Slovenija

Slovenija predstavlja raziskovalni in tehnološki potencial

Bruselj, 13. 04. 2000 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) je danes v Bruslju pripravilo konferenco, na kateri Slovenija predstavlja svoj potencial na področju raziskovalnih dejavnosti in tehnologije. S predstavitvijo želi Slovenija kot prihodnja članica Evropske unije po besedah državne sekretarke v ministrstvu za znanost in tehnologijo Verice Trstenjak okrepiti področno sodelovanje in vzpostaviti tesnejše stike s sedanjimi državami članicami.

Sodelovanje na konferenci je prijavilo kar okrog 200 različnih organizacij in podjetij, uvodoma pa jih je nagovoril v.d. ministra za znanost in tehnologijo Lojze Marinček. Pri pripravljanju konference je z združenjem SBRA med drugim sodelovala generalna direkcija Evropske komisije za raziskovalne dejavnosti, med organizatorji je slovensko ministrstvo za znanost in tehnologijo, obe slovenski univerzi, ljubljanska in mariborska, in Inštitut Jožef Stefan.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.