Slovenija

So mobilni telefoni varni?

Ljubljana, 13. 04. 2000 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Včeraj smo razkrinkali zgodbo o medmrežnem programu. Z njegovo pomočjo ni moč zasuti mobilnih telefonov s SMS sporočili, še manj pa sesuti sistema, so danes zagotovili pri operaterju mobilne telefonije.

Po sistemu mobilne telefonije v Sloveniji že tako zakroži tudi sedemsto tisoč SMS sporočil na dan, zato naj bi bil varen tudi pred množičnim bombardiranjem, trdijo na Mobitelu. Zamuda pri prejemu sporočil je tako edina resnejša škoda, ki lahko doleti uporabnika. Ker zakonodaja krepko zaostaja za tehnološkim napredkom, pa bombardiranje s sporočili še ni kaznivo. Od pošiljanja SMS sporočil s pomočjo medmrežja terja le več stroškov in časa: staromodni nadlegovalec mora spisati pisma, kupiti ovojnice, jih opremiti z naslovi in znamkami. Plaz pošiljk v SMS obliki pa operater lahko prepreči.

Za nameček poskusi zasuvanja mobilnih telefonov le niso povsem anonimni. Na Mobitelu zagotavljajo, da je nadlegovalca v veliki večini primerov moč izslediti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.