Slovenija

SDS vztraja pri izredni seji

Ljubljana, 26. 04. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

SDS vztraja pri takojšnjem sklicu izredne seje, na kateri naj bi obravnavali, po njihovem mnenju, nezakonit posel, ki sta ga sklenila Pošta Slovenije in Mobitel s podjetjem Ultra.

SDS vladajoči liberalni demokraciji in združeni listi očita korupcijo in klientelizem. LDS po njihovem mnenju nima pravih argumentov proti sklicu izredne seje, sicer se, kot so dejali, ne bi zatekala h grobim diskvalifikacijam in žaljivkam.

Pošta Slovenije in Mobitel sta najela naprave za sledenje avtomobilom pri podjetju Ultra, v kateri je zaposlen predsednik sveta LDS Gregor Golobič. V SDS tako poudarjajo, da vlada oziroma njeni politiki s favoriziranjem podjetij v lasti članov in simpatizerjev LDS povzročajo neenakost na trgu in dušijo razvoj malega in srednjega gospodarstva, ki sta nosilca razvoja v vseh tehnološko visoko razvitih državah.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil član izvršilnega odbora SDS Branko Grims, se je LDS v "očitnem pomanjkanju argumentov" zatekla h grobim diskvalifikacijam in žaljivkam. Največja vladna stranka se namreč po njegovem mnenju ni odzvala na nobene konkretne očitke, navedene v zahtevi za sklic izredne seje. Na trditve, da bi morali nezakonitosti prijaviti pristojnim organom pregona, pa je Grims izpostavil slabe izkušnje s pravosodnimi organi, kot denimo primer SIB, ki je leto dni čakal v predalu na državnem tožilstvu.

Branko Grims očita LDS...
Branko Grims očita LDS... FOTO: POP TV

Ob tem je Grims poudaril, da je bila kljub tem dogodkom nekdanja generalna državna tožilka Zdenka Cerar, ki je bila za takšno stanje politično odgovorna, nagrajena z ministrskim stolčkom na pravosodnem ministrstvu. Prijavljanje kaznivih dejanj, ki so jih osumljeni funkcionarji LDS tožilcem, ki jih je na funkcijo postavila največja vladna stranka, pa je tako po besedah člana izvršilnega odbora SDS jalovo početje.

LDS: Na konkretne očitke bomo odgovorili

...Pavel Gantar odgovarja SDS
...Pavel Gantar odgovarja SDS FOTO: POP TV

Minister za informacijsko družbo Pavel Gantar se je v imenu LDS odzval na navedbe SDS v zvezi s petkovim stališčem LDS o sklicu izredne seje. Mnenje LDS je, da je v gradivu za sklic izredne seje dejansko malo konkretnih očitkov, pač pa veliko "posplošenih obtožb, namišljenih diskvalifikacij in namišljenih obtožb v zvezi z nekakšno domnevno korupcijo" oziroma privilegiranjem določenih skupin. Na konkretne očitke, ki so bili podani, bodo v LDS na izredni seji odgovorili utemeljeno in jasno, vendar pa menijo, da sklic te izredne seje ne služi razčiščevanju razmer v slovenski družbi, ampak ga je treba videti v kontekstu predvolilnega boja.

Glede navedb, da je podjetje Telekom oziroma Mobitel financiralo podjetje Ultra, kjer je zaposlen Gregor Golobič, pa je Gantar odvrnil, da v pogodbenih odnosih med Mobitelom in Ultro ne vidijo nič spornega. Ne vedo, zakaj bi Ultra samo zato, ker je v njem zaposlen nek bivši poklicni funkcionar LDS, morala izstopiti s slovenskega trga. Sporno bi bilo, če bi dobivala naročila ali pa delo, pa za tem ne bi stali konkretni in dobro utemeljeni rezultati, ki se po besedah ministra za informacijsko družbo kažejo tako v poslovnih bilancah Mobitela kot tudi Ultre. Gantar se je vprašal, kaj bi bilo, recimo, če bi dejali, da podjetje, v katerem dela kakšen pripadnik SDS, ne sme dobivati državnih sredstev oziroma naročil. Gantar je zato ocenil, da je tudi ta očitek "res iz trte izvit".

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA