Slovenija

Polnar o sestanku s Pivčevo: Aktivno mi je vseeno, kdo je šef Desusa

Ljubljana, 21. 01. 2020 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nova predsednica DeSUS Aleksandra Pivec se je prvič sestala s poslansko skupino. Želela naj bi doseči večjo enotnost, po sestanku pa je jasno, da bo poslanska skupina ostala enotna, vodja pa še naprej Franc Jurša. 'Samosvoj' poslanec Robert Polnar kljub novi predsednici ne obljublja, da bo glasoval po navodilih stranke. "Ne morem ministra vnaprej podpreti, kaj pa če bo kak bušman?," je dejal.

Več videovsebin
  • Polnar o svoji drži v parlamentu
    00:47
    Polnar o svoji drži v parlamentu
  • Polnar o spremembi na čelu DeSUS: Aktivno mi je vseeno
    00:58
    Polnar o spremembi na čelu DeSUS: Aktivno mi je vseeno
  • Polnar o podpori koalicije pod vodstvom SDS
    01:03
    Polnar o podpori koalicije pod vodstvom SDS
  • Iz 24UR: Pivčeva obiskala poslansko skupino
    02:56
    Iz 24UR: Pivčeva obiskala poslansko skupino
  • Iz SVETA: Pivčeva s poslanci DeSUS-a
    03:27
    Iz SVETA: Pivčeva s poslanci DeSUS-a

Prva dama DeSUS Aleksandra Pivec, ki je na sobotnem kongresu premagala dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, je danes opravila prvi pogovor s poslansko skupino.

Pivčeva s poslanci
Pivčeva s poslanci FOTO: A.B.

Kot je po sestanku predsednice DeSUS s poslansko skupino poročal novinar 24UR Anže Božič, poslanska skupina kljub razdeljenosti pred kongresom, ostaja enotna, njen vodja pa bo še naprej Franc Jurša. Spomnimo, pred kongresom sta tako Jurša kot poslanec Ivan Hršak večkrat nakazala svojo podporu Erjavcu, medtem ko se poslanca Jurij Lep in Branko Simonovič nista konkretno opredelila za nobenega kandidata. 

Poslanec Polnar: Aktivno mi je vseeno, kdo je šef Desusa

Poslanec Robert Polnar kot edini iz poslanske skupina na kongres sploh ni prišel, v zadnjih mesecih pa je strankinemu vodstvu s svojim samosvojim glasovanjem večkrat povzročal sive lase. Pivčeva je zato želela danes preveriti, ali Polnar lahko postane zanesljiv in konstruktivni partner poslanske skupine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A Polnar ohranja svojo držo, danes pa je poskrbel še za nekaj, milo rečeno, zanimivih izjav. Med drugim je dejal, da mu je "aktivno vseeno, kdo je šef Desusa" in da se je Pivčeva pred kongresom izkazala "z vezanjem otrobov in kvasenjem neslanosti". Kot je dodal, na srečanju ni bilo nobene vsebine, bolj je šlo za spoznavno srečanje, nadeja pa se, da se bodo kmalu začeli pogovarjati tudi o perečih temah.

"Če je kdo pričakoval, da bom z izvolitvijo nove predsednice stranke spremenil svojo držo, mu moram jasno povedati, da se je zmotil," je dejal Robert Polnar.
"Če je kdo pričakoval, da bom z izvolitvijo nove predsednice stranke spremenil svojo držo, mu moram jasno povedati, da se je zmotil," je dejal Robert Polnar. FOTO: 24ur.com

Znova je napovedal, da se pri pomembnejših odločanjih tudi v prihodnje ne bo strogo držal strankinih navodil. Tako je tudi dejal, da ne more avtomatsko podpreti kandidata za obrambnega ministra, če niti še ne vemo, kdo to bo.

"Če mi pristanemo na to, da bomo potrdili kogarkoli, potem nekoliko metaforično lahko rečemo, da bo nekdo predlagal Bušmana ali Hotemtota za slovenskega ministra, pa bomo mi kar apriori to potrdili," je povedal zbranim novinarjem pred snidenjem s Pivčevo.

Zatrdil je tudi, da bi bil pripravljen podpreti kakšno drugo koalicijo, ki bi se lahko oblikovala v ozadju, nikoli pa da ne bo prestopil v SDS.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pivčeva kandidata za novega obrambnega ministra še nima

Pivčeva priznava, da nima vzvoda za to, da bi pritiskala in zahtevala določeno glasovanje od poslanca, piše STA. Sprejema stališče, da imajo poslanci tudi znotraj poslanske skupine svoja stališča, saj jim to omogočajo tudi vsi pravni akti.

"Jaz si bom vendar prizadevala, da dobimo to enotnost, da bomo lahko zanesljivi pri vseh vprašanjih, seveda s spoštovanjem do drugačnega mnenja, tega ne moremo vzeti, a za ključna vprašanja je treba zagotavljati neko stabilnost, ne moremo se pri vsakem vprašanju pogajati za en glas," je povedala in dodala, da se bo s Polnarjem še poskušala pogovoriti.

To je njihova partijska oz. strankarska demokracija, v katero se nima smisla vmešavati, seveda pa si želimo, da so čim bolj enotni, in da imamo zagotovljene vse glasove. Maša Kociper, vodja poslanske skupine SAB

Sicer danes ni želela govoriti o imenih za novega obrambnega ministra. Počakati želijo na pogovor med premierjem Marjanom Šarcem in Karlom Erjavcem, ki je po porazu na kongresu napovedal odstop s funkcije ministra.

Pivčeva napoveduje, da si bodo prizadevali za kandidata, ki bo s političnega in strokovnega vidika čim bolj primeren za širši krog odločevalcev. "Vemo, da bo dobiti zadostno število rok spet še ena težava vladne koalicije," je dejala. Osebno tudi še nima nabora, čeprav sliši različne predloge, še poroča STA. Ko bodo imeli nabor vsaj treh kandidatov, o katerih bodo enotni tako na organih stranke kot s poslansko skupino, bodo to že lažje povedali, je dodala.

Ker bo novo ime v vsakem primeru težko potrditi, tako Šarec kot Pivčeva razmišljata o imenu, ki mu strokovnosti nihče ne bo mogel oporekati, Jurša pa poudarja, da mora novo ime priti iz vrst Desusovih članov ali vsaj podpornikov.

Jurša: Gremo na novo skupno pot

Vodja poslanske skupine Franc Jurša je sicer današnji sestanek označil za konstruktiven in dejal, da gredo na novo skupno pot, ki jo morajo skupaj graditi in poskušati biti čim bolj enotni.

