Slovenija

So to že obrisi nove koalicije? K Janši na pogovor SMC, DeSUS in NSi

Ljubljana, 04. 02. 2020 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
STA / Ti.Š. / V.Š. / An.B. / A.P.
Komentarji
2560

Na vabilo prvaka SDS Janeza Janše k pogovorom za sestavo nove koalicije se bodo odzvali v SMC, DeSUS in NSi. Premislili so si v SNS, ker, kot je sporočil Zmago Jelinčič, ne nameravajo "na koruzi klečati pred vrati kogarkoli". K Janši ne bo niti predstavnikov SD, SAB, LMŠ in Levice. V ozadju pa naj bi krožila celo vabila k strankarskim prestopom: v svoje vrste naj bi DeSUS želel zvabiti poslanca SAB.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zavračajo Janševo vabilo
    03:22
    Iz 24UR: Zavračajo Janševo vabilo
  • Iz 24UR: Poslanski prestopi
    01:14
    Iz 24UR: Poslanski prestopi
  • Iz SVETA: SLS: Pogovori potekajo
    03:15
    Iz SVETA: SLS: Pogovori potekajo
  • Iz SVETA: Predsednik pričel s posvetovanji
    03:46
    Iz SVETA: Predsednik pričel s posvetovanji

Sporočil je tudi, da se SNS drži svojih načel, da je vedno bila konstruktivna opozicija in je podpirala ideje, ki so bile v korist naši državi in državljanom, obenem pa je zavračala in se borila proti vsem poskusom škodovanja lastni državi.

Še v ponedeljek se je Jelinčiču zdela ideja Bratuškove dobra

Po odstopu Marjana Šarca prejšnji teden so namreč že stekli pogovori o morebitnem oblikovanju nove vlade, ni pa še jasno, ali bo komu tudi uspelo sestaviti vlado.

V ponedeljek sta med strankami zaokrožili dve povabili za pogovore o morebitni sestavi nove vlade. Najprej je vabilo vsem parlamentarnim strankam, razen SDS, poslala stranka SAB, nato je vabila poslal še prvak največje parlamentarne stranke SDS Janez Janša.

SNS se ne namerava udeležiti pogovorov ne pri SDS ne pri SAB.
SNS se ne namerava udeležiti pogovorov ne pri SDS ne pri SAB. FOTO: Bobo

Bratuškova je stranke pozvala k razmisleku o oblikovanju nove, projektne vladne koalicije, ki bi volitve zamaknila za toliko časa, da bi jim uspelo sprejeti spremembe volilne zakonodaje in morda nekatere nujne zakone.

Še v ponedeljek se je Jelinčiču zdela ideja Bratuškove dobra, v izjavi za medije je napovedal tudi, da se bodo pogovorov z Bratuškovo udeležili.

DeSUS na vse pogovore o formiranju vlade, a se pripravlja na volitve

Na drugi strani se bo stranka DeSUS udeležila pogovorov tako pri SDS kot SAB. Po besedah predsednice Aleksandre Pivec pa je preveč odprtih vprašanj, vsebinskih kot ideoloških, da bi že danes lahko govorili o tem, katera od obeh možnosti je zanje bolj realna. Še vedno pa je stališče stranke, da so v tem trenutku najbolj naklonjeni volitvam, je dodala.

"Pripravljamo se na volitve, istočasno pa se bomo šli pogovarjat o vsaki možnosti sestavljanja vlade, ki bo prišla na mizo," je dejala Pivčeva. V prvi fazi pa bodo po njenih besedah predvsem prisluhnili, kakšne so ponudbe.

Sicer pa je Pivčeva danes ponovila, da si o volilni zakonodaji želi odpreti razpravo na terenu in bi bila končna odločitev konsenz širšega kroga članov stranke.

"Danes ne morem povedati popolnoma nič več kot to, da mi na pogovore gremo, nimam pa nobenega občutka, kaj se bo na teh pogovorih zgodilo, in zato nočem prejudicirati nobene rešitve," je dodala. Sama pripravljenost na pogovore sicer po njenih besedah še ne pomeni popolnoma ničesar, saj ni prepričana, da bi jim ob pestrosti pogledov, ki jih zastopajo stranke, uspelo uskladiti poglede na različna vsebinska vprašanja.

Pri tem je poudarila, da bodo v vse pogovore prav gotovo vstopali s svojimi programskimi izhodišči. "Ko bomo prišli do načelnih ideoloških vprašanj, pa sem prepričana, do bodo precej velika razhajanja in jih bomo težko uskladili," je še ocenila Pivčeva.

Po njenih besedah bodo v DeSUS prav gotovo imeli tudi pogoje glede resorjev, ki bi jih v vsaki prihodnji vladi želeli zasedati. Katera koli vlada bi se oblikovala, pa bi želeli poleg prioritet jasno definirati tudi časovni in finančni okvir, ki bi zagotavljal možnost izvedbe in tudi ročnost za doseganje tistega, kar bi si zastavili. Glede na to, da nobena možnost vlade ne bi mogla biti leva ali desna, ampak sredinska, bi bil njihov pogoj tudi, da se izključujejo vse morebitne izredno ideološke teme in ideološka vprašanja.

Tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je dejal, da so po sejah organov stranke povedali, da so zanje prva opcija volitve, ne bodo pa nasprotovali pogovorom o možnosti formiranja nove koalicije. Meni, "da volitev v tem obdobju, kot so ga nekateri načrtovali, ne bo" in da se bo sestavila nova vlada. Ali bo DeSUS zraven, je odvisno od tega, ali bodo povabljeni, in od programa. Kdo bo mandatar, pa bodo morale povedati večje stranke.

Je DeSUS v svoje vrste vabil poslanca SAB Franca Kramarja? 'Gre za nesporazum'

Po besedah poslanca Roberta Polnarja je poslanska skupina DeSUS naklonjena pogovorom o novi vladi, "katero bi pa po naravi zadeve morala voditi stranka, ki ima daleč največ mandatov, torej SDS". "Moja osebna preferenca je, da politični razred, v katerega tudi sam sodim, potem ko sem bil izvoljen v DZ, pove oz. sporoči tistim, ki imajo volilno pravico, da je sposoben odločati. To pomeni, da je sposoben sprejemati odločitev tudi takrat, ko je tesno, ko je zapleteno. To je bistveno boljša rešitev kot predčasne volitve," je prepričan Polnar.

"Ko bomo prišli do načelnih ideoloških vprašanj, sem prepričana, do bodo precej velika razhajanja in jih bomo težko uskladili," je ocenila Pivčeva.
"Ko bomo prišli do načelnih ideoloških vprašanj, sem prepričana, do bodo precej velika razhajanja in jih bomo težko uskladili," je ocenila Pivčeva. FOTO: Damjan Žibert

Medtem naj bi v ozadju zaokrožila celo vabila k strankarskim prestopom. Po našim neuradnih informacijah je DeSUS poskusil v svoje vrste privabiti poslanca stranke SAB Franca Kramarja, kar nam je potrdil tudi sam, a je hkrati pojasnil, da ostaja član poslanske skupine SAB, tako pa naj bi ostalo vse do volitev. 

Aleksandra Pivec na drugi strani pojasnjuje, da gre očitno za nesporazum, saj naj bi Kramarju, potem ko je bil ta nezadovoljen z nekaterimi odločitvami vodstva stranke, v parlamentu v šali dejala le, da vse poti vodijo v DeSUS.

V šali ali ne, stranki, ki se aktivno pogovarja za sodelovanje v Janševi vladi, bi dodatni poslanec lahko pomenil močnejše pogajalsko izhodišče in celo poznejšo močnejšo koalicijsko podporo.

Bo položaj v novi Janševi vladi dobila tudi SLS?

O sodelovanju v novi desno-sredinski vladi pod vodstvom SDS pa naj bi se pogovarjala celo zunajparlamentarna SLS, nam je potrdil Marjan Podobnik. Kot dodaja, je trenutno najverjetnejša možnost, da bi SLS dobila položaj državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo. Prav funkcija v vladi bi bila dobra odskočna deska za ponovno krepitev stranke SLS in njihov vnovični naskok na volitve, po katerih si obetajo vrnitev v državni zbor.

Se lahko preko položaja v Janševi vladi v parlament na naslednjih volitvah vrne SLS?
Se lahko preko položaja v Janševi vladi v parlament na naslednjih volitvah vrne SLS? FOTO: Bobo

"Najbolj logično je, da je stranka, ki je na parlamentarnih volitvah prejela največji delež, tista, ki je prva potencialna, da oblikuje novo vlado s svojim mandatarjem," pravi Podobnik in dodaja: "Če bi bili naši ljudje potrebni, zato da se pripomore k optimalnemu oblikovanju ekipe, smo seveda pripravljeni sodelovati."

Ali bi to bil morda kar on, Podobnik ne razkriva, neuradno pa se iz evropskega parlamenta v morebitno novo vlado ne bo preselil Franc Bogovič, kar se je tudi ugibalo.

Obžaluje, da prihaja "znotraj programsko sorodnih strank do napadov in žalitev". Kljub temu pa ga besede Ljudmile Novak, da s svojimi destruktivnimi ravnanji desnici najbolj škoduje prav Janša, ne skrbijo: "Matej Tonin resno in odgovorno vodi stranko in verjamem da bodo sprejeli odločitve, ki bodo dobre za državo."

SAB še upa na projektno vlado, a gre v priprave na volitve

V SAB vztrajajo pri pozivu k premisleku o oblikovanju projektne vlade. K njemu vabijo tudi aktualne koalicijske partnerice, saj je vlada izgubila mandat zaradi odstopa premierja, in ne ker bi se stranke sprle, je danes dejala predsednica SAB Alenka Bratušek

V petek bo Bratuškova organom stranke predlagala, da začnejo priprave na predčasne volitve.
V petek bo Bratuškova organom stranke predlagala, da začnejo priprave na predčasne volitve. FOTO: Damjan Žibert
Bratuškova je komentirala še poročanje nekaterih medijev, da je Angelika Mlinar sklenila pogodbo za svetovanje s predsednikom sveta SAB Romanom Jakičem. Po besedah Bratuškove si je Mlinarjeva sama izbrala svoje sodelavce. Svetovalna pogodba je vredna okoli 1600 evrov mesečno, kar je bistveno manj, kot dobijo zaposleni v ostalih kabinetih, je prepričana. Dodala je, da naj bi Jakič pomagal pri projektu Agenda 2030. "Kot človek, ki ima z Evropo ogromno izkušenj, je primeren, da te stvari dela," je opozorila.

SAB želi s projektno vlado zamakniti predčasne volitve za toliko časa, da bi lahko sprejeli spremembo volilnega zakona in če bi jim uspelo najti konsenz, tudi nekatere druge nujne zakone. Menijo namreč, da izbira med zgolj predčasnimi volitvami ali vlado pod vodstvom SDS ni v nacionalnem interesu. K premisleku so povabili vse stranke podpisnice predloga novele zakona o volitvah v DZ ter DeSUS ali drugače: vse parlamentarne stranke z izjemo SDS.

Na vprašanje, ali ni pobuda SAB optimistična glede na slabe odnose med koalicijskimi partnerji sedanje vlade, je Bratuškova dejala, da je vlada izgubila mandat zaradi odstopa njenega predsednika Marjana Šarca in ne zato, ker bi se koalicijske stranke sprle.

Četudi SDS niso povabili k omenjenemu razmisleku, pa je SDS povabila vse parlamentarne stranke, tudi SAB, na pogovore o koaliciji, ki bi jo vodil Janez Janša. Srečanja je Janša predlagal za petek, in sicer ločeno z vsako stranko posebej. V SAB se bodo opravičili, saj bosta ravno na predviden termin srečanja zasedala izvršni odbor in svet stranke, je v izjavi povedala Bratuškova.

Organa stranke bosta tudi odločila, kako bo SAB delovala naprej, bo pa Bratuškova v petek predlagala začetek priprav na morebitne predčasne volitve. Prepričana je, da so na volitve pripravljeni in da bo njihov rezultat boljši kot leta 2018. Po njenih ocenah bodo na naslednjih volitvah dobili od sedem do osem poslanskih mandatov.

Tudi Židana k Janši ne bo, se bo pa SD v primeru vabila sešel z Bratuškovo

Vabilo SDS pa je danes zavrnil tudi predsednik SD Dejan Židan, saj desnosredinske vlade Sloveniji po njegovi oceni niso prinesle napredka. Če bodo vabljeni na pogovor pri predsednici SAB Alenki Bratušek, pa se ga bodo udeležili, čeprav pri levosredinski vladi ni težava v SD. "Potrebujemo jasno stališče Levice in LMŠ," je pojasnil.

Vabilo SDS pa je danes zavrnil tudi predsednik SD Dejan Židan, saj desnosredinske vlade Sloveniji po njegovi oceni niso prinesle napredka.
Vabilo SDS pa je danes zavrnil tudi predsednik SD Dejan Židan, saj desnosredinske vlade Sloveniji po njegovi oceni niso prinesle napredka. FOTO: POP TV

Židan, sicer tudi predsednik DZ, je v izjavi za medije po današnjem sestanku z vodji poslanskih skupin politične stranke ponovno pozval, naj "naredijo to, kar od nas zahtevajo volivci: torej da se ponovno preizkusimo na predčasnih volitvah".

Ob vprašanju, ali se nameravajo udeležiti pogovorov pri SAB, je spomnil, da so že imeli koalicijo, ki je skupaj z Levico štela 52 poslank in poslancev. V nekem trenutku pa so ugotovili, da ni v koaliciji ne Levice ne LMŠ, tako da teh glasov ni več. "Če se tukaj stvari spremenijo, imamo ponovno koalicijo," je pojasnil. Če bodo povabljeni na pogovor k SAB, se ga bodo po napovedi Židana udeležili. "Vendar ni težava v SD. Potrebujemo zelo jasno stališče tako Levice kot tudi LMŠ," je pojasnil.

Levica zavrnila SDS, NSi se bo pogovarjala z vsemi

V Levici so že zavrnili pogovore z Janšo, ali se bodo odzvali povabilu Bratuškove, pa se še niso odločili.

Medtem so v SMC potrdili, da se bodo odzvali Janševemu povabilu na pogovore o novi koaliciji. Predsednik NSi Matej Tonin pa je glede vabil na pogovore v ponedeljkovi izjavi medijem ob robu foruma Kluba slovenskih podjetnikov napovedal, da se bodo z vsemi pogovarjali brez izključevanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2560)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gusar.
07. 02. 2020 11.32
-1
Te vlade nikoli ne bom priznal....
Frane Šajn
06. 02. 2020 17.39
-1
ČE GA JE ŽA JELINČIČ SPREGLEDAL , POTEM NI VEČ DILEME! BOLJE NA BORZO KOT Z JANŠISTI!
Frane Šajn
06. 02. 2020 17.26
+0
KOT SEM ŽE NAPISAL PO ZMAGI PIVČEVE; " PO KARLETU KORLINCA!"
Drugorazredni
06. 02. 2020 14.10
+1
Maratonci tečejo častni krog . Ivan je Đenka
Uporabnik443897
05. 02. 2020 13.42
+3
Če bi bil PLEMENITI neumen bi se nasmehnil na tvit o KLEČANJU in pripomnil, da je navajen klečat tudi pred ŽENO in podpret SDS. Tako je pa vprašljiva njegova politična pot, saj od levičarjev ne more pričakovati drugega kot nož v HRBET, po tem ko jim ne bo več KORISTIL. Ja plemeniti, včasih je treba v ŽIVLJENJU tudi kak cmok pogoltnit, na ŽALOST, tako je ŽIVLJENJE :)
Uporabnik443897
05. 02. 2020 13.43
+0
p.p. Nisem končal, ker je pač ala PAMETEN, se je odzvalal kot RAMBO :)
nnanna
05. 02. 2020 17.00
+3
provni
05. 02. 2020 13.41
-7
Gremo na volitve. Tokrat esdeesovci ne dobijo niti 10 % . Potem ne bodo več toliko polen imeli za metati pod noge. Pa srečno Slovenija.
Balki30
05. 02. 2020 13.33
-4
Verujem v enega Boga, Očeta , stvarnika stranke in države, vseh vidnih in nevidnih stvari. In v enega Gospoda Janeza Janšo, edinorojenega Sina božjega, ki je iz Očeta rojen pred vsemi veki in je Bog od Boga, luč od luči, pravi Bog od pravega Boga, rojen, ne ustvarjen, enega bistva z Očetom, in je po njem vse ustvarjeno; ki je zaradi nas ljudi in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes. In se je utelesil po Svetem Duhu iz Marije Device in postal človek, predsednik sds. Amen.
Schnitzel
05. 02. 2020 13.39
+2
ajnajs
06. 02. 2020 07.51
+1
ni se treba delat norca iz molitev, ki je Kristjanom sveta, zakaj se ne delate norca iz drugih ver, pustite nas na miru.
Balki30
05. 02. 2020 13.32
+3
V miru in vojni je bil Jansa del slovenske, evropske in svetovne zgodovine, za časa današnje generacije in za časa zgodnejših generacij. On je človek neusahljive moči, neusahljive mladosti, neusahljive bojevitosti in neusahljivega poguma.Pazi na zdravje ker te bo svet se potreboval.Ave!
Schnitzel
05. 02. 2020 13.33
+0
nnanna
05. 02. 2020 17.01
-1
pesnitev
06. 02. 2020 17.32
+1
Pa ja,JJ je del zgodovine, ker zahteva napad na vojašnico, v kateri so tudi slovenski vojaki (v času osamosvojitvene vojne) in ukaže sestreliti slovenskega pilota helikopterja, ki je prešel na slovensko stran! Lep predsednik vlade, ja
Balki30
05. 02. 2020 13.32
+1
Za slovenski narod je dar usode, da je v letih največjih nevarnosti in revscine imel takega vodjo. Jaz predsednika Janso vidim kot eno od najmarkantnejših osebnosti našega časa. Še posebej cenim njegov pogum in državniško modrost.
pesnitev
06. 02. 2020 17.33
+2
Balki30
05. 02. 2020 13.31
+1
Borca, predsednika Janso zaznamujejo modrost, bistroumnost in prijateljski odnos do ljudi. Zaradi svojih junaških dosežkov je in vedno bo v srcih vseh tistih, ki se borijo za pravico in svobodo. On je namrec človek, ki je uničenje in vojno spremenil v ustvarjanje in mir.
Schnitzel
05. 02. 2020 13.45
+3
Schnitzel
05. 02. 2020 13.45
+3
Balki30
05. 02. 2020 13.31
-2
