Slovenija

Se lahko na javni razpis prijavi kdorkoli?

Ljubljana, 14. 04. 2019 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Matejčič
Komentarji
6

Težave z javnimi naročili v državi so velike. Na ministrstvu za javno upravo, ki bdi nad tem področjem, so jasni: zakon daje samo osnovne omejitve in smernice, "gospodar" postopka pa je naročnik. On je namreč tisti, ki ve, koga ali kaj rabi – če izbere zavod brez zaposlenih in brez obstoječega transakcijskega računa, je to še vedno na plečih naročnika.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

butalistan
15. 04. 2019 11.06
+3
paya patak d.o.o. brez zaposlenega z dobrimi vezami v SD ali levici
Hrenko
15. 04. 2019 10.08
+2
Kdorkoli? Ne, vse gre v Sloveniji preko vez in poznanstev. Ker naša oblast tako ali tako ne pozna kakršnihkoli pravilnikov (kršijo celo Ustavo, ker jim je vseeno), potem dobijo delo podizvajalci, ki imajo direkten profit od vrha naših vladnikov. Kako drugače mislite, da je možno, da se je toliko denarja ukradlo? Kredite si jemamo vsako leto po par milijard, pa zadeva pod vrlimi sposobnimi levičarji kar izpuhti. Hja, tako, da po višji ceni dajejo projekte svojim prijateljem (oz. kot bi oni rekli: tovarišem). Kot npr. tisti zločin z maketo.
vinogradnik33
15. 04. 2019 09.28
+1
Porblem javnih naročil ni toliko , kdo vse se lahko prijavi na razpis , problem so nelojalne pritožbe zaradi tega , ker drugi ni bil izbran , pa ima vse potrebne resurse ali ne , samo da tisti drugi nebi imel posla in zaslužka , ne glade na to , kakšne posledice pustijo pritožbe ( zamaknitev rokov , podražitve ) , to je treba preprečiti in onemogočiti z zakoni !
anakondabox
15. 04. 2019 07.57
+6
To nima zveze z gospodarstvom in javnim denarjem, pa bom vseeno zapisala v poduk in razmislek tistim, ki odločajo. Pri nas se izdajajo večinoma plitke, nelektorirane knjige, samo , da gredo v promet. Kapitalizem pač! Lektura stane pa tudi izdaja knjig v založbah, ki so večinoma v rdečih številkah. Vse izdajam v samozaložbi in nimam nikakršne podpore. Tisti, ki mi knjigo tržijo vzamejo vsaj 50% na način, ki še meni ni jasen. Pa davki sem pa davki tja! In potem poslušamo, kako se borimo , da ohranimo naš majhen zanimiv jezik, da ohranimo našo kulturo, pa tudi znanstvene dosežke. Ko sem hotela kupiti očetu znanstveno knjigo z njegovega področja, so bile vse v angleščini. 'Znanost' je pobegnila v tujino! Pa tudi reklame slovenskih knjig, manj uveljavljenih piscev, ni od nikoder. Ko pošlješ knjigo v kritiko raznim revijam in časopisju, si knjigo prisvojijo, o objavi analize pa ne duha ne sluha. V parlamentu jo je skupil poslanec, ki je eksperimentalno smuknil sendvič. Knjiga je vredna vsaj 10x toliko. Lahko rečem, da je vrag vzel šalo. #šala
Levcekk
15. 04. 2019 07.50
+3
Drzava skrbi za lopove malega postenega cloveka pa unici.Ko sem lopova prisesanga na drzavne jasli sicer sina vplivneza iz F21 grdo pogledu me je takoj prisla terorizirat policija in prejel sem placilni nalog(PP.Lasko)ko pa sem sam zelel podati ovadbo na PU.Celje jo ma niso hoteli sprejeti in sele po pritozbi na MNZ.so jo morali.Policija je del problema in ne resitev saj je kriminalna zdruzba,ki sodeluje in sciti kriminalce!
Nimasmisla
15. 04. 2019 07.37
+4
ja če si dober pisec in poznaš sistem si lahko vsak odreže del pogače iz proračuna žal