S Polnarjem se bo treba po njegovem mnenju precej pogovarjati, a tudi to ni zagotovilo, da bo zagotavljal podporo vsem rešitvam. Večkrat mu je že povedal, da imajo koalicijski sporazum, a Polnarja ni preprosto prepričati, je spomnil Jurša.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (175)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik-1439440
22. 01. 2020 20.02
Jaz pa sem vesela, da Slovenija še premore ljudi, ki še zmorejo pametno razmišljati s SVOJO glavo! In se ne skrivajo pod nekimi anonimnimi imeni...
Slovencek1
22. 01. 2020 16.00
-1
ZDravo bi bilo aktivno razmisliti o kaki novi službi, taki "bušmani" ne morejo sedeti v arlaetu. Tam je dobro da i se ljudje znali obnašati in dajali zgled širši javnosti podpornikom in nasprotnikom...ne pa da se obnašajo večinoma vsi kot da so na vaški veselici....dokler ne bo ustreznega nivoja kkomunikacije, sodelovanja ali argumentiranega nesodelovanja...so vsi napori za dvig standardov v širši javnosti sizifovo delo.
mosqito
22. 01. 2020 12.22
-4
No zdej bo lahko v miru in povsem legalno fušala, plagirala, ne samo za 200€ ,ampak tudi za 400€ na uro. Ja bo tale Šariči, glede plače, za njo, kot pripravnik pri mojstru mizarju.
srebrnibreg
22. 01. 2020 12.47
+1
Zaman nick menjaš, če ti neumnost ostane.
mosqito
22. 01. 2020 12.18
+0
Je pa za Levnuhe res smešno, če že ne žalostno, kako jih en ŠENTJURČAN, dela nemočne in nebogljene, uboge reveže Talibanske.
mallonge
22. 01. 2020 14.28
+0
Ko med poslušno čredico nepismenih zajadra en pismen je pri levakih takoj panika.
mallonge
22. 01. 2020 14.28
+1
Ko med poslušno čredico nepismenih zajadra en pismen je pri levakih takoj panika.
srebrnibreg
22. 01. 2020 12.17
-2
Desus bi naj bili neki levaki po mnenju svečkarjev. Kako pa to, da so bili skupaj v koaliciji v nekem času? Od kdaj se sektaši istovetijo z levičarji?
FAUSTOS1
22. 01. 2020 11.43
+4
Polnar je vse bližje stranki dom ali sds in slej ko prej se bo razkril-tu ne gre za glasovanje ampak za razmišlanje.
mosqito
22. 01. 2020 11.41
-9
Ne vem, zakaj si DESUS mafija, stranka privilegirancev iz komunističnih časov, NE UPA, nagnat Polnarja Iz stranke. Aja, še premalo glasov bo imel?? haha hahaha Manjšinska Leva Monarhija, bo tud Sestro TEREZO, sprejala za obrambno ministrico, samo da ostanejo pri koritu.
srebrnibreg
22. 01. 2020 12.02
-2
mallonge
22. 01. 2020 11.39
+1
Marionetka brinetka bo skrbno sledila potrebam starokomunistov in udbovcev.
prinašalec2
22. 01. 2020 11.15
+8
Pravzaprav, bi moral biti Jurša prvi, ki bi odstopil kot šef poslanske skupine, ker je deloval striktno po navodilih erjauca.
mallonge
22. 01. 2020 10.47
+1
Vse bo ostalo isto. Vezanje otrobov in kvašenje neslanosti je od Erjavca prevzela Pivka.Bedasta stranka ima bedastega predsednika in bedaste poslance v katere se pameten ne more vklopiti.
prinašalec2
22. 01. 2020 10.44
+7
Po moje bi moral biti vodja poslanske skupine prav Polnar, ki misli s svojo glavo in bi lahko konstruktivno in samozavestno zastopal v koaliciji mnenje Desusa. Za Juršo se je itak izkazalo, da to ne zna in je celo večkrat glasoval proti tistemu, kar bi bilo za upokojence dobro. Kar se tiče stališča, da se "šefica" ne bo mogla pogajati za vsak glas posebej, pa je res mlatenje prazne slame oz. tako verjetno "ukazovalno" delali pod erjavcem... seveda za vsak glas je potreben argument in debata, ker drugače ga ni... mislim, kaj tu ni jasno?
mallonge
22. 01. 2020 10.12
+4
Edini, ki vidi novo predsednico golo in boso.
mallonge
22. 01. 2020 10.11
+3
Jurša pravi, da je rit enaka riti. Lizal je Erjavčevo in sedaj bo Pivčino.
mosqito
22. 01. 2020 10.07
+3
Pokvarjeni Levaki, pljuvajo po Polnarju, ob enem pa bruhajo, kako v SDS, ni demokracije in vse po Janša diktatu. Kako zdaj Levnuhi, a zdaj pa mora bit enotna v glavo vbita strankarska komanda, kako kdo misli.... SE VIDI VSA BEDA IN NESKONČNA NEUMNOST LEVIH TALIBANOV.
srebrnibreg
22. 01. 2020 12.03
-1
To o Levnuhih pa piše svečkarski TE LE BAN.
nutijan
22. 01. 2020 09.07
+0
fino kahl odletu ,sam pol pa slišim da tanova ,tudi vsa pokvarjena ,fino in tko kot je rekel radijski napovedovalec enega od radijev pa niso nismo nič pridobili ....
Forex Svetovalec
22. 01. 2020 08.47
+4
Jaz mu dam pa prav, in mislim, da bi vsak poslanec moral glasovati po lastni vesti. Ne glede na mnenje svoje stranke. To je edino demokratično in pravilno. Če pa kdo vidi problem v tem, mislim, da je problem on sam.
vinogradnik33
22. 01. 2020 08.23
+1
Ta Polnar je tako poln samega sebe , da ne vidi , da je zelo moteč element v družbi in stranki ! Zavedati bi se moral , da je v skupnosti , kot je stranka dobro krotiti svoj ego in kdaj tudi drugim dati prav in ne vsiljevati svojega in delovati v duhu interesov stranke ! Če to ne zmore , mu je treba pokazati vrata !
Cisto na hitro
22. 01. 2020 08.45
+1
vinogradnik...seveda biti mora poslušna ofca...v SD so vsi taki. Rudeće mirno, postroj!
vinogradnik33
22. 01. 2020 09.22
-1
Nisi razumel , ni potrebe , da je poslanec pod pritiskom in da mora delovati , kot je to primer v sekti SDS , ampak naj bi deloval v duhu skupine v kateri deluje , ne more solirati , potem naj raje gre za samostojnega poslanca !
mallonge
22. 01. 2020 10.15
+2
V duhu komunistov, ko je 10% absolutna večina in pamet in represija v državi??????????????????
01xxy
22. 01. 2020 07.50
+13
Okrog 600 glasov je bilo dovolj, da je Polnar prri Desusu postal poslanec. Takrat je bil Desus zanj dober. Čudški bebec, ta tip.
Rastan Ra
22. 01. 2020 07.14
+2
"aktivno mu je vseeno". Kaj pa to pomeni? Ta je podnar ne polnar.
Vet63
22. 01. 2020 17.16
-1
To se tudi jaz sprašujem, kako ti je lahko aktivno vseeno? Morda bi še nekako razumel, da ti je pasivno vseeno. Pasivno sediš in ti je vseeno....
poneumljanje
21. 01. 2020 21.59
+1
Šarec, Pivčeve, Židan, dobitna kombinacija naslednjih rednih volitev !
Cisto na hitro
22. 01. 2020 07.10
+1
Dobitna za smetišče zgodovine pa res. Naštel si vse od bleferjev, lažnivcev do kradljivcev.