Slovenija

Slovenija po obisku Johnsona na zemljevidu počitniških destinacij uglednih oseb

Ljubljana, 08. 08. 2022 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Sandra Boršič
Komentarji
3

Se je Slovenija torej že zapisala na zemljevid počitniških destinacij uglednih oseb? Johnsonov obisk ne bo privabil na tisoče novih turistov, je pa s pohvalo slovenskemu turizmu nedvomno naredil promocijo naši državi, so prepričani turistični vodniki. Za Slovenijo je namreč pomembno, da se v svetu pojavi tudi kot država, v kateri lahko v miru preživijo dopust prepoznavne osebe. Lahko naša dežela to tudi ponudi?

Vzpon na gore, skok v jezero kolesarjenje ter velike in čudovite kraške jame, vse to je v Sloveniji prepričalo Borisa Johnsona. "Povzpela sva se na številne gore, skočila v jezero, kolesarila ... Imela sva se res lepo. Resnično priporočam Slovenijo. Videla sva neverjetne stvari," je tik pred odhodom v nedeljo povedal Johnson. 

"Seveda je on svetovni politik, katerega mnenje ima gotovo težo, nedvomno je naredil promocijo naši državi, predvsem sem vesel, da si je izbral malo bolj butični del," obisk ocenjuje turistični vodnik iz Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije Janez Virant

Za slovensko turistično prihodnost so namreč pomembni tudi znani gostje, ki bodo v naših krajih porabili veliko denarja, menijo v Združenju turističnih agencij. Takšni gostje pa na prvem mestu zahtevajo diskretnost in mir. "Mislim, da je diskretnost Slovencem pisana na kožo, saj tudi, ko se kakšna pomembna oseba sprehaja, večina to prijazno ignorirajo, in to je tudi najboljše, kar lahko naredijo. Potem se obrnejo in rečejo: "Ali si videl, kdo je bil?" In to je fantastično, ampak jim pustimo tisti njihov mir," pojasnjuje Mišo Mrvaljević iz Združenja turističnih agencij Slovenije.

"Pohvala Johnsona je bolj stvar tega, kako jo bomo uspeli izkoristiti Slovenci"

Se je pa zagotovo Slovenija znova pojavila na nekaterih svetovnih naslovnicah, kar pripomore k prepoznavnosti, a to še ne pomeni večjega turističnega navala. "Njegov obisk ne bo prinesel 1000 novih turistov," meni Virant.   

"Najlepša hvala Sloveniji. Državi, ki ima besedo "ljubezen" v imenu. Imela sva se zelo lepo," je ob obisku še povedal Johnson. Z izjavo se lahko  še večkrat pojavimo na zemljevidu počitniških destinacij uglednih oseb."Njegova pohvala je bolj stvar tega, kako jo bomo uspeli izkoristiti mi," dodaja Mrvaljević. 

In kako bi še naprej majhne butične kapacitete napolnili z najboljšimi gosti? Tako, da bi predvsem slovenski vrh še naprej uspešno vabil ministrske kolege iz tujine, dodaja Mrvaljević. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Qwerty
08. 08. 2022 21.57
+1
Če bi ga pustili na miru da uživa dopust bi dobili še kako točko več…
kr en 123
08. 08. 2022 21.55
+1
Kakšne majhne butične kapacitete, če pa turisti em po drugem hodijo... in po Bledu in po Postojnski jami in po toplicah in po morju... mi pa smo še kar butični v glavi...
džonborno
08. 08. 2022 21.54
+1
Vsak kraj je lahko miren in tih dokler ga ne obišče nekdo od VIP! Nato se preoblikuje v Zrće