Slovenija

Smo najboljši v regiji?

Ljubljana, 05. 11. 2018 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jure Tepina
Komentarji
0

Spletna stran 24ur.com ta mesec tekmuje za najboljšo novičarsko spletno stran v regiji. Gre za prvi tovrstni izbor, tekmujejo pa spletni portali iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Črne gore in Makedonije. Zato potrebujemo vašo pomoč.

Strokovnjaki so nas izbrali med 30 najboljših spletnih strani, ki jih uporablja skupaj več kot 10 milijonov uporabnikov interneta v šestih državah. To, da smo v vaših, slovenskih očeh vsak dan prva izbira, vemo. To potrjujejo neodvisne raziskave z dnevnimi in mesečnimi rezultati Merjenja obiskanosti spletnih strani. Po prenovi smo se vrnili visoko na prvo mesto, kjer smo trdni že nekaj mesecev in vsak dan nas bere vedno več Slovencev. Ta mesec smo dosegli že 50-odstotni delež mesečnih uporabnikov. Vedno več vas dostopa z mobilnih naprav in temu z odzivno stranjo in aplikacijami prilagajamo tudi uporabniško izkušnjo. Vsebin za široke interese slovenskih bralcev je vsak mesec več, posebno pozornost posvečamo tudi športnim vsebinam – tako z aplikacijo kot podatkovnimi dodatki med besedilom.

Glasujete lahko tukaj

Močno se trudimo, da so zanesljive informacije pri vas v hipu, ko se zgodijo. Tako na televiziji kot na spletu smo prvi pri izrednih novicah in dogodkih, izjemno veliko priprav, časa in sredstev pa namenjamo raziskovanju ozadja zgodb in večkratnemu preverjanju informacij. To, da smo prvi v Sloveniji, ni naključje, je rezultat dolgoletnega dela različnih ekip. Je zasluga truda številnih novinarjev, urednikov, fotografov, grafikov, programerjev in oblikovalcev. Zagotavljam vam, da tudi ekipa, ki danes skrbi za spletno stran 24ur.com, to dela z vso resnostjo in odgovornostjo. Ekipo smo prenovili in pomladili, hkrati pa ohranili dobro razmerje med izkušenimi novinarji in začetniki. Predvsem pa svoje delo jemljemo zelo resno in predano. Seveda kdaj tudi zgrešimo, toda takrat ne iščemo krivcev povsod drugod. Niso krivi napačni viri, slabe, nameščene raziskave, teorije zarot … Napake priznamo, se poskušamo od njih kaj naučiti in jih ne ponoviti.

Nova spletna podoba 24ur.com
Nova spletna podoba 24ur.com FOTO:

Zgodbe in novice si neprestano izmenjujemo s televizijskimi ekipami oddaj 24ur, Svet in Preverjeno in skupaj sestavljamo najboljšo novinarsko zasedbo v državi. Pripravljamo kakovostno in hkrati brano, gledano informativno vsebino, kar ni vedno najlažja kombinacija. Pri nas lahko vsak najde nekaj zase, četudi iščete le informacije o vremenu, cestah ali pa zgolj lahkotne trače na eni ali težke politične zgodbe na drugi strani. Enako resno pristopamo do vsebin o zakulisju najbolj gledanih oddaj in šovov v Sloveniji kot do poglobljenih zgodb z globalnim politično-ekonomskim vplivom. Politike pred in po volitvah držimo za besedo z zelo aktualnim projektom Dejstva, ki tekmuje za novinarsko nagrado Društva novinarjev Slovenije, čuvaj/wathcdog, pravkar pa smo skupaj z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje zagnali tudi veliki dobrodelni projekt Veriga dobrih ljudi, s katerim pomagamo družinam v stiski in nadaljujemo našo tradicijo akcij, s katerimi pomagamo pomoči potrebnim ljudem v naši sredini.

Glasujete lahko tukaj

Ker nam je izredno pomembna svoboda govora, cenimo tudi izredno dinamičen prostor za komentarje in vaša številna raznolika, zanimiva mnenja pod članki. Imamo ekipo izkušenih moderatorjev, ki skrbijo, da je diskurz spoštljiv in da se upoštevajo pravila komentiranja. Razumemo, da vas včasih jezi, ko kakšnega komentarja ne zbrišemo ali pa ko ga. Nikoli ne bomo ustregli vsem okusom, kar tudi ni naš namen. Vodijo nas poštenost, odgovornost, pronicljivost, sočutje in radovednost.

Za vas, dragi bralci, je to tudi priložnost, da nas primerjate z najboljšimi ostalimi v regiji, v Srbiji, na Hrvaškem ali drugod, saj ni tako velike jezikovne prepreke in nas lažje primerjate na slovanskem jezikovnem območju. Naše analize kažejo, da smo na pravi poti in imamo tudi pripravljen ambiciozen razvojni načrt za prihodnost. Ne nameravamo spati na lovorikah.

Zato smo prepričani, da si zaslužimo vašo podporo tudi na desetkrat večjem odru od slovenskega. V vsaki naši zgodbi se vprašamo, kaj lahko dobrega naredimo za naše bralce, za vas in za našo družbo. Če to prepoznate tudi vi, vas prosim za samo tri sekunde vašega časa. Na tem linku lahko izrazite svojo oceno o tem, kdo je najboljši v deželi tej, no pa tudi širše, prek naših meja. Glasovanje uporabnikov pomeni polovico ocene, druga polovica bo namenjena strokovni žiriji. Če boste glasovali za nas, nam to veliko pomeni in bomo še posebej veseli. Hvala.

24ur.com
24ur.com FOTO:

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja