Slovenija

Slovenica postala večinska lastnica Adriatica

Ljubljana, 06. 04. 1999 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik uprave ljubljanske zavarovalnice Slovenica Zvone Ivanušič in pooblaščenec za kapitalske naložbe koprske družbe Zavarovalec Mojmir Suhar sta s predsedniki uprav Luke Koper, Istrabenza in Intereurope podpisala kupoprodajne pogodbe o nakupu večinskega deleža svežnja delnic zavarovalne družbe Adriatic, s čimer je Slovenica postala njena večinska lastnica, so sporočili iz te ljubljanske zavarovalnice.

Vodstvo Slovenice je v izhodiščih, ki jih je oblikovalo še pred nakupom, zapisalo, da si z morebitnim večinskim nakupom Adriatica obetajo ekonomizacijo tekočega poslovanja, združevanje kadrovskih potencialov, kasnejše skupne strategije in nastop na zavarovalnem trgu. Do uveljavitve novega zakona o zavarovalnicah bi zavarovalnici nastopali kot samostojni pravni osebi, delovno mesto pa bi ohranili vsi zaposleni. V Slovenici načrtujejo, da bo podružnica v Kopru po začetku veljave omenjenega zakona prevzela poslovanje na področju osebnih zavarovanj, druga pa bo prevzela premoženjska zavarovanja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.