Slovenija

Na javni dražbi za zemljišča ob URI Soča ni bila vplačana varščina

Ljubljana, 21. 01. 2020 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / M.S.
Komentarji
2

Na javni dražbi zemljišč okoli Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta (URI) Soča ni bila plačana varščina. Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana, bodo dražbo ponovili, pogoji pa še niso določeni. 

Izklicna cena za kvadratni meter funkcionalnega zemljišča je bila 220 evrov, za ostale štiri parcele pa 410 evrov. To je precej manj od izklicne cene na prvi dražbi, ko se je kvadratni meter obeh zemljišč prodajal po 500 evrov. Takrat noben kupec ni vplačal varščine, zato so ponovno razpisali dražbo.

Pred mesecem so se pojavile informacije, da bi lahko zemljišča odkupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). Po takratnih neuradnih informacijah Radia Slovenija je bil DUTB pripravljen ponuditi 250 evrov za kvadratni meter.

Takrat so v DUTB za STA potrdili, da proučujejo smiselnost zaokrožitve vseh zemljišč na tem območju, torej nakup zemljišča. Konec preteklega tedna pa niso želeli vnaprej komentirati, ali so plačali varščino. Kot kaže, se za sodelovanje na dražbi niso odločili.

Pred mesecem so se pojavile informacije, da bi lahko zemljišča odkupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).
Pred mesecem so se pojavile informacije, da bi lahko zemljišča odkupila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). FOTO: Miro Majcen

Tudi v tokratnem razpisu za funkcionalno zemljišče okoli URI Soča, veliko več kot 8000 kvadratnih metrov, je veljala oznaka, da lahko Mol ustavi prodajo. Enako je bilo v prvem razpisu, ljubljanski župan Zoran Janković pa je takrat pojasnil, da želijo le preveriti ceno zemljišča na trgu.

Mol se namreč že vrsto let pogovarja z ministrstvom za zdravje glede teh zemljišč. Državi je predlagal, da bi zemljišča zamenjal za stavbo v Ulici stare pravde na Poljanah, v kateri zdaj izvajajo dializo in deluje center za avtizem. A se ministrstvo za zdravje s to menjavo doslej ni strinjalo.

Državno odvetništvo je na predlog ministrstva za zdravje pred mesecem podalo predlog za zaznambo funkcionalnega zemljišča, prav tako je podalo predlog za ugotovitev pripadajočega zemljišča h glavni bolnišnični stavbi. Okrajno sodišče v Ljubljani je vpisalo zaznambo na zemljišče, ki pa še ni pravnomočna, saj sodišče še ni odločilo o pritožbi občine na to zaznambo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tron3
21. 01. 2020 18.18
+3
To pa ja ni nič novga, nobeden ne kupi na prvi dražbi, mogoče se zgodi na drugi dražbi, ponavadi se proda na tretji dražbi.
LOPOVIGOTOVISTE
21. 01. 2020 18.17
+4
OJOJ KAKO BO PA DAMJAN PLACAL 2000 EVROV KAZNI CE NE BO PROVIZIJE??