Janez Jansa je bil edini visoki poveljnik v vojnah balkana, ki se je osebno angaziral v boju.Imel sem vojaško čast in dolžnost, da se bojujem ob njem. Tudi v najtežjih trenutkih je bil vedno miren in zbran. Njegov jeklen pogled je vse prepričal o zmagi in samo zmagi.
Balki30
05. 02. 2020 13.31
-2
Malo je tistih ki jim vse zivljenje uspeva da se tako brezkompromisno in nesebicno borijo za interese svojega naroda,ki se prostovoljno z ogromno lastno zrtvijo vprezejo v voz napredka in po poti slave, brez da bi zrtvovali eno samo nacelo, popeljejo svoj narod.
Balki30
05. 02. 2020 13.30
-1
Janez Jansa je pomemben trenutek v zavesti slovenstva.Tako cuti vsakdo ki je ze kdaj srecal.Je zgodovinska osebnost v najvisjem in najplemenitejsem smislu teh dveh besed.Je clovek ki ustvarja zgodovino.Pazi na zdravje.
Balki30
05. 02. 2020 13.30
-1
Janez Jansa je človek, ki se je v težkih in kritičnih dogodkih, v najtemnejsi uri svojega naroda povzdignil do simbola drznosti in odločnosti v boju za neodvisnost svoje države, človek, ki s svojim mednarodnim angažiranjem dokazuje, da zna uskladiti moč drže z modrim smislom za realnost, in ki se je v vsem državniškem delu neumorno trudil, da zagotovi Sloveniji boljšo in srečnejšo prihodnost.Hvala na veke.Amen...pa to
Balki30
05. 02. 2020 13.30
-2
Janez Jansa je človeku lahko všeč ali pa ne. Nekaterim ni. Dvajseto stoletje je človeku lahko všeč ali pa ne. Nekaterim ni. Toda skupaj sodita, ta človek in to stoletje.
Schnitzel
05. 02. 2020 13.36
-1
pesnitev
06. 02. 2020 17.35
+1
Janševa mentaliteta je bolj primerna za države tipa Afganistan, Kosovo, Albanija, Somalija, Eritreja, Turkmenistan, Azerbajdžan...... Njegova politika in miselnost, pa tudi izgled enostavno ne sodijo na evropska tla
Balki30
05. 02. 2020 13.29
+1
Nikoli ne bomo pozabili, da je v plamenih pomladne revolucije na pot revolucionarja stopil tudi tovariš Janez Janša, ki ga vsi poznamo kot organizatorja in heroja osvobodilnega revolucionarnega boja slovenskega naroda,kot nespornega voditelja slovenske države in vsega slovenskega življa. Je eden redkih ljudi, ki so s svojim življenjem in dosežki spremenili tok zgodovine.Prostovoljno se je vpregel v voz napredka in svojo zaostalo deželo popeljal na pot slave in uspeha. Spremenil jo je v uspešno politično ekonomsko in vojaško silo. Je veliko ime med praočeti slovenstva in med graditelji prihodnosti ne samo slovenskega življa, temveč vseh evropejcev in vsega človeštva.Življenja se je učil na univerzi boja svojih narodov, habilitiral pa je z zmago nad nasiljem in hegemonijo močnih sil.Danes je NJEGOVA ideja , ne glede na število njenih privržencev, ki jih, mimogrede rečeno ni malo, sestavni del moralnega kodeksa človeštva in etičnih idealov humanizma, svobode in demokracije. Je prvi človek ki si je drznil vsemogočnemu Kučanu reči "propadel boš"!!, ki si je upal izzvati tega strašnega silak, zavitega v neskončne mreže iz katerih se cedijo klientelizem, nepotizem in korupcija in mu reči ne. ki se je prostovoljno vpregel v voz napredka in zaostalosti napovedal vojno »do zadnjega diha«, človek, ki je slavno in junaško zgodovino svojiega naroda usmeril v službo prihodnosti, državnik, ki ne priznava meja, kadar gre za mir, enakopravnost in pravico do svojega življenjskega boja, žepol stoletja koraka po tem našem planetu, osrečuje svoj narod in človeštvo jutrišnjega dne. Janez Janša Je državnik svetovnega formata ki vodi svoj narod in brani negovo svobodo že več kot dvajset let.V miru in vojni je del slovenske evropske in svetovne zgodovine, zgodovine vseh prejšnjih generacij in tudi današnje. Je človek z neusahljivo močjo, neusahljivo mladostjo, neusahljivo borbenostjo in neusahljivim pogumom.To je človek, ki ima velike vodstvene sposobnosti. Kot takšen niza zmago za zmago brez da bi žrtvoval eno samo načelo. Pazi Janez na zdravje, ker te bo Slovenija še potrebovala!
55bojan
05. 02. 2020 13.25
+5
V kolikor DESUS prestopi v koalicijo z SDS ,morajo upokojenci ustanoviti svojo stranko
poneumljanje
05. 02. 2020 13.29
+0
Mislim, da ima Pivčeva karakter in ne bo popustila, saj je že povedala, da programsko ne gredo skupaj. Kako bo pa z odpadniki poslanci pa je vprašanje !
Uporabnik443897
05. 02. 2020 13.45
+3
Pokojnina je najbolj se povečala ravno med 2004 in 2008, sem pač star in imam shranjene :)
FAUSTOS1
05. 02. 2020 12.42
+1
Resnično mi znano ,kdo in v katerem imenu se desus pogaja za novo vlado ,mi upokojenci ter ostali člani nismo glasovali ali dali mandat temu vodstvu desus za takšna pogajanja-a nas nihče nič ne vpraša samo nam dajte glasove na volitvah a tokrat jih nebo in to v tisočih,potem pa jokajte pri janezu,kateremu se sedaj prodajate za vstop v novo vlado.
vinogradnik33
05. 02. 2020 13.08
+3
Vaš Jurša , ki se boji za dobro plačan stolček !
piljan
05. 02. 2020 13.28
+1
vinogradnik33
05. 02. 2020 12.23
+7
Kaj se pa ta nesposobnež iz SLS vriva v parlamentarne stranke , naj raje pazi na svoj avto , da mu ga ne bodo spet ukradli , aja takrat je bil pa na "posebnem sestanku "! V Drnovškovi vladi je igral petokolonaša , kot je sam dejal , " to vlado SLS ruši od znotraj , SDS pa od zunaj "in potem zaupaj takemu človeku , kot je ta politikant Marjan Podobnik , počaka naj na volitve , morda bo pa takrat vzet pod okrilje SDS !
vinogradnik33
05. 02. 2020 13.13
+4
Janša je 2004 - 2008 delil bonbončke na račun zapravljanja državnega proračuna , oškodoval je državni proračun in naredil gromozansko luknjo , prav tako je napravil zunanji dolg 32 miljard sprejel kopico zakonov , ki so omogočili pojav tajkunstva , prodal je Merkator pod mizo ,....... si to Slovenci še enkrat želimo , NE , ker bodo žal tisti dolg odplačevali še zanamci !
Uporabnik443897
05. 02. 2020 13.47
+2
vinogradnik, drži se trte in predelava vina ( da ne bo kislica ), politiko pa prepusti ljudem, ki niso cepljeni s rdečo ZVEZDO :)
vinogradnik33
05. 02. 2020 14.00
+2
Nisem cepljen z rdečo zvedo kot tvoj princ teme in še mnogi v sekti samo so lubeničarji - od zunaj takšne in drugačne barve od znotraj pa rdeči in zato so vas vse zastrupili z besednjakom zoper rdečo zvezdo , zoper komuniste , čeprav so sami in vas zastrupljajo z vsem kar ni za njih ali z njimi in vi svečkarji in sektaši temu veselo nasedate in jim pritrjujete !
dragan krstic
05. 02. 2020 11.44
-4
Piljan iz Rovt pri Ribnici doma v največjem mrazu sredi zime čaka na avtobus bos in s gojzarji v rokah. Pride mimo policaj in ga vpraša če ga nič ne zebe v noge. Piljan odgovori; seveda me pa kaj morem ko piše na asfaltu bus, jaz pa zakone spoštujem, pa hvala bogu da na ablasti ni Janša ker bi moral še nag in bus čakat na bus.
piljan
05. 02. 2020 11.50
+4
Turek,tole ti pa ni ravno uspelo.Se vidi,da imaš bolj vakum sladiščen kot kaj drugega.Pa oča ofičirčka jla pozdravi.
dragan krstic
05. 02. 2020 12.09
-4
piljan, cukra ne maram ker prinese sladkorno. Piljan a z Opazovalcem skupaj premoreta osemletko, mogoče pomožno?
piljan
05. 02. 2020 12.29
+3
Turek,a kje vidiš cukr?Z tvojo izobrazbo se ni ravno za hvaliti.Iz hribov kjer izhajaš ste že s štiriletko imeli težave.Toliko ste se naučili,da velike potrebe ne delate na dvorišču.
Uporabnik443897
05. 02. 2020 13.48
+1
piljan
05. 02. 2020 14.09
+1