Slovenija

Snežne razmere povzročale težave na cestah: nesreče na 'štajerki' in 'dolenjki'

Ljubljana, 26. 02. 2020 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ponekod po Sloveniji se je sneg oprijemal cestišč, promet je bil upočasnjen, nastajali so zastoji in prometne nesreče. Na štajerski in dolenjski avtocesti se je čez dan zgodilo več prometnih nesreč, nobena na srečo s hujšimi poškodbami.

Vremenske razmere - hladna fronta je zajela večji del države, s seboj pa prinesla padavine v obliki dežja in snega - so težave ves dan povzročale tudi v prometu.

Prometni nesreči sta se popoldne zgodili na štajerski avtocesti v smeri proti Ljubljani.

Prva nesreča se je zgodila med Trojanami in Blagovico. Kot je za 24ur.com pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Ljubljana Tomaž Tomaževic, so bili policisti obveščeni, da se je ob 16.22 v predoru Ločica zgodil nalet treh vozil, a da nihče ni bil poškodovam. Kot je poročal prometnoinformacijski center, je bil nekaj časa zaprt prehitevalni pas, nastal je zastoj.

Zaradi burje je na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica med razcepom Nanos in Ajdovščino prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton.

Druga nesreča se je zgodila pred priključkom Krtina, promet proti Ljubljani je bil oviran.

Promet je bil zaradi prometne nesreče oviran tudi na dolenjski avtocesti med počivališčem Zaloke in in Drnovim, v smeri proti Obrežju. Zaprt je bil vozni pas.

Promet je bil popoldne zaradi nesreč oviran tudi na štajerski avtocesti med Vranskim in Trojanami. Nastal je daljši zastoj, čas potovanja pa se je podaljšal za več kot pol ure.

Zaradi popoldanske prometne konice so nastajali zastoji na mestnih obvoznicah in na cestah ki vodijo iz večjih mest.

Zaradi okvare vozila je bil nekaj časa zaprt vozni pas na primorski avtocesti pred Logatcem proti Ljubljani, nastal je zastoj.

Zaradi okvare vozila je bil zaprt tudi vozni pas na hitri cesti Nova Gorica–Razdrto proti Nanosu.

UNKNOWN: road-data

Na prometnoinformacijskem centru so zaradi snega na cesti voznikom svetovali previdnost. Ponekod so posipne skupine vozil upočasnjevale promet.

Zaradi zimskih razmer je bilo popolnoma zaprtih več regionalnih in lokalnih cest: cesti Novo mesto–Metlika med Jugorjem pri Metliki in Dolami in Štrekljevec–Jugorje, cesta Lipnica–Kropa–Rudno med Kropo in Jamnikom.

Prepoved za vsa tovorna vozila še vedno velja na cestah Novo mesto–Metlika med Vahto in Metliko ter Štrekljevec–Jugorje. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cestah Arja vas–Slovenj Gradec (pri Mislinji) in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

Šestkilometrski zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje na odstavnem pasu proti Hrvaški. Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje ter Starod.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
26. 02. 2020 18.48
-3
Tako je treba modra ta le snega snega!
Roman M.
27. 02. 2020 08.02
+2
jugatneme
26. 02. 2020 18.15
+9
Še dobro da je konec februarja, tako da bo težav s snegom do 1. maja meseca relativno malo - to zimo je bilo snega ogromno, zato presenečenje in težave....
giiinem
26. 02. 2020 17.40
+9
ste ze menjal gume? 😅
TistoPravo
26. 02. 2020 17.36
+12
V višnjegorski klanec sneg pada v dolino..pazite