Slovenija

Slovenija ruši turistične rekorde: V primerjavi z junijem lani 22 odstotkov več nočitev

Ljubljana, 31. 07. 2017 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V prvih šestih mesecih letošnjega leta so v turističnih nastanitvenih objektih našteli več kot 4,79 milijona turističnih prenočitev, od tega 64 odstotkov pripada tujim turistom. Ključni trgi, od koder sicer prihajajo turisti, ki so junija ustvarili največ nočitev pri nas, so Nemčija, Avstrija, Italija, Velika Britanija in Nizozemska.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Turizem v številkah
    02:23
    Iz SVETA: Turizem v številkah
  • Iz 24UR: Pri nas vse več turistov
    02:33
    Iz 24UR: Pri nas vse več turistov
  • Iz 24UR: 'Brisačni' incidenti
    02:14
    Iz 24UR: 'Brisačni' incidenti
  • Iz 24UR ZVEČER: Se večji obisk pozna tudi v žepih ljudi?
    05:37
    Iz 24UR ZVEČER: Se večji obisk pozna tudi v žepih ljudi?
  • Iz 24UR ZVEČER: Ko zaradi trum turistov življenje domačinov postane nevzdržno
    02:35
    Iz 24UR ZVEČER: Ko zaradi trum turistov življenje domačinov postane nevzdržno
  • Iz 24UR ZVEČER: Kako ohraniti ravnovesje med množičnim in trajnostnim turizmom?
    02:13
    Iz 24UR ZVEČER: Kako ohraniti ravnovesje med množičnim in trajnostnim turizmom?

Slovenija še naprej ruši turistične rekorde. Junija so v turističnih nastanitvenih objektih našteli skoraj 1,2 milijona turističnih prenočitev, kar je 22 odstotkov več kot junija lani. Število prihodov turistov se je povečalo za 27 odstotkov na 487.000. V polletju je bilo na letni ravni 15,1 odstotka več prihodov in 12,2 odstotka več nočitev.

V prvih šestih mesecih letošnjega leta so v turističnih nastanitvenih objektih našteli več kot 4,79 milijona turističnih prenočitev, več pa so jih po podatkih statističnega urada našteli tako pri domačih kot tujih turistih.

Domači turisti so v šestih mesecih ustvarili več kot 1,7 milijona prenočitev ali pet odstotkov več kot v istem mesecu lani.
Domači turisti so v šestih mesecih ustvarili več kot 1,7 milijona prenočitev ali pet odstotkov več kot v istem mesecu lani. FOTO: Thinkstock

Tuji turisti ustvarili več kot tri milijone nočitev, domači pa več kot 1,7 milijona

Tuji turisti so ustvarili 64 odstotka vseh turističnih nočitev (več kot tri milijone), kar je 17 odstotkov več kot v istem obdobju lani. Prav tako so ustvarili več kot 1,3 milijona prihodov ali 32 odstotkov več kot lani.

Domači turisti so v šestih mesecih ustvarili več kot 1,7 milijona prenočitev ali pet odstotkov več kot v istem mesecu lani ter več kot 610.000 prihodov, kar je 14-odstotna rast glede na junija lani.

Namestnica generalne direktorice urada Karmen Hren je ob predstavitvi statističnih podatkov pojasnila, da je letošnje prvo polletje najuspešnejše doslej, verjetno pa gledamo tudi proti novemu celoletnemu turističnemu rekordu.

Od 487.000 prihodov turistov, ki so jih zabeležili samo v juniju, je bilo skoraj 365.000 prihodov tujih turistov, kar je 32 odstotkov več kot junija lani. Več kot 122.000 je bilo prihodov domačih turistov, kar je glede na šesti mesec lani 14-odstotna rast.

Največ nočitev Nemcev, Avstrijcev, Italijanov, Britancev, Nizozemcev in Rusov

Ključni trgi, od koder so prihajali tuji turisti, ki so junija med tujimi turisti ustvarili največ nočitev pri nas, so bili Nemčija (več kot 139.000 ali 17 odstotkov), Avstrija (11 odstotkov), Italija (10 odstotkov), Velika Britanija in Nizozemska (po pet odstotkov iz vsake) ter Rusija (štiri odstotke).

Več turističnih nočitev kot junija lani so ustvarili turisti z vseh ključnih trgov: tisti iz Nemčije za 85 odstotkov več, iz Rusije za 56 odstotkov več, iz Nizozemske za 45 odstotkov več, iz Avstrije za 42 odstotkov več, iz Velike Britanije za šest odstotkov več in iz Italije za pet odstotkov več.

Hrenova je izpostavila, da še naprej raste tudi število turistov iz neevropskih držav; iz Kanade, Avstralije in ZDA, še posebej pa je bil v prvi polovici leta vidna rast prihodov turistov iz azijskih držav.

V prvi polovici je bilo po besedah Hrenove nočitev turistov iz Kitajske za 50 odstotkov več, iz Južne Koreje za 41 odstotkov več, iz vseh ostalih azijskih skupaj pa za 45 odstotkov več. Največji padec prihoda turistov so medtem zabeležili pri gostih iz Izraela. Slednjih je bilo za tretjino manj v prvi polovici lanskega leta.

Morda na prepoznavnost Slovenije vpliva tudi prva dama ZDA

Ena od aktualnih tem, povezanih s turizmom, je vpliv prve dame ZDA Melanie Trump na prepoznavnost Slovenije in s tem morebitno povečanje turističnega obiska Slovenije, je še povedala Hrenova. V statističnem uradu so analizirali število prihodov turistov iz ZDA v obdobju od začetka predsedniške kampanje v ZDA do danes glede na enako obdobje leto prej.

"Ugotovili smo, da se je število nočitev turistov iz ZDA v tem obdobju povečalo za 15 odstotkov, število vseh tujih turistov pa za 12 odstotkov. Ko smo ugotavljali, ali obstaja sprememba pri nočitvah tujih turistov v Sevnici, nismo zabeležili posebnih sprememb", je pojasnila in dodala, da obisk turistov iz ZDA tako ne odstopa od siceršnjih turističnih trendov. Je pa po njenih besedah možno, da gostje iz ZDA pridejo v Slovenijo oziroma Sevnico na enodnevni obisk, teh pa turistična nastanitvena statistika ne zajame.

Od 487.000 prihodov turistov, ki so jih zabeležili samo v juniju, je bilo skoraj 365.000 prihodov tujih turistov, kar je 32 odstotkov več kot junija lani.
Od 487.000 prihodov turistov, ki so jih zabeležili samo v juniju, je bilo skoraj 365.000 prihodov tujih turistov, kar je 32 odstotkov več kot junija lani. FOTO: Thinkstock

V hotelih je bilo v junija ustvarjenih skoraj 682.000 ali 57 odstotka vseh nočitev turistov, v kampih 18 odstotkov, v zasebnih sobah, apartmajih, hišah šest odstotkov, v apartmajskih in počitniških naseljih pet odstotkov, v delavskih počitniških domovih in apartmajih štiri odstotke ter v mladinskih hotelih tri odstotke nočitev.

Število turističnih nočitev je v vseh vrstah nastanitvenih objektov višje kot lanskega junija: v kampih za 61 odstotkov, v zasebnih sobah, apartmajih, hišah za 48 odstotkov, v mladinskih hotelih za 17 odstotkov, v hotelih za 14 odstotkov, v apartmajskih in počitniških naseljih za 13 odstotkov in v delavskih počitniških domovih in apartmajih, otroških in mladinskih počitniških domovih za 11 odstotkov več.

