173
07. 03. 2023 20.52
+5
Metanje polen pid noge, nič drugega. RKC klerofasisti in puklasti so zlo tej državi.
Kostorog
07. 03. 2023 19.13
+7
Ko gledaš in poslušaš smreko godčevo, ti v ušesih odzvanja pacientov govor, živčno gestikuliranje, zaničevanje sogovornikov in vzvišen pogled nanje, če bi na njeno telo privili jajotovo glavo. sploh nebi nihče opazil zamenjave, iz blebetanja vejeta sovraštvo, maščevalnost in zaničevanje drugače mislečih.
JOCR1255
07. 03. 2023 18.15
+3
Razumni to vemo. Tisti ki to ne razumejo je tako kot bi osla prepriceval da je zajec zaradi dolzine ušes.
iskriv
07. 03. 2023 13.30
+15
Osnovna poanta te nerazumne , demagoške interpelacije je priključitev (Janševega , Peterletovega , Bavčarjevega SPOMENIKA ) “osamosvojitvenega” muzeja k muzeju sodobne zgodovine . Torej to ni ukinitev ampak prenos izpod rok šarlatanov pod okrilje stroke , ki bo strokovno sestavila potek teženj osamosvojitve od nekdaj do danes in ne tako , da muzej predstavlja en drobec v vsej zgodovini in še to z samoopevanju petih ljudi . Vsinočnjih intervjujih na nacionalki in POP TV je Janša razlagal to bolečino , ki jo čuti ob tem in Janša pravi , da bi rad to aktualno Golobovo vlado nekaj podučil , zato je tudi dal telefonsko številko Golobu , ampak je ta telefon nem , ali morda kako se razmetuje državni denar ali kako se državo nenormalno zadolži ali kako se zgubijo volitve in referendumi ali kako postati najmanj priljubljen in nezaželen politik v državi ? Pravi tudi , da je sodeloval tvorno z Drnovškom , kar je malo verjetno , sicer ga nebi imenoval PRINCA TEME . Vsa ostala govoranca je bila brezpredmetna in nepovezana ! Vse ostalo bo razkrila obravnava interpelacije v parlamentu . Upam da tudi Janševo in Bavčarjevo prodajo orožja za svoj žep !
Bofur
07. 03. 2023 13.24
+15
Janša želi več kot 400.000 volilcev Gibanja Svoboda prepričati, da smo bili 24aprila2022 v zmoti in predvsem zavedeni, ko smo volili za Svodovo in Goloba ... Mene Janša ni prepričal :)
WD40
07. 03. 2023 13.20
-13
pašek,pašek kaj bo s tabo ???? tako mlada ,lepa in tudi vzkipljiva
komarec
07. 03. 2023 13.43
+8
WD40
07. 03. 2023 13.06
-10
KJE SO REZULTATI DELA !!!???? SVOBODNJAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bofur
07. 03. 2023 13.19
+17
Vlada je ukinila "muzej osamosvojitve" kot samostojni zavod in ga priključila Muzeju novejše zgodovine. Kar konkreten rezultat dela
zibertmi
07. 03. 2023 13.21
+9
v sds interpelacijah in vetih državnega sveta ,pa protestih zaradi plač in pokojnin,kaj pa lahko počneš ,če se vsak mesec na mnogih ministrstvih ukvarjajo z pripravo na interpelacije in pogajanja o višjih plačah.janez naj raje dokonča kako šolo,ker je nekako osnovnošolec,njegova diplomska iz obramboslovja je po njegovih kreterijih ,plagiat
Perivnik
07. 03. 2023 20.38
+1
@Bofur - to je "hudičevo" delo. To je dobesedno nagajanje. A veste, nagajanje, tisto kar vi očitate opoziciji.
Perivnik
07. 03. 2023 20.39
+1
@zibertmi - kra neki, kwa hočeš povetati?
lokson
07. 03. 2023 12.58
-4
Še enkrat. Interpelacija je o delu vlade in ne z namenom rušenja vlade.
WD40
07. 03. 2023 12.59
-10
to ti povej svobodnjakom ,ki ne dojemajo nič !!!!!!!
Bofur
07. 03. 2023 13.02
+11
Torej gre za streljanje praznih nabojev , debata, da ustvarjamo vtis, kobajagi, da nekaj delamo, ahahahaha Namen opozicije je rušenje vlade
WD40
07. 03. 2023 13.21
-5
zibertmi
07. 03. 2023 13.22
+9
WD40
07. 03. 2023 12.49
-11
kje so rezultati vašega dela poslanka Pašek ??????????
Iteb Tona
07. 03. 2023 13.02
+14
To vprašaj jj, kateri nima sekunde delovne dobe, saj vso življenje živi na račun davkopllačevalcev!!!!!! Vsi njegovi vrstniki so se že zdavnaj upokojili!!!!! On bo nesmrtni predsednik kot stalin, tito .....!!!!!! Ja kaj češ, tako delajo zagriženi komunisti!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
zibertmi
07. 03. 2023 13.24
+10
do osamosvojitve na račun komunizma in privilegijev ,ki jih je bil deležen.že kot izključen komunist je dobil delo pri reviji pavliha preko referenc v komunističnih odborih in brez potrebne izobrazbe,danes s tako izobrazbo kot jo še vedno ima ne moreš bit niti čistilka
Perivnik
07. 03. 2023 20.40
-1
@Iteb Tona - ali naj bi ta opis veljal za Luketa ali Miciko? Mogoč kar za oba? Pa še onega baretarja.
Vizi892
07. 03. 2023 12.44
+19
Če bi bilo SDS res nekaj do države in samo do oblasti, bi se končno enkrat nehali ozirati na preteklost in gledali v prihodnost. To, da ima interpelacija 22 strani in je 15 strani namenjeno muzeju... O bože mili, oa komu sledijo nekateri ljudje.
totigroti
07. 03. 2023 12.30
+20
ko se ta Godčeva iz SDS toliko zapenja v GENI nej raje pove od kje Janezu denar...kje so tisi denarci od orožja...kdo je praznil skladišča po Sloveniji...kaj se je dogajalo z odkritjem orožja na Mariborskem letališču...pa kako so služili provizije z zaščitno opreme ...kako so nas zapirali in omejevali...kako so naročili oklepna vozila za 720 mio. eur namesto da bi zvišali pokojnine...zdej pa lajajo z njihovim Rupljom kaj bodo naredil za penzioniste...žal najmanjša pokojnina ne more biti 1000 eur če še minimalna plača ni toliko...same zdrahe in podtikanje od te SDS
Iteb Tona
07. 03. 2023 12.47
+15
Reški župan je na HTV izjavi nekako takole, MI SE NIMAMO KAJ ZAHVALJEVAT SLOVENIJI ZA POMOČ V OROŽJUV ČASU OSAMOSVIJITVE, MI SE MORAMO JANŠI ZAHVALIT, KER SEM MU JAZ OSEBNO NOSIL KUFRE DENARJA, JE IZJAVIL REŠKI ŽUPAN!!!!!! Pa se sprašujem zakaj jj ni tožil župana za klevete, ali pa morda župan ima dokaze da je temu tako in se jj boji tožit župana!!!!!! 🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
WD40
07. 03. 2023 13.01
-5
ja in kaj zdaj ???? transakcije niso bile možne ker je bila vojna ,pač kufri z denarjem ,to še se danes dela ,poglej on iz grčije ,pa ukrajino ,pa ti bo jasno vojni dobičkarji ,kot pri nas .
Iteb Tona
07. 03. 2023 13.11
+11
Wd, ovprašanje samo zate. Zakaj je župan izjavil, da se nimajo zakaj zahvalit Sloveniji ampak samo jj????!!!!???? LE ZAKAJ, LEZAKAJ??????!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇
Iteb Tona
07. 03. 2023 13.24
+9
Wd, torej jj ni predstavljal Slovenije ampak, je bil prekupčevalec z orožjem, tako kot je to nakazal Reški župan!!!!!! Če bi bilo vse čisto, bi župan rekel, HVALA SLOVENIJI, TAKO PA JE IZJAVIL, HVALA JJ-ju!!!!!!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
zibertmi
07. 03. 2023 13.26
+7
wd ne ga zagovarjat,sam je izjavi,da ne ve v čem so hrvati in bosanci plačevali orožje.pa posli gen i in posredovanja strokovnjakov iz kosova.je bilo povedano v tarči edino janša se je sestajal s temi ljudmi ,pa berišaj ,ki je prva tarča teh poslov je osebni prijatel jj.tudi to so povedali
Mnogo
07. 03. 2023 12.24
-6
Pašek Šetinc, pravi, bodite vsi tiho mi smo veliki zmagovalci volitev, Imamo pa velike svetovalce v boksanju Zavca in Šolstvu Kranvogel, v sodstvo in poletih Klakucer, tako da smo veliki zmagovalci in se ne rabimo dokazovat z delom.
piljan
07. 03. 2023 12.27
+11
Vaavvv svečar,tole si pa poslušal na nori tv.No ,potem pa le ubogaj.
piljan
07. 03. 2023 12.16
-1
Hehehe pri puklavem janizu še interpelacije ne znajo spisati samostojno,pa prepisujejo identične stavke ki so jih napisali pri zmedenem thincu tonincu za kulturno ministrico.
lsica
07. 03. 2023 13.30
+8
piljan
07. 03. 2023 13.59
-9
Tale tvoj komentar je pa vreden tebe nesrečnega svečarja.
lsica
07. 03. 2023 14.29
+10
Uboga sveča piljan. Čudi me da se še nisi včlanil v SDS, delite si iste vrline.
WD40
07. 03. 2023 12.05
-10
dajte karte na mizo in razložite kaj ste v 9 mesecih naredili !!!!
piljan
07. 03. 2023 12.14
+11
Svečka,predvsem se čisti vas prefarbane komuniste.Pa ne boj se,vse bio v redu ,tudi zate nesrečnega lenuha.Tvoj puklavec je rabil več kot dve leti za uničenje,pa naj še Golob za čiščenje.
Bofur
07. 03. 2023 12.15
+12
več kot Janševa vlada v 24 mesecih ... vlada je uredila status Slovenske tiskovne agencije, ki lahko normalno deluje in opravlja svoje poslanstvo. Uredile so se cene energentov, cena elektrike ni šla v nebo, vlada napoveduje več reform, edina stvar , ki ni urejena, je RTV, ampak to zaradi blokade ustavnega sodišča
Mnogo
07. 03. 2023 12.25
-4
Nic, se manj, ker vse kar je se bilo v redu unicujejo!
piljan
07. 03. 2023 12.28
+6
Kaj je pa bilo vredu svečko.Si lahko bolj točen.
WD40
07. 03. 2023 12.52
-4
saj ti minusi so vzor vašega dela svobodnjaki
WD40
07. 03. 2023 12.53
-4
dihutunga je spustila na pumpi . bofur *??????
WD40
07. 03. 2023 13.05
-5
rezultati dela štejejo PILJAN !!! NEME NEE ZANIMA NE JANŠINA VLADA NE GOLOBOVA ,AMPAK REZULTATI DELA
WD40
07. 03. 2023 13.05
-2
NO PA MINUSI !! TO SO RES REZULTATI DELA ... HVALA VAM LEPA !!!
piljan
07. 03. 2023 14.01
+0
Lažeš svečar kotz vedno,ne štejejo tebi rezultati,šteje ti edino puklavi janiz.
yanay
07. 03. 2023 12.02
+10
Če že hočejo imeti muzej, naj ga še financirajo iz svojega žepa, namesto voščenih lutk, pa naj sami v živo služijo kot žive 'priče' osamosvojitve.
kapljač1
07. 03. 2023 11.57
+10
Godceva je prava *kmetica ", zakaj to spuščate v eter, ker tračanje res ne sodi v resno temo !
WD40
07. 03. 2023 12.06
-2
navadno kmečka pamet več vredna kot pa poslanska
Bofur
07. 03. 2023 11.57
+11
Vlada je "ukinila" nekaj kot samostojni zavod, kar sploh še ne obstaja. ena sobica ne more biti muzej. To ne gre. To je začetek zbirke, če sploh, kajti Muzej novejše zgodovine je skrbnik zgodovinskih zbirk, tudi te o osamosvojitvi in dogodkih ki so pripeljalo do nje ... In seveda Arhiv Slovenije. Veliko materiala je še v Arhivu nekdanje Jugoslavije v Beogradu.
Mnogo
07. 03. 2023 12.27
-4
Veliko arhiva je tudi pod zemljo, ce nisi nas so ubili.
Bofur
07. 03. 2023 13.03
+2
G. Papež
07. 03. 2023 11.57
-1
Pri nas je največji problem, da obe strani uživata, ko nagajata ena drugi. Pa tema pri tem sploh ni važna, samo, da se da kregat. Kako to preseči je pravo vprašanje, o tem bi se morali pomeniti. Mislim, da na ta način po vsem svetu farbajo ljudi, ne samo pri nas, ker je to za politike najbolj enostavno.