Slovenija

Selitev izpostav ljubljanske upravne enote na Linhartovo že v ponedeljek

Ljubljana, 12. 06. 2020 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanska upravna enota bo v ponedeljek začela selitev svojih petih izpostav v stavbo nekdanje občine Bežigrad na Linhartovi cesti 13, so sporočili iz upravne enote. Kot so zapisali, se bodo potrudili selitev izpeljati tako, da jo bodo stranke čim manj občutile.

UE Bežigrad
UE Bežigrad FOTO: Google Maps

Na enotni lokaciji za Bežigradom bo upravna enota sicer združila vse dozdajšnje izpostave - Bežigrad, Center, Moste-Polje, Šiška in Vič-Rudnik.

V prostorih v Tobačni ulici bosta po novem organizirana dva sektorja. V okviru sektorja za javni red in promet bosta delovala oddelek za javni red in prekrške ter oddelek za društva, prireditve in orožne listine. V okviru sektorja za matične zadeve, tujce in državljanstva pa bosta delovala oddelek za tujce in oddelek za matične zadeve in državljanstva.

Na upravni enoti so prepričani, da bodo s sprejeto reorganizacijo in selitvijo izboljšali delovne procese in uporabniško izkušnjo. Podrobnejšo predstavitev delovanja celotne upravne enote načrtujejo za prihodnji teden, na spletnih straneh pa bo objavljen tudi nov organigram Upravne enote Ljubljana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

*Violate*
13. 06. 2020 09.19
Po prebranem torej sledi, da so glavno gužvo pustili na Tobačni (matične zadeve, tujce in osebne dokumente), od vseh oddelkov pa prestavili le glavno pisarno (pa še to dvomim, glede na stranke in dokumentacijo, ki se vlaga vsakodnevno). Jah no, ne vem, če bo prav velik spremembe, kvečemu še večja gužva, ko ste preostale UE dodatno centralizirali. Nekako žalostno, da ni enotne organizacije dela in decentralizacija enot. Nekdo npr. ki je invalid iz Šiške, bo mogel sedaj hoditi na Linhartovo, če bo rabil pa še kakšno matično zadevo uredit, bo mogel pa vsseno še na Tobačno, ker ostale izpostave ne opravljajo tega področja. Pač, sam tok, da prišparate na plačevanju najemnin za več stavb, za stranke pa mislim, da bo več škode in dodatne izgube časa.
Iniesta
12. 06. 2020 14.50
+4
Popolnoma nejasno kako bo zadeva organizirana po novem ...
TolstojV
12. 06. 2020 14.47
+8
Ukinite leglo birokracije Upravne enote ali pa jih priključite občinam tako kot je bilo nekoč. Ljudje vedo za občino a veliko manj za Upravne enote. Koliko samo stanejo Upravne enote in koliko jih je, da te kap. V Upravnih enotah se tare zaposlenih, ki nimajo kaj delati! Samo pogljete koliko jih dela ko bi lahko šli že zdavnaj v pokoj ampak jim prijatelji v kadrovski podaljšujejo delo dobo kar mnogo jih je starejših od 65 let, sramota, mladi pa na borzi. Naj zaspani minister malo prevreti zaposlene pa bo videl kakšni kliantelizem in bepotizem se je razbohotil po Upravnih enotah!