Slovenija

Še en pomor čebel

Ljubljana, 27. 05. 2008 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V panjih v čebelnjaku v Spodnjem Brniku so opazili od 1000 do 1500 mrtvih čebel.

Zakaj so čebele pomrle, še ni znano. Zagotovo pa ni šlo za bolezen.
Zakaj so čebele pomrle, še ni znano. Zagotovo pa ni šlo za bolezen. FOTO: POP TV

Mrtve čebele so opazili v panjih danes popoldan. O dogodku so obvestili pristojne službe, so sporočili iz državnega centra za obveščanje. Kot so povedali na kmetijskem ministrstvu, je šlo za od 1000 do 1500 čebel.

Kot je povedal tiskovni predstavnik kmetijskega ministrstva Jernej Kovač, ni šlo za tako obsežen pomor čebel kot v nedavnih primerih. Pomor je prijavil čebelar iz Spodnjega Brnika, ki ima dva čebelnjaka, mrtvih pa je od 1000 do 1500 čebel.

Kraj so si ogledale veterinarske službe in ugotovile, tako Kovač, da naj ne bi šlo za bolezen pri čebelah. Kmetijski inšpektorat je dal vzorce čebel v analizo o vsebnosti fitofarmacevtskih sredstev, vzeli pa so tudi vzorec vode, ki so jo uporabljali za napajanje čebel, da bi ugotovili, ali je bila ustrezna.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
28. 05. 2008 17.33
Gre seveda za teroristično akcijo, tokrat so cilj čebele, naslednjič bodo ljudje, gre za diverzijo, kar je očitno. Vsi troti naj pozorno opazujejo, kakkoli se jim bo zdelo sumjivega, naj javijo pristojnim tovarišem! Kupujmo domače, slovensko, dol z Mercatorjem, če želimo zdrav med, moramo nadzirati vsako čebelo!!!
dodoman.20@gmail.com
28. 05. 2008 01.03
očitnop nekdo namerno pobija čebele, saj so pomrle na različnih koncih ob različnm času brez kakršnegakoli naravnega razloga.. predlagam uradno preiskavo zločina z strani človeka oz. več oseb?