Tuji turisti pri nas najbolj cenijo osebno varnost, splošno čistočo, prijaznost domačinov, neokrnjeno naravo in kakovost nastanitve, nekoliko manj pa so zadovoljni s ponudbo športnih in kulturnih prireditev, z možnostjo nakupovanja ter z nočnim življenjem in zabavo. Karmen Hren, namestnica generalne direktorice Sursa

42 odstotkov več nočitev v gorskih občinah, v obmorskih za 17 odstotkov

Največ nočitev turistov so junija našteli v gorskih občinah (27 odstotkov ali skoraj 320.000), potem v obmorskih občinah (24 odstotkov), zdraviliških občinah (23 odstotkov) in v občini Ljubljana (12 odstotkov).

Število nočitev se je v primerjavi z junijem 2016 povečalo v vseh tipih turističnih občin: v gorskih občinah za 42 odstotkov, v Ljubljani za 18 odstotkov, v obmorskih občinah za 17 odstotkov in v zdraviliških občinah za devet odstotkov.

Hrenova je predstavila še rezultate mednarodne primerjave, ki so jo pripravili v uradu. Kot je pojasnila, tuji turisti v Sloveniji ustvarijo 3,6 nočitve na enega prebivalca, kar je bistveno manj kot na Hrvaškem in Avstriji, je pa več kot v Italiji in na Madžarskem. "Smo nekje v povprečju EU," je dodala.

V zadnjem desetletju se je število tujih turističnih nočitev pri nas povečalo za 56 odstotkov, na Hrvaškem za 114 odstotkov, na Madžarskem imajo 36-odstotni prirast, v Italiji 20-odstotnega ter v Avstriji 17-odstotnega, je še pojasnila Hrenova.

Tuji tuisti v Slovenijo pridejo tudi na priporočilo prijateljev

Tuji turisti v Slovenijo največ pridejo na počitnice, in sicer na priporočilo prijateljev, sorodnikov ali zaradi osebnih izkušenj. Načeloma se pri nas precej dobro počutijo, polovica jih ob tem dobi boljši vtis kot ga je pričakovala. Delež tistih, ki so razočarani, je po besedah Hrenove praktično zanemarljiv.

"Tuji turisti pri nas najbolj cenijo osebno varnost, splošno čistočo, prijaznost domačinov, neokrnjeno naravo in kakovost nastanitve, nekoliko manj pa so zadovoljni s ponudbo športnih in kulturnih prireditev, z možnostjo nakupovanja ter z nočnim življenjem in zabavo," je še pojasnila Hrenova.

Na Slovenski turistični organizaciji (STO) rezultate v prvem polletju ocenjujejo kot odlične. "Rast na vseh ključnih trgih je dokaz odličnega dela vseh deležnikov slovenskega turizma, še posebej pa promocije Slovenije kot odlične zelene, aktivne in zdrave turistične destinacije za petzvezdična doživetja," so zapisali v sporočilu za javnost.

Doseganje visokih rasti prihodov in nočitev tujih turistov po navedbah STO sicer ni edini cilj slovenskega turizma, saj so si za osrednji cilj zastavili oblikovanje turističnih produktov višje dodane vrednosti in doseganje višje porabe iz naslova tujskega turizma.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (179)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

babicagrenajug
31. 07. 2017 17.22
+14
Ne si zatiskat oči, Slovenija je trenutno bolj zanimiva samo zato, ker še ni nabita z onimi.
Kollerik
31. 07. 2017 18.47
-4
Castrum
31. 07. 2017 17.16
-3
Grem gledat trieštine na pumpo....
hotchilipoper
31. 07. 2017 16.50
+1
Ni čudno,da so lahko izplačali regres penzionistom
LazniviZares
31. 07. 2017 16.47
-2
Ja sem slisal da se avstrici in italiani mnozicno zaposlujejo v sovenskem turizmu in gospodarstvu...500 e mesecno jih kar omamlja
CastrumFF
31. 07. 2017 16.51
-2
Castrum
31. 07. 2017 16.42
+1
Lepo je videti da gre Sloveniji bolje in bolje. Industrijska proizvodnjavraste s stopnjo 9% , BDP letno po 5%. Izreden porast podjetij ki se ukvarjajo z visoko tehnologijo kar pomeni visoko dodano vrednost. Spet na ulici srečuješ v glavnem nadmejane in zadovoljne obraze. Kriza je več kot očitno mimo. Gremo Slovenija!
CastrumFF
31. 07. 2017 16.43
+2
Muahahaha 64% tistih ki sploh delajo dobimo 570 evrov na mesec. Podatki surs. Res dobro. Ni kaj.
CastrumFF
31. 07. 2017 16.45
+0
Na strani surs pise tudi da je 330.000 slovencev lacnih in 58.000 je lacnih slovenskih otroki. Res dobro. Ni kaj. Heehheehje
Castrum
31. 07. 2017 16.46
+5
Ne moreš ti razumeti ekonomije ker ti pere in kuha mama.
CastrumFF
31. 07. 2017 16.47
-2
Ja res. Lahko pa vidim da je slo na 80 mestu po bdp. :))))))
Castrum
31. 07. 2017 16.48
+5
Haha...prosi mamico da ti prebere ekonomske podatke ker ti se v številkah ne znajdeš...
CastrumFF
31. 07. 2017 16.49
-1
Castrum
31. 07. 2017 16.50
+4
Zdaj pa moram iti. Spotoma se ustavim na knfinu v trgovini da malo pogledam trieštine kako zbirajo po 20 centov da naberejo za škatlo cigaretov....
CastrumFF
31. 07. 2017 16.51
-3
Castrum
31. 07. 2017 16.52
+4
Ja na tvoji lestvici morda. Na MMF ali pa EBRD pa je seveda drugače . Ampak, kaj bi ti govoril o GDP per CAPITA PPP ali podobno ker vem da ne boš razumel
CastrumFF
31. 07. 2017 16.53
-3
Zakaj lazes. Nom gdp 80 mesto. Ppp pa komaj 40.
Castrum
31. 07. 2017 16.56
+2
GDP per capita PPP Slovenija 32 000 € , Italija 36 000€ Podatki IMF. Razlika se iz leta v leto zmanjšuje. Ampak to je že ekonomija zate preveč zahtevno
krispan
31. 07. 2017 17.04
+4
Po podatkih Združenih narodov je imela Slovenija leta 2015 bruto domači proizvod (BDP) na prebivalca 20.690 dolarjev (19.304 evre), Hrvaška pa 11.479 dolarjev (10.710 evrov). Hrvaška je torej imela 55,5 odstotka slovenskega BDP na prebivalca.
Castrum
31. 07. 2017 17.09
+3
Krispan...drži, ampak najbolj pomemben podatek ki točno prikaže nivo standarda v državi je BDP per capita PPP. Torej koliko si lahko privoščiš s svojo plačo. In tu je HR še malce slabša kot si navedel
CastrumFF
31. 07. 2017 17.09
-2
Castrum
31. 07. 2017 17.16
+1
Če bi bil iq normslen bi videl da je samo 2 milijonska državica na nominalnem bdp ju bistveno visje od mnogo večjih držav. Ampak bdp pet capita ppp pa ne gre u trdi glavo, a?
CastrumFF
31. 07. 2017 17.28
+0
CastrumFF
31. 07. 2017 16.21
-4
Sedaj bo kdo napisal da so sprejeta slo v G7 ali vsaj v G20 (ko bodo osli lwteli. ..morda) hhehehehe
schrodingerScat
31. 07. 2017 16.27
+0
