Slovenija

SKD: Zakon o lokalni samoupravi je treba revidirati

Škofja Loka, 05. 04. 1999 12.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Škofji Loki so se danes sešli župani iz vrst Slovenskih krščanskih demokratov (SKD) in člani izvršilnega odbora stranke. Po ogledu Škofjeloškega pasijona so se sešli na skupnem sestanku, kjer so obravnavali stanje na področju lokalne samouprave in se seznanili s problemi, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. Razpravo o volilnem sistemu so preložili na kasnejši termin.

Prisotni so izpostavili problem centralizacije oblasti ter sodelovanje med občinami in upravnimi enotami. Strinjali so se, da je zakon o lokalni samoupravi potrebno revidirati, kar bo omogočilo lažje delovanje občin, podobno pa bi bilo treba storiti tudi z zakonom o financiranju občin, kjer se sedaj že kažejo določeni problemi pri delovanju nekaterih predvsem manjših občin. Prisotni so sprejeli sklep, da bodo v mesecu dni ustanovili klub županov SKD. Pozdravili so pobudo o združitvi Zveze slovenskih občin v Združenje občin Slovenije, kar bo pomenilo korak naprej k sodelovanju občin, lažji pristop napram državi, omogočanje pogojev za nadaljevanje turističnega gospodarskega razvoja v slovenskih občinah, predvsem pa bo omogočilo pogoje za dajanje političnih pobud.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.