Slovenija

Skupinska razstava mednarodnih umetnikov v Galeriji Škuc

Ljubljana, 03. 02. 1998 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Galeriji Škuc bodo jutri odprli skupinsko razstavo osemnajstih mednarodnih umetnikov z naslovom Do it. Razstavo je leta 1993 zasnoval Hans-Ulrich Obrist, predstavnik nove generacije poznavalcev in organizatorjev sodobne likovne umetnosti v Evropi, skupaj s francoskima umetnikoma Bertrandom Lavierjem in Christianom Boltanskim.

Gre za razstavni koncept, ki temelji na Duchampovi ideji umetniškega dela, uresničenega po navodilih. Projekt tematizira vprašanje o umetniku kot izvirnem avtorju umetnin. V skupinski razstavi gostitelj (muzej ali galerija) realizira umetniška dela na podlagi pisnih navodil najmanj petnajstih umetnikov. "Naročniki" se obvežejo, da izvedejo in dokumentirajo razstavo ter po končani razstavi umetniška dela uničijo. S tem konceptom so tematizirani pomembni problemi teorije umetnosti in estetike likovne umeznosti 20. stoletja. Pri projektu v Galeriji Škuc sodeluje osemnajst umetnic in umetnikov iz Združenih držav Amerike, Francije, Nemčije, Italije in Slovenije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.