Slovenija

Škofjeločani spet na volišča

Škofja Loka, 14. 07. 2007 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodišče je odločilo, da mora volilna komisija ponovno razpisati volitve na treh škofjeloških voliščih.

Škofjeločani se vračajo na volitve
Škofjeločani se vračajo na volitve FOTO: POP TV

Upravno sodišče je odločilo, da mora volila komisija v Škofji Loki najkasneje do 1.septembra razpisati volitve na voliščih Godešič, Gosteče in Lenart ter tako ponoviti volitve za župana. S tem je sodišče ugodilo tožbi županskega kandidata Dušana Krajnika, ki je na volitvah prejel le 16 glasov manj kot zmagovalec Igor Draksler.

Krajnik, ki je prepričan o nepravilnostih pri izvedbi lokalnih volitev na treh voliščih, je odločitve upravnega sodišča vesel. Draksler bo odločitev še preučil, povedal pa je, da bo uporabil vsa razpoložljiva pravna sredstva.

Dušan Krajnik je vesel odločitve sodišča
Dušan Krajnik je vesel odločitve sodišča FOTO: POP TV

Nepravilnosti na voliščih

Naj spomnimo, da je Krajnik v pritožbi očital, da naj bi na enem od volišč šest volivcev glasovalo še za svoje družinske člane, medtem ko naj bi nekateri volivci glasovali kar v svojih osebnih avtomobilih. Nekemu volivcu, ki se je zmotil, pa naj bi uporabljeno glasovnico zamenjali z novo. Nepravilnosti pa naj bi se dogajale tudi pri glasovanju na domu, je v pritožbi očital Krajnik.

Ena od članic volilnega odbora na volišču Lenart je opozorila, da so drugi člani volilnega odbora oboleli volivki na dom prinesli odprto kuverto, v kateri je bila že vnaprej obkrožena glasovnica na ime županskega kandidata Drakslerja. S tem naj bi volilni odbor kršil tajnost volitev in določilo, da morajo volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo udeležiti volitev, to sporočiti občinski volilni komisiji najmanj tri dni pred volitvami.

Kot je znano, je ustavno sodišče maja po obravnavi Krajnikove pobude za oceno ustavnosti 25. člena zakona o volitvah v DZ, ki se navezuje tudi na zakon o volitvah v lokalne skupnosti, odločilo, da je zakon o lokalnih volitvah v neskladju z ustavo, ker ne določa, da člani volilnih odborov ne morejo biti sorodniki kandidatov.  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jelkom
16. 07. 2007 12.00
Tale Krajnik pa je ena tečnoba... Ne gre se mu za zmago, samo za poštenje... Ja ja Krajnik, sej te poznamo ja....
brainiac
15. 07. 2007 07.45
Pirova zmaga g. Krajnika! Sedaj bo g. Draksler, pol leta razmišljal, ali naj se pritoži takoj, ali čez pol leta! Po pritožbi, bo sodišče ugodilo g. Drakslerju. Potem, spet pritožba in.... naslednje volitve za župana so pred vrati! Sodstvo v državi je res v ....u!
Tonček Balonček
14. 07. 2007 22.01
Če sodišče ne bi hitelo, bi z razsodbo prišli na dan ravno do naslednjih volitev.....