Slovenija
Oglas

Slovenci z milijonskim poslom v Savdski Arabiji

Ljubljana, 17. 06. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko start-up podjetje 4-Soft je prvo na svetu, ki preučuje možnost enkripcije podatkovnih baz s pomočjo decentralizacije. Ustanovitelji podjetja so v Savdski Arabiji podpisali pogodbo v letni vrednosti več kot 1.300.000€. Pogodba zajema vključitev razvitega sistema, podjetje 4-Soft pa jo bo implementiralo v 130 podjetjih in pri 130.000 uporabnikih v že obstoječi ekosistem v lasti stranke.

Sistem razvijali od leta 2018, investitorji iz Evrope in ZDA

Mlada ekipa podjetja 4-Soft je idejo pričela razvijati že leta 2018. Ob pomoči investitorjev iz Evrope in ZDA so razvili dva testna projekta, kjer so ugotavljali ustreznost in hitrost celotnega sistema. Omenjeni sistem je trenutno v tretji fazi razvoja in bo na voljo v letu 2023. Pri 4-Softu pa že razmišljajo o razširitvi razvojnega oddelka.

Ekipa 4-Softa skupaj z investitorji na Kitajskem leta 2019
Ekipa 4-Softa skupaj z investitorji na Kitajskem leta 2019 FOTO: Arhiv ponudnika

Decentralizacija kot enkripcijska metoda

Končni cilj podjetja 4-Soft je nadomestitev trenutnih ponudnikov strežnikov s sistemom, ki zagotavlja večjo varnost, in modernizacija jeder vseh aplikacij, povezanih s spletom, saj ta ostajajo nespremenjena že od 80-ih let prejšnjega stoletja.

Prav s tem namenom podjetje razvija sistem Phantera, ki je zgrajen na način, da sta prenos in enkripcija podatkov združena na istem mestu. To omogoča direktno enkripcijo podatkov kateregakoli tipa z uporabo lastno zasnovanega Y-GEN protokola.

Sistem Phantera bo na voljo že v prihodnjem letu; Trenutno pa se ponuja kot zamenjava za strežnike v že obstoječih aplikacijah in kot jedro novonastalih aplikacij.

Zagreti ustanovitelji podjetja trenutno ciljajo na samostojne razvijalce programske opreme in na podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme. Vendar se tu ne mislijo ustaviti in bodo vztrajali, dokler njihovi APIji ne pokrivajo vseh področij, kjer se uporablja internet – vse od bančništva pa do hladilnikov.

Direktor podjetja 4-Soft dodaja:

Za nas – predvsem glede na to, da smo zagonsko podjetje, je zelo pomembno, da podjetje pripeljemo na raven, kjer je produkt zanimiv za prodajo. S sklenitvijo omenjene pogodbe smo presegli naša pričakovanja. Podpisali smo jo namreč še pred zaključkom razvoja, načrtovanega za prihodnje leto. Ta mejnik nam hkrati močno pomaga ob začetku novega investicijskega kroga, saj je za nadaljnji razvoj potrebna velika količina finančnih sredstev. Glede na to, da je za odkup sistema precej zanimanja, upamo na čim hitrejši zaključek investicijskega kroga. Vsi v podjetju delamo s polno paro, da bi na visoko konkurenčen trg vstopili s produktom, ki je boljši od ostalih – v vseh pogledih.

S 15. majem je podjetje 4-Soft odprlo nov investicijski krog, v katerem k pridružitvi vabijo vse zainteresirane. Za več informacij obiščite spletni naslov.

 

Naročnik oglasa je 4-Soft b.v.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni