Slovenija

Je Pahor klical kandidata za predsednika NLB?

Ljubljana, 12. 01. 2009 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Pahorjevo imenovanje Draška Veselinoviča za predsednika NLB se je ostro odzvala opozicijska SDS, ki Pahorja obtožuje celo sprenevedanja.

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je pred začetkom volilne konference mariborske SDS v zvezi s špekulacijami o morebitni koaliciji z Borutom Pahorjem odgovoril, da se v SDS ne ukvarjajo s špekulacijami. "Nismo ustanovili vlade v senci, kot se napačno poroča. Ustanovili smo strokovni svet, ki se bo ukvarjal v prihodnjih tednih in mesecih s tistim, kar je ključni problem te države, to pa ni niti kadrovanje, niti stvar novih koalicij, ampak spopad z gospodarsko krizo," je pojasnil prvak SDS.

Imenovanje Draška Veselinovića za predsednika uprave NLB buri tako koalicijske kot opozicijske duhove.
Imenovanje Draška Veselinovića za predsednika uprave NLB buri tako koalicijske kot opozicijske duhove. FOTO: Dare Čekeliš

Na vprašanje o domnevnem poseganju predsednika vlade Pahorja v imenovanje predsednika uprave NLB Draška Veselinoviča, je Janša odgovoril, da je to, "kar je dejal predsednik vlade včeraj, danes komentirano oziroma pojasnjeno na naši spletni strani".

Na spletni strani SDS so zapisali, da je nedeljska izjava predsednika vlade, s katero se je ta odzval na intervju predsednika SDS - v katerem je Janša med drugim govoril o vmešavanju vladnega vrha v kadrovanje v NLB -, veliko sprenevedanje.

Po navedbah SDS je Pahor osebno klical enega od kandidatov za predsednika uprave NLB in mu dejal, da njegovo imenovanje ne pride v poštev. "Po njegovem naročilu pa je nato minister za finance Franci Križanič osebno klical nekatere člane nadzornega sveta in jim naročal imenovanje poslanca LDS Draška Veselinoviča," so zapisali na spletni strani SDS.

"Sprenevedanje je tudi relativiziranje besede osebno. Koliko osebne vpletenosti predsednika vlade je npr. v klicih šefice njegovega kabineta Simone Dimic, ki igra vse pomembnejšo posredno kadrovsko vlogo pri novi oblasti? Tako je pred kratkim Simona Dimic zahtevala od predsednika uprave Slovenske odškodninske družbe, da prestavi sejo nadzornega sveta pozavarovalnice Sava. Ali je bila to njena osebna pobuda ali pa je bilo to osebno posredovanje s strani predsednika vlade, pa prepuščamo ugibanju tistih z nekoliko domišljije," še piše na spletni strani SDS.

Na dodatno vprašanje, kdo naj bi bil član nadzornega sveta, ki naj bi ga Pahor poklical, pa je predsednik SDS Janez Janša odgovoril, da "o podrobnostih ne bi govoril, je pa vse, kar sem povedal v intervjuju, dokazljivo, nekaj konkretnih argumentov je danes tudi že objavljenih na naši spletni strani".

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tmt
13. 01. 2009 15.29
Pajtlerca...ti imaš močne probleme v zvezi s črednim nagonom, ne.
Buena Vita
13. 01. 2009 15.07
ŠPICELJ TI NISI ŽIVO BITJE,PAČ PA ROBOT KAJ JE V JANŠEVEM MANDATU TAJKUNSTVO RATALO,SAMO CVIKEL JE ŠENKAL,JA ŠENKAL 88 PODJETJI KO JE MEGLO MEŠAL V KADU,IN SODU KAJ ZA TEBE TO NISO TAJKUNI, JANŠA JE SAMO UPORABIL ENO BESEDO KI JO JE MALI ČLOVEK UPORABČLJAL ŽE VSAJ DESET LET,HJA,POKRADLI SO VEČINO TVOJI MILJENLČČIČI SD-JEVCI LDS-OVCI NIHČE DRUG NI MOGEL ŠE POGLEDAT ZRAVEN, ZAKAJ PA NI TAJKUNOV V DRUGIH STRANKAH,NPR SNS---IJN,,,,,,
stebo@siol.net
13. 01. 2009 09.36
KARL je faca!
SPICELJ
13. 01. 2009 07.34
kdo bo sedaj vodil NLB in NKBM sploh ni več važno..... pomembno je bilo,da so bili pravi ljudje na vrhu takrat,ko so te banke dajale kredite Janševim tajkunom,da so lahko pokupili najboljše firme......
Buena Vita
13. 01. 2009 07.30
katarinca-katarinca bi pa že lohk vedla-pahor je tisto gnilo jajce,ne rupsi,rupsi ga drži samo v šahu, hje sral ga je fant po evropi,kjer ga vsi bojda :;;;;:;;:;:;;,kašljam,še men je sram napisat,pn nisem nič fina hja in gnilobo moramo gledat,dokler ne poči milni mehur počil bo,zasigurno potem pa glejte in se jokite
SPICELJ
13. 01. 2009 07.01
ne vem kako so lahko pri NLB spregledali,da je finančnik leta trenutno prost igralec.... osebno sem mislil,da se bodo banke bolj spopadle za dr.Bajuka in njegove čudežne formule,ki vedno pokažejo presežek.
gordo
12. 01. 2009 23.41
jst bi našo vlado poslav nazaj v vrtec se za drugam pa tk niso
Katarina_K
12. 01. 2009 22.30
Pahor ima kar velike probleme z kadrovanjem, očitke SDS-a po volitvah, da bo vlado vodil Golobič je vzel preveč resno. Ampak Draško Veselinovič niti ni tak problem, raje bi se lahko malo zamislili glede Rupla. To je najbolj drag politični kader Pahor mu bo plačeval ogromne vsote, hkrati pa se hvali ker plača sam 4 eure za kosilo.
Buena Vita
12. 01. 2009 22.11
no na soočenjih je klagal kot svinja,celo solze si je milil,kot bebavčak,ker da bohše ni nič krivo,kar je sforciral o janši,27 000€ da je vsak slovenc dolžan,in z solzami je podkrepil,tak je vse stare noniče posrkal v svojo norijo, zdej se naj izvleče ven bolše,bolšasto, in ljudem naj pusti živeti,kot znamo, in naj laže,potihem tako da ga ne slišimo,lagal itak bo,ker samo to zna pika definitivno