Slovenija

Simoniti zavrača očitke

Ljubljana, 26. 10. 2006 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister za kulturo zavrača vse očitke iz interpelacije. Preseneča ga formalna nepravilnost akta interpelacije.

Simonitijevo razrešitev je predlagal LDS
Simonitijevo razrešitev je predlagal LDS FOTO: POP TV

Minister za kulturo Vasko Simoniti v celoti zavrača očitke iz interpelacije, ki jo je vložila LDS, in izraža začudenje "nad formalno nepravilnostjo akta interpelacije". Poslanci največje opozicijske stranke so namreč predlagali sklep o razrešitvi ministra, "torej vnaprej, ne da bi dali ministru možnost, da odgovori na očitke in nagovori poslance", je Simoniti zapisal v odgovoru, ki ga je posredoval predsedniku DZ Francetu Cukjatiju.

Simoniti zavrača očitke o razkoraku med obljubljenim in dejanskim stanjem po sprejetju zakona o RTV Slovenija, ki naj se ne bi izvrševal, ter o političnem vplivu na RTVS in ostale medije prek državnih subvencij. Med drugim zavrača tudi očitke glede politike do Kobilarne Lipica in upravljanja Blejskega gradu ter "škodljivega političnega kadrovanja" v javnih zavodih.

Predsednik državnega zbora je ministrov odgovor na interpelacijo, ki je približno tako obsežen kot interpelacija sama, že poslal poslancem. O sami vsebini pa Cukjati ni mogel govoriti, saj odgovora še ni prebral. Kot je še povedal, bodo poslanci interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za kulturo Vaska Simonitija obravnavali na novembrski seji državnega zbora, ki se bo predvidoma začela 20. novembra.

26. oktobra se je sicer iztekel rok za ministrov odgovor na očitke iz 58 strani dolge interpelacije, ki jo je pred mesecem dni v parlamentarni postopek vložila skupina poslancev Liberalne demokracije Slovenije (LDS) in v njej predlagala, da DZ po razpravi o delu in odgovornosti ministra Simonitija razreši.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

muscolo666@gmail.com
27. 10. 2006 21.38
No če ne drugega ne Swinga tako kot Aurelius :)
theykilledKenny
26. 10. 2006 21.55
Srboritija poznam še iz filofaxa! Si upam trditi, da je zagrizen fanatik...