Slovenija

Sestavljal pogodbe za stanovanja, zgrajena na črno

Ljubljana, 16. 09. 2011 21.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Erika Pečnik
Komentarji
25

Da je Mirsad Bašić lahko na črno gradil bloke in stanovanja prodajal, je vrsta odgovornih zamižala na eno oko. Poleg notarke, nekdanje pravosodne ministrice, ki je overjala podpise na pogodbah, je vpleten tudi ljubljanski odvetnik.

 

 



 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lepdandanes
18. 09. 2011 14.12
+1
Naj povzamem: - pogodbe je pisal odvetnik in ne notarka, - pri overitvi podpisa na pogodbi, notar za samo vsebino v skladu z Zakonom o notariatu NE odgovarja, - pogodbe, ki jih je overila notarka, so bile nato z njeno pomočjo sporazumno razveljavljene, vsi kupci so dobili nazaj do zadnjega centa vse kar so Bašiču plačali, - kot je razvidno iz prejšnjega prispevka, je notarka nadaljnje sodelovanje z Bašičem odklonila. Kje v tem prispevku so torej resnično odgovorni? Gradbena inšpekcija? Nepremičninska agencija, ki je stanovanja prodajala? In drugi. Ali se novinarki ni dalo iskati resnično odgovornih, ali pa ima za to druge motive. Kakšne, presodite sami .
Danijel Fric
18. 09. 2011 09.27
+1
Samo v Sloveniji je to možno ker deluje pravna država.
Asgard1st
18. 09. 2011 07.37
Ja, treba bo temeljit poseg v te sfere. Čaka nas trdo delo.
vsevid
17. 09. 2011 21.28
+1
KAJ TAKEGA SE LAHKO ZGODI SAMO V TEJ DEŽELI in tej demokraciji, ki so jo zarisali -*
Darko32
17. 09. 2011 18.19
+1
Če takšni lumpi vodijo državo se ne smemo čuditi, da bomo pristali na poteh, katere hodi Grčija. RAzlika je pa ta, da so pri nas plače še slabše in ni turizma. Ti folirani odvetniki, sodniki, državni uradniki pa bodo spravili dokončno na boben celotno nacijo.
illy2
17. 09. 2011 18.10
skoljka11, se v popolnosti pridružujem tvojemu mnenju. Zelo lepo in nazorno si opisal dejansko situacijo v naši državi !!!
comment123
17. 09. 2011 17.09
+1
SEVEDA VSE TE USLUGE TEMU PREVARANTU NISO BILE ZASTONJ. VSE TO JE SISTEMSKA KORUPCIJA, POVSOD JE IN Z NJO OPERIRAJO TISTI, KI IMAJO MOČ, UPLIV, POLOŽAJ. OSTALI SO ALI POSTAJAJO REVEŽI, O TEM JE SPREGOVORIL TUDI AMERIŠKI VELEPOSLANIK V DEŽELI TEJ.
Maady
17. 09. 2011 16.49
V Sloveniji če zgledi vlečejo bomo imeli čez nekaj let 2.. 2 milijona Lopovov.
PolnKontejner
17. 09. 2011 12.40
+1
S kriminalci takoj v zapor. Policija, halo?
Neikius
17. 09. 2011 11.57
+1
Pa še to, če lahko v barbarskih deželah zažigajo in ubijajo majhne tatove ki kradejo krompir za preživetje... bi lahko mi lepo nacionalizirali premoženje in odvzeli državljanstvo velikim tatovom.
infra33
17. 09. 2011 11.01
+1
Gospa Milena kaj vi mislite če bi B. hotel plačati dovoljenje bi ga že zdavnaj...preden je blok izgradil zakaj bi ga pa sedaj ko ga nihče več ne preganja....občina katera mu je izdala gradbeno in uporabno dovolenje kot je slišati več ne ve da ga je izdala B. in kazen za uzrupacijo in črno gradnjo je že poslala sedanjim lastnikom-kupcem.Državne inštitucije grozijo, pritiskajo in finančno bremenijo opeharjene kupce Bašič nič kriv ta čas z denarjem opeharjenih kupcev gradi in prodaja nove objekte. Država miži in čaka da dobi nove lastnike in takrat bodo sprožili nove postopke zopet zoper novim lastnikom ki bodo nasedli raznim agencijam , odvetnikom ne vedoč da za tem stoji Bašič.Postopke in koncepte Bašiča, njegovih odvetnikov, geodetov, inšpekcijskih organov bo potrebno samo zapisat v zakonodajo kot legalne in zadeva urejena.Ne boo ne ta prva in ne ta zadnja polomija v zakonodaji.
bolimepatak
17. 09. 2011 10.39
Ministrstvo za okolje in prostor je legalna organizacija, ki dovoljuje nelegalna dejanja.... Inšpekcijske službe pa pomagajo z nasveti legalizirati gradnje, ki so bile zgrajene mimo predpisov na zgoljufanih načrtih. !!!!!!! Seveda bodo pri revežu zakon do pičice spoštovali in odstranili vsak nelegalno zrajen kurnik..... Upam, da bo nova oblast kaj spremenila....
cokos
17. 09. 2011 10.27
+1
v nasi drzavi je mafija in to je ta mafija ki dela za minimalca,komaj placa poloznice,ce kako ne placa se elektrika izklopi,ne more kupit vseh solskih potrebscin,posteni kradejo,ponarejajo...,in nikome nista!!torej kdo komu prodaja klobase?dokler bodo eni in isti na vrhu in boku drzave ne bo nic bolje nadaljnih 50 let!
POVOJ
17. 09. 2011 09.16
kot noji z glavo v pesku
tantadruj1
17. 09. 2011 07.50
... kontrola med papirjem in dejanskim stanjem je delo inšpektorjev, ni? torej. ali še vedno živimo v neki iluziji, da bodo vsi ljudje pošteni. potem ukinimo policijo. najhujša je pa ta, da v sloveniji obstaja postavka pri plači za odgovornost dela. To pomeni, da bi moral posameznik odgovarjat s svojo plačo, če gre kaj narobe. A ste kdaj v sloveniji slišali, da je kdo odgovarjal? Torej čemu plačilo odgovornosti?
kokodajsar
17. 09. 2011 03.36
...bil bi čas, da se država enkrat yvoyi gnoj na njivo!!!...
ajnov
17. 09. 2011 00.58
+1
Povedal bi le dejstva...očitno je, da tako kot Bašić, so odvetnik in geodet pridobili papirje (odvetniške, geodetske) za opravljanje svojih storitev. In ne morem verjet, da en odvetnik grozi novinarjem za svoja podla dejanja (pohlep). Pri nas se tako dela, da nihče ne odgovarja za nečedne posle. Namesto, da bi zasegli odvetniku in geodetu licence in prepoved opravljanja teh storitev bosta še naprej nemoralno počela svoja dejanja in metala slabo luč na svoje kolege. In ni res g. Trobiš, da te ne zanima kakšno je gradbeno dovoljenje...že pri zakoličbi objekta je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje in podpis od investitorja, da se strinja z zakoličbo ter obvestiti občino (8 dni prej), da boš opravljal zakoličbo. Bil si v prekršku. Torej, kje je še vris stavbe v kataster stavb-to je zadnje dejanje, ko že zgradiš objekt. Takrat je itak že prepozno. Stanovanja prodana, kupci v stanovanjih. Država, naredite nekaj za svoje ljudi. Niso oni edini odvetniki in geodeti. Za prekrške je treba odgovarjat. In še to, za 70 stanovanj v povprečju po 150 000€ dobiš čez 10 miljonov €. In tega nihče ne opazi? To je pri nas drobiž... lp
skoljka11
17. 09. 2011 00.43
Vidite spoštovana vlada, poslanci, direktorji bank, tajkuni, "uspešni" prevzemni menegerji, pravniki, sodišča , itd. Tudi mladi vse to berejo, se med seboj pogovarjajo, slišijo od staršev, pogovore med odraslimi na cesti, v kafičih. In potem se sprašujemo, zakaj je takšna današnja mladina, ker nam ni všeč njeno obnašanje, nedelavnost, kaoo lenost, samo žurirali bi. Kaj pa so se lahko naučili v zadnjih 10 letih v svoji državi, od odraslih, ki naj jim bodo vzor. Naučili so se to, da moraš biti kot rečejo oni "pri korit" in prav čas na pravi strani, pa ti rata in dober živiš. Vidite, dokler bodo iz dneva v dan, ko prižgejo računalnik, TV, radio, pogledajo časopise brali samo o dejansko ene vrste mafijskih poslih, do takrat ne moremo ne odrasli, ne država zahtevati in pričakovati, da bodo drugačni. Lahko jim govorimo, razlagamo, se pogovarjamo, na koncu pa rečejo lahko le še: "*", u lajfu je očiten drugač, kot nam starci govorijo.
donat323
17. 09. 2011 00.19
+1
uradno pri nas ni korupcije in mafije, no coment, tojk jo je, da ne morš verjet, vlada ve, ukrepa pa ne, ker vrana vrani še ni ........ Ti pa eno položnico ne plačej, prec te bodo terjal. NLB v zgubi, za vsako storitev ti mastno zaračunajo, pol pa izplačajo trinajsto plačo,regres. nekateri regresa nismo vidl že par let.
skoljka11
16. 09. 2011 23.57
Bravo, vsi univerzitetno in strokovno izobraženi samostojni svetovalci, vsi predstojniki odgovornih oddelkov, vsi inšpektorj, ministri, itd. Da ne omenjamo odvetnikov, notarjev, itd. Gospod je dobil "CELO" 200 EVROV KAZNI, KAR JE MANJ KOT ČE SE DVAKRAT PELJEŠ S KOLESOM PO NAPAČNI STRANI CESTE. Ali bi bilo zelo težko sedaj malo hitreje kot v nekaj letih ugotoviti kdo stoji za vsemi temi ejanji od prvega do zadnjega. Čeprav se zavedamo, da tisti najnižji uradniki niso mogli niti pisnt, čeprav so vedeli kaj se dogaja. Ali si boste upali celo trditi, da gospoda B, vse skupaj ni nič stalo, da je vse lahko mirn delila, prodajl stanovanja in bogatel. Je to kaj podobno kot se je dogajalo v Komendi in še kje. Dajmo, gospod Pahor, celo Amerika nas opozarja, da smo slabši kot banana republika, pa tudi nekateri naši poslanci to javno govorijo da smo. Torej, morda bi lahko začeli kar s tedenskim poročanjem na svojih tiskovnih konferencah. Morda boste vsi politiki, kjerkoli sedaj sedite dojeli, da ljudje postajajo malo preveč živčni zaradi vsega kar se dogaja.