Inšpektor

Soča – čudovita, a tudi nevarna

Ljubljana, 13. 07. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24UR Inšpektor
Komentarji
4

Soča, naša čudovita reka, je magnet za turiste in športnike, pomembno pa se je zavedati, da je lahko tudi nevarna. Ta teden je v Soči utonil kajakaš, 33-letni tečajnik iz Slovaške, trije kajakaši pa so se letos poškodovali. Vsi so bili tujci. Tudi v minulih letih so bile smrtne žrtve.

Spust s kajakom po Soči.
Spust s kajakom po Soči. FOTO:

Prav tako se dogajajo nesreče na raftingu po Soči, leta 2013 sta na spustu z raftom umrla izraelski turist in slovenski vodnik. Reko je treba dobro poznati, so prepričani tisti, ki ob Soči živijo ali se po njej spuščajo že leta. 

Varnost na Soči je eden od problemov, s katerim se trenutno ukvarjajo pristojni. Je pa težav in dilem v zvezi s turizmom in adrenalinskimi ter športnimi aktivnostmi na njej še veliko več. Od logističnih težav do predpisov, od tega, kakšen turizem želimo in kako do njega priti, do tega, kje je meja med turizmom in ohranjanjem narave. O vsem tem tudi jutri v rubriki 24ur Inšpektor. Tudi o tem, kako izgleda rafting na Soči in zakaj  mnogi opozarjajo, da je že tako množičen, da postajajo stvari neobvladljive. 

24UR Inšpektor - Veslati na Soči
24UR Inšpektor - Veslati na Soči FOTO: POP TV
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
13. 07. 2018 22.27
+2
Soča ima to prednost in slabost, da se lahko vsak pajac v papučih z blazino spusti, jasno, da se potem enkrat nekaj zgodi. Ko pa plačaš in greš na raft, te pa zaščitijo s čelado, jopičem .... etc in poučijo kako moraš. Vodnik tip vpraša, ali se hočete obrniti? Mi itak mladi, reka mirna, itak da, saj se ne moremo v tako mirni vodi. Pride do skale, hop in vsi v vodi, on se nam pa na čolni smeji in ukazuje, vsak svoje veslo zagrabi in z nogami naprej, v naslednjem tolmunu se dobimo. ☺
Madeni
13. 07. 2018 08.28
+17
Na Mont Blancu vsako leto na desetine mrtvih, pa se ