Črna kronika

Mami in partnerju odvzeli prostost, Policija ju je v preteklosti že obravnavala

Prebold, 21. 06. 2023 06.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., STA, M.P.
Komentarji
0

Policija je mami otroka, ki je tragično umrl v pregretem avtomobilu v Svetem Lovrencu, in njenemu partnerju odvzela prostost. Sta v 48-urnem policijskem pridržanju. Kot so nam potrdili na PU Celje, so sicer obe osebi že obravnavali. Eno zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja, drugo pa zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Vročina terjala prvo žrtev
    03:14
    Iz 24UR ZVEČER: Vročina terjala prvo žrtev
  • Iz SVETA: Podrobnosti o smrti malčka v razgretem vozilu
    01:27
    Iz SVETA: Podrobnosti o smrti malčka v razgretem vozilu

Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Aleš Slapnik je v torek na TV Slovenija povedal, da je bila mami in njenemu partnerju odvzeta prostost ter da sta zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti v 48-urnem policijskem pridržanju. Zanj je zagroženih od šest mesecev do pet let zaporne kazni.

Obe osebi, ki so jima policisti odvzeli prostost, so sicer v preteklosti že obravnavali. Kot so nam potrdili na Policijski upravi Celje, so eno od njiju obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo osebo pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Otrok v avtu (fotografija je simbolična)
Otrok v avtu (fotografija je simbolična) FOTO: Shutterstock

Preiskava tragičnega dogodka še vedo poteka, Policija opravlja hišno preiskavo pri družini, v četrtek pa naj bi bili znani tudi rezultati sodne obdukcije. Predvidoma ob 11. uri bo Policija tudi predstavila okoliščine tragičnega dogodka.

Sicer pa pokojni malček ni edini otrok v družini. Kot je povedal direktor CSD Savinjsko-Šaleška Marko Verdev, so mamo otroka poznali. Na CSD je prihajala zaradi urejanja varstva in vzgoje ter skrbi za otroke, uveljavljanja denarne socialne pomoči in otroškega dodatka. "Sorojencev je več, ti so zdaj nameščeni pri sorodnikih. Če jo bodo potrebovali, bomo otrokom nudili tudi psihološko pomoč," je povedal.

Spomnimo

V torek se je v Svetem Lovrencu zgodil tragičen dogodek. Otrok je ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu in je kljub hitremu posredovanju mimoidočega na kraju dogodka umrl. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, mami in njenemu partnerju so že odvzeli prostost. Po naših neuradnih informacijah gre za dečka, ki ni bil star niti še dve leti. Gre sicer za prvi tovrstni smrtni primer v Sloveniji doslej.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou