Slovenija

Snežni užitki za vse generacije

Kranjska Gora/Bohinj, 22. 12. 2006 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.M./D.Š.
Komentarji
1

Smučarska sezona se začenja tudi v Kranjski Gori, kjer so proge umetno zasnežili in pripravili za smučanje.

V Kranjski Gori se uradno začenja smučarska sezona, saj so vremenske razmere v zadnjih dneh vendarle omogočile izdelavo umetnega snega in pripravo prog.

Ob odprtju smučarske sezone so v Kranjski Gori pripravili tudi pester zabavni program
Ob odprtju smučarske sezone so v Kranjski Gori pripravili tudi pester zabavni program FOTO: POP TV

Smučanje v Kranjski Gori bo danes brezplačno, v soboto in nedeljo pa bodo vsi obiskovalci ob nakupu smučarske karte dobili golaž.

Vremenski pogoji nam niti ponoči ne omogočajo izdelave umetnega snega, pa tudi vremenska napoved za prihodnje dni ni spodbudna. Klavdija Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora

Začetek sezone bo v Kranjski Gori zelo zabaven, saj bo v petek nastopila skupina Kocka, v soboto pa v novi ''Smučarski Areni'' v središču Kranjske Gore še legendarni Soulfingers.

V letošnji sezoni sicer smučarje v Kranjski Gori ne čakajo velike novosti, bo pa več površine zagotovljene za nočno smuko. Ob ugodnih vremenskih razmerah bo z umetnim snegom pokritih več površin, nov teptalec bo omogočal optimalno pripravljenost prog, smučarje pa bodo razveselila tudi nova parkirna mesta. Prav pomanjkanje parkirišč je namreč ena izmed največjih težav Kranjske Gore med zimo. Kranjskogorski župan Jure Žerjav pa upa, da bodo v prihodnjih letih uspeli zgraditi tudi parkirno hišo.

Ob priložnosti začetka smučarske sezone so predstavniki družb Hit, Hit Alpinea, Žičnice Kranjska Gora, župan občine Kranjska Gora Jure Žerjav, predstavniki Lokalne turistične organizacije ter družbe Infrasport ter Hitov ambasador športa Jure Košir predstavili pestro zimsko dogajanje s številnimi zabavnimi prireditvami, ki bodo zaznamovale sezono 2006/2007

Bogata gostinska ponudba

Letos kranjskogorska smučišča ponujajo še pestrejšo gostinsko ponudbo, saj je družba Hit Alpinea postavila štiri nove gostinske lokale, med njimi tudi "Pub Legende", ki naj bi postal zbirališče aktualnih in že "upokojenih" smučarskih asov. Žičnice Kranjska Gora so poskrbele za dodatne zasneževalne kapacitete, ki bodo omogočile prvovrstno pripravo prog tudi v neugodnih vremenskih razmerah, poleg tega pa so kranjskogorska smučišča bogatejša za sodoben teptalni stroj.

Družba Hit, ki je lani v sodelovanju z Juretom Koširjem pripravila prireditev Ski Legends Hit Challenge, ki je bila izredno uspešna in odmevna, se pripravlja na drugo izvedbo tega tekmovanja
Družba Hit, ki je lani v sodelovanju z Juretom Koširjem pripravila prireditev Ski Legends Hit Challenge, ki je bila izredno uspešna in odmevna, se pripravlja na drugo izvedbo tega tekmovanja FOTO: Š.Z.

Lokalna turistična organizacija je v sodelovanju z družbo Hit Alpinea in družbo Infrasport pripravila tudi pestro dogajanje izven terminov večjih prireditev, predvsem pa so prireditve namenjene vsem generacijam in vsem okusom. Med dogodki bosta letos spet izstopala Pokal Vitranc s spremljajočo zabavno prireditvijo X-plozija zabave (3. 3. 2007) in Planica (22. &8211; 24. 3. 2007).

Prireditev Ski Legends Hit

Družba Hit, ki je lani v sodelovanju z Juretom Koširjem pripravila prireditev Ski Legends Hit Challenge, ki je bila izredno uspešna in odmevna, tako v splošni mednarodni javnosti kot v smučarskih krogih, pa se že pripravlja na drugo izvedbo tega tekmovanja, ki bo potekalo v istih dneh kot tekme za Pokal Vitranc.

Novost v Kranjski Gori je tudi pestro kulturno dogajanje, ki ga bodo zaznamovali nastopi skupin Vocalice, Perpetum Jazzile, Terrafolk, Boris Cavazza Quarteta in Matjaža Javšnika. Vse prireditve bodo v Dvorani Vitranc.

Novost tekmovanja Ski Legends Hit Challenge je v tem, da se ga bodo lahko ob uspešnem nastopanju v kvalifikacijah udeležili tudi rekreativni smučarji. V januarju in februarju bosta namreč organizirani dve kvalifikacijski tekmi, kamor se bodo lahko prijavili vsi smučarski navdušenci, najboljših pet pa se bo lahko pomerilo z legendami na glavni tekmi v soboto, 3. 3. 2007. Kvalifikacijske tekme bodo obenem dobrodelne narave, saj bo zbrani denar od prijavnin namenjen Ustanovi za pomoč otrokom v boju z rakom. Podrobnosti o prijavah in načinu tekmovanja bodo znane takoj po novem letu.


Na Vogel z nihalko

Smučarski center Vogel, ki leži nad Bohinjskim jezerom, po dobri lanski sezoni letošnjo zimo še čaka na zagon žičniških naprav, saj mora smučišče, ki nima urejenega umetnega zasneževanja, prekriti snežna odeja. Ob začetku zimske sezone se bo tako na Vogel znova mogoče povzpeti z nihalko, vendar pa smučanje po pobočjih Vogla še ne bo mogoče.

Na Voglu čakajo na sneg
Na Voglu čakajo na sneg FOTO:

Tudi ko se bo letošnja sezona začela, smučarski center Vogel, v katerega so v minulih petih letih vložili 300 milijonov tolarjev, smučarjev ne bo pričakal s posebnimi novostmi. Se pa lastniki družbe Žičnice Vogel, med katerimi je po letošnjem nakupu dodatnega lastniškega deleža največji KD Group, pripravljeni na obsežen investicijski ciklus.

Med začrtanimi investicijami sicer še vedno ni izgradnje sistema za umetno zasneževanje. Vendar so, kot zagotavljajo v KD Group, omenjene investicije le prvi del potrebne celovite prenove smučarske infrastrukture na Voglu. "V tem kontekstu pa se vsekakor razmišlja tudi o možnosti investicije v umetno zasneževanje v omejenem obsegu," so pojasnili.

Tudi na Celjski koči bo treba še počakati

Pretoplo vreme jo je zagodlo tudi upraviteljem smučišča na Celjski koči. A družba Turizem in rekreacija Celje, ki od letošnjega poletja upravlja s smučiščem, je na sezono pripravljena. Poleg novega hotela je uredila dodatno progo za nezahtevne smučarje, progo za deskarje, posebno progo s tekočim trakom za otroke, na smučišču postavila montažni gostinski paviljon in preuredila sistem zasneževanja. Zdaj samo upajo, da bo v prihodnjih dneh dovolj hladno, da bodo lahko začeli izdelovati sneg.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ljubiccica@yahoo.com
29. 12. 2006 08.55
Vse lepo in prav kar se tiče otvoritev, se pa vokalna skupina imenuje Perpetuum jazzile in ne Perpetum... http://www.perpetuumjazzile.si