Slovenija

SLS in SMS vložili skupne liste kandidatov

Ljubljana, 21. 08. 2008 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ponašajo se z listo, na kateri je 25 žensk in 61 moških. Najstarejši kandidat se ponaša z letnico rojstva 1935.

SLS skupinska
SLS skupinska FOTO:

Kandidate, ki se bodo za stolčke potegovali v vseh osmih volilnih enotah, bodo na slavnostni konvenciji v Mariboru predstavili tudi širši javnosti. Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so trije najmlajši kandidati stari 27 let, najstarejši kandidat pa je bil rojen leta 1935. Kandidati imajo povprečno šesto stopnjo izobrazbe, med njimi pa so trije ministri, 19 županov in šest poslancev.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DeafGirl
21. 08. 2008 19.19
V Sloveniji je okrog 2000 gluhih, okvirno 200.000 pa je naglušnih. Koliko od njih uporablja slovenski znakovni jezik kot materni jezik, ni točnih številk. Koliko od njih ni na tekočem s političnim stanjem v republiki Sloveniji, ni znano. Mnogi od njih si želijo biti obveščeni o stanju v republiki Sloveniji na enak način kot polno slišeči. Glavni informacijski vir pa je televizija. Na RTV SLO kratijo te pravice informiranja gluhim. Res je, da je sedaj veliko podnaslovljenih oddaj, vendar je za gluhe še vedno premalo. Premalo bo sedaj v predvolilnem času, ko bo osrednja tema na RTV SLO volitve v DZ. RTV SLO se brani, da je nemogoče prevajati v živo v slovenski znakovni jezik vse predvolilne oddaje. Vendar noče niti poskusiti. Noče si vzeti izziva, da bi televizijo in vse oddaje v živo približala tudi gluhim. Vse uradne prošnje so naletela na gluha ušesa. Na gluha ušesa sicer slišečih odgovornih na RTV SLO. Branijo se z obljubami o podnaslovljenih ponovitvah predvolilnih oddaj. Vendar so tudi gluhi normalni ljudje, ki hodijo v službo in imajo toliko opravkov v vsakdanjem življenju kot polno slišeči. Zato gluhi in vsi naglušni, katerim je materni jezik slovenski znakovni jezik, zahtevamo tolmača oz. vsakega tolmača za vsako osebo, ki bo nastopila v teh predvolilnih oddajah. Ali je to nemogoče za RTV SLO?
deadea
21. 08. 2008 16.29
ooooooooooOOOOOOOOPAAA SMS!!!!