kaj bodo sloveniji ta prostovoljna društva. karel vleče niti na bilderbergovih večerjah
CastrumFF
31. 07. 2017 16.11
+4
Ok za triste. .Za tiste pa ki v slo morajo zivel je pravi pekel. Ce naj mi kdo razlozi zakaj 40.000 slovencev hodi delat v Avstrijo, 9.000 v Italijo, na tisoce se jih izseljuje, itd.itd
Castrum
31. 07. 2017 16.17
+7
Od vseh držav na svetu ima Italija daaaaleč največ ekonomskih migrantov.Na drugem mestu so hrvati. To pove vse in ni nobene potrebe po nadaljni debati
schrodingerScat
31. 07. 2017 16.17
+3
No ja, 3 miljone Italijanov se je izselilo iz Italije, ker jim je tako hudo.
CastrumFF
31. 07. 2017 16.20
-2
Ja razlika je da sllavu scavi hodijo na zahod samo cistit wc je.
Castrum
31. 07. 2017 16.21
+2
CastrumFF
31. 07. 2017 16.22
-2
Morda tvoje mame. Dala jo je vse zahodnjakom...Za lire. Hbehehe
Castrum
31. 07. 2017 16.23
+4
Dbilll ki ne razume da blati svoje gene. A je lahko kaj hujšega? In domorodci se mu smejijo.
CastrumFF
31. 07. 2017 16.25
-2
Gene? Moji predniki so sciave streljali in sezigalì po' Krasu. Hhehehee
Castrum
31. 07. 2017 16.26
+4
Dblll ki ne razume da bo za lahe vedno furešt . In da bo vedno tarča posmeha ker nihče ne mara ljudi ki zatajijo svojo kri in gene. Patetično
CastrumFF
31. 07. 2017 16.28
-1
So narod ki so dali veliko in ogromno clovestvu (najvec ita) in so narodi ki clovestvu niso dali NIC (slo). Razen 2 sv vojn....s ostalimi slivanskimi Balkanci.
Castrum
31. 07. 2017 16.31
+2
Talijančki prav z gnusom gledajo na ljudi ki so izdajalci svoje krvi in svojega rodu. Saj občutiš, a ne?
schrodingerScat
31. 07. 2017 16.32
uf svetovne vojne, dobrobit človeštva in italija v istem stavku, kot bi skušal upravičiti grammyja za nerona. rimljani so se že zdavnaj porazgubili po levantu, v ita so ostali samo še protogermani in langobardi
CastrumFF
31. 07. 2017 16.33
-5
:)) ne vem kaj je slabse. Ali to ali bit en Parazit. Slovenija zivibizkljucno s eu denarjem ki ga drugi daje jo. .in ja..najvec Nemcija in italija. Breme za eu za nato itd itd itd Paraziti pac.
korintos23
31. 07. 2017 16.36
+4
Koliko Avstrijcev pa dela v Švici ali Nemčiji?
korintos23
31. 07. 2017 16.41
+2
pretepač, ti boš v Kninu na proslavi zastavo nosil?
Kollerik
31. 07. 2017 18.48
.....desnega so zgleda sfalili med sanitarnim čiščenjem.....
kaslc 1
31. 07. 2017 16.03
+1
onesnazevanje
Castrum
31. 07. 2017 15.51
Desni... Si ti eden izmed 12 milijonov lačnih?
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.37
+5
hrvaški index pa poroča, da je po eurostatu hrvašna na predzadnjem mestu v evropi po tem, kakšen delež prebivalcev si lahko privošči 7 dni dopusta.
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.45
+3
prehitel so romunijo, kjer pa niso upošteval vseh tistih, ki dopustujejo po franciji in španiji in se tja vozijo s kombiji
Castrum
31. 07. 2017 15.52
+3
Po eurostatu je jr druga najrevnejša država v EU.
Castrum
31. 07. 2017 15.52
CastrumFF
31. 07. 2017 15.24
-8
Je dovolj pogledat svetovni turisticni ranking (gugl pomaga).Slovenija je komaj na 75 mestu!!! Turizem je ponudba.Ce ni ponudbe ni turizma.Kaj za Boga bo turist v slo lahklo delal???? Ko naredi par km in je lahko v Italiji,Hrvaski,Avstriji.... Razen ce kdo tukaj hoce primerjat Ita,Hr,At ponudbo s slovensko! :))))
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.35
+4
kaj bo pa turist delal na baliju? umazanija, pesek, slana voda. nč od nč. pa vseen vsi rinejo tja
krispan
31. 07. 2017 15.36
+3
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.38
+7
big_foot
31. 07. 2017 15.45
+6
Ajde da te slišim... in kaj ima CRO za ponudit POLEG morja? Skoraj nič. Par dokaj zanimivih mesti ostale ponudbe pa praktično ni. To je pa tudi razlog da vsaj jaz ne hodim na CRO. Nimam nič proti morju ali hrvatom... čudovito morje samo vsaj zame neke dodatne ponudbe ni. Če prideš npr. na dalmacijo in pada dež nimaš pod milim bogom kaj početi. Tu pa slovenija seka hrvaško. In glede na to da tole čevapanje na plaži lahko prav kmalu ponudijo tudi države ki so sedaj v krizi zaradi terorizma ste prav hitro tam kjer sonce ne posije.
CastrumFF
31. 07. 2017 15.49
-3
Ja.Res. Slo pa nima niti morja. A se ti zdi hr obala ,otoki,mesta,itd malo ponudbe? :)))) PODATKI mi dajejo prav;poglej stevilo turistov!! Zakaj mislis da v slo jih je tako malo? NI ponudbe! A imas ti kaksen drugi razlog? Da slisimo...
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.53
-2
nihče ni slišal za slovenijo, če 80% potencilalnih turistov ne ve kako tja, je tako kot da prodajaš aranžmaje za mars. moje ugibanje...
krispan
31. 07. 2017 15.55
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.56
advent v zagrebu. proslavo oluje v kninu. vukovar...
CastrumFF
31. 07. 2017 15.57
-5
Kaj imajo?^ Ocitno vec kot slo. Samo stevilke poglej.
Napa?naŠtevilka
31. 07. 2017 15.16
-7
In zakaj slovenci ne morejo biti zadovoljni zaradi hrvaškega uspeha. In hrvaški za slovenski uspeh? Tisti, ki živijo v kokoški. Tisti, ki živijo v kroasanu.
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.19
+4
na to vprašanje si moraš odgovoriti sam, sodeč po tem kar pišeš tule
Napa?naŠtevilka
31. 07. 2017 15.24
Jaz se šalim in zaj*** nekatere tukaj. Super je kdaj se segrejejo
Castrum
31. 07. 2017 15.07
+4
Desni....vsak dan hodiš smetit na ta forum. Nhče te ne jemlje resno, i manjši od makovega zrna, nepomemben niče. Nasvet raje se brigaj za 12 milijonov tvojih sodržavljanov ki so na robu lakote . vir eurostat
murinar
31. 07. 2017 15.17
+2
S tem se tolaži in prikriva resnico južnih ,da udriha po nas . Nič ne de jug je jug bil in bo ! Imajo svoja videnja pa čeravno malo čudna! Pravijo ,da ima vsako tele svoje vesele !
CastrumFF
31. 07. 2017 15.29
-4
5MIO.Podatki ravno kar objavljeni prejsnji cetrtek :)))) Torej 5MIO na 62MIO...v slo pa 330.000 na 2 MIO.Niem dober v amatematiki.Kdo je na boljsem? :))) P.s. v it za bit tam je treba imet manj kot 1.068 evrov na mesec.V slo pa 570 na mesec.Cene v slo pa marsikje drazje.:))
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.34
+3
jaz v it ne preživim niti z 2136 na mesec. od česa ti živiš, smetnakov??
CastrumFF
31. 07. 2017 15.37
-5
Javna uprava.Pribljizno toliko,seveda neto.Mi pa je dovolj za v redu zivet.
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.38
+1
CastrumFF
31. 07. 2017 15.42
-3
Jurija tukaj nima skoraj nobeden. <S jurijem si na zahodu revez,v slo s jurijem si bogatas.
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.43
+0
ma to si napisal zgoraj. kolk pol v javni upravi, 3k?
CastrumFF
31. 07. 2017 15.44
+0
Napisal sem toliko kot ti.okoli 2. In pazi;Tukaj v FVG s 2 zivis,v Milanu ali kje drugje ti ni dovolj.
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.51
+0
Napisal si 1.068. čeprav ne vem točno kaj si mislil z napisanim "treba imet manj kot''
CastrumFF
31. 07. 2017 15.54
-4
:)))))) Napisdal sem da v IT pades v kategorijo revnih ce imas manj kot 1.068 Evrov na mesec dohodka net. V slo pa 570. V slo s 1000 Evri si bogatas. Glede place sem napisal ene toliko kot ti 2.136.net.
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.57
aja, vidim, pod mojim vpr, nisem poštekal.
Castrum
31. 07. 2017 16.00
+1
risk of poverty in italy.....vtipkaš v google in bereš in bereš in si misliš, ubogi taljnčki.
CastrumFF
31. 07. 2017 16.17
-2
Gledam stran SURS. 330.000 je lacnih Slovencev in 58.000 lacnih slovenskih otroki. In to ni Noben risk a je absolutna revscina. P.s. S 1000 e na zahodu si reven 1000 e na vzhodu v slo si bogatas.64% zapislenih nima vec kot 600 e. :)
CastrumFF
31. 07. 2017 16.18
-2
P.s Moja placa je 4 krat slovenske povprecne.... tudi tvoje c'è sploh delas. Se kaj za dodati?
Castrum
31. 07. 2017 16.33
+2
HeroinHero
31. 07. 2017 16.42
+2
CastrumFF
31. 07. 2017 16.42
-1
Tudi tisti ki dela na odoadu (spostljivo delo) zasluzil veliko veliko vec kot povprecen slovenec.
LazniviZares
31. 07. 2017 16.50
+3
Desni kdo ti je podaril telefon da lahko kracas tu gor z brezplacnega wifija. Kaj ste imeli danes za kosilo v ljudski kuhinji ? Si prisel na vrsto al je zmanjkalo ?
CastrumFF
31. 07. 2017 14.47
-1
Eurostat 2016; 72% Vseh Evopejcev ni nikoli niti slisalo za slovenijo.
HeroinHero
31. 07. 2017 14.57
+1
dej ne laži...ta podatek ne obstaja, to je dejstvo...kera resna organizacija se bo pa šla ukvarjat s tem kdo je že slišu za Slo in kdo ne, ne bit smešen no...
CastrumFF
31. 07. 2017 15.01
-1
:)) lahko vsak preveri eurostat. Skoda,res skoda,da tukaj ne dovolijo linkov. <pa se to>, vtipkaj .. slovenija najmanj pèriljubljena v eu. <a tudi to ne obstaja:))
Napa?naŠtevilka
31. 07. 2017 15.03
+1
Mnogi Evropejci ne razlikujejo Slovenije od Slovaške
HeroinHero
31. 07. 2017 15.05
+1
Desnidrekač, ta podatek ne obstaja, vse kar tle nabijaš so čiste izmišljotine, to sam veš..noben ne naseda tem tvojim provokacijam, sprjazn se že enkrat pa nehi nabijat tle budalaštine...
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.13
+2
ko za Slovenijo sliši še dodatnih 10% Evropejcev, prehitevamo Hrvaško v številu turistov.
KofiAnnan
31. 07. 2017 14.35
+4
Kaj je ADMIN???!!!!! Par ljudi te je že opozoril, da določeni osebko žalijo Slovenijo , pa še kr ostajajo komentarji.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
murinar
31. 07. 2017 14.49
+3
Bo ga potrebno prijaviti na ustrezen organ! Južni pišejo kar hočejo ,nas pa takoj briše pa čeravno opozoriš na napake!
murinar
31. 07. 2017 14.55
+4
Problem nastane ,ko nekateri uporabijo "svojo " resnico in ne taprave! Če ti svoje resnice bereš na hrvaških portalih to še ne pomeni da so točne !hrvate pa že cela Evropa pozna kakšne so njihove resnice!
CastrumFF
31. 07. 2017 15.02
-3
A je npr . Eurostat <hrvaski portal :)))))))
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.19
+3
CastrumFF
31. 07. 2017 15.43
-2
Priljubljenosti>? <:))) Je v sekciji znanja (geografije).Poglej.
schrodingerScat
31. 07. 2017 16.30
+1
aha, torej smo slovenci v znanju geografije v evropskem vrhu, si hotel reči
mastablasta
31. 07. 2017 14.30
z nočnim življenjem in zabavo niti slovenci ne moremo biti pretirano zadovoljni. mesta so po večini >"mrtva" tudi med vikendi. razen mogoče turističnih središč + LJ in MB.
Apostol1
31. 07. 2017 13.44
+2
Več faktorjev je za tale turistični skok , prvo Slovenija spada med 10 najbolj varnih držav na svetu , drugič ima dovolj zanimivosti in zgodovine da ljudi to zanima in tretjič , ne glede za kaj vse se imamo sami ,smo poznani kot prijazni gostoljubni ljudje in to je to , pa če se strinjate ali ne , po želji.
komarec
31. 07. 2017 14.24
+2
Desni bolje, da ne sicer bi bil naval prehud. Kolikor opažam veliko mladih Slovencev letuje v Grčiji kar je letos v porastu, Hrvaška je postala predraga, starejši populaciji ustrezajo razne toplice zdraviliški turizem, veliko starejšim Evropejcem ustrezajo turistične kmetije, dobra kulinarika, v vinskih krajih dobra kapljica in kjer je možnost za kolesarjenje in pohodništvo. V Brdih ne dobiš prazne sobe, vse je popolnjeno. Ne rabimo morja za to, da smo turistično močni.
murinar
31. 07. 2017 14.27
+2
CastrumFF
31. 07. 2017 14.46
+0
Turisticno mocni???? Slo je na 75 mestu!! Poglej ranking!
schrodingerScat
31. 07. 2017 15.15
+3
to je odličen rezultat, glede na to, da praktično nihče še slišal ni za nas
Karantanija
31. 07. 2017 13.41
+1
Bravo, Slovenija!
sinhron
31. 07. 2017 13.34
Treba je najprej investirati , potem kasirati ! Investirati bi morali najprej v infrastrukturo - ceste imamo v obupnem stanju , zato se tudi kmečki turizem ne more tako razviti , kot bi se lahko , ukiniti bi bilo potrebno odvečno administracijo , ki zavira razvoj s predolgimi časi obravnav vlog in preveč je teh soglasij , ki jih moraš imeti preden pričneš z neko dejavnostjo , , subvencije za turistično dejavnost , zlasti kot zagonski kapital bi od države bil dobrodošla inekcija ! Več bi moralo biti folklornih , glasbenih prireditev , razstav v galerijah in na prostem !
komarec
31. 07. 2017 14.33
+1
sinhron vse imaš prav, vendar nekatere stvari ne gredo tako hitro. Slovenijo sem tako rekoč prehodil celo in res je lepa, vendar mi vidimo le napake, tujci, ki prihajajo k nam pa ravno obratno. Pred dnevi sem se pogovarjal z nekaj Avstrijci, ki so blazno hvalili Brda, ki da so lepša od Toscane, odlična kulinarika, vrhunska vina, ljudje prijazni, pokrajina idilična, skratka super. Pa sem preveril na turističnem centru in res ni dobit proste postelje.
CastrumFF
31. 07. 2017 13.32
-12
A je ze kdo vtipkal v Gugl. ... slovenija najmanj priljublhena v EU ? :)))(
sinhron
31. 07. 2017 13.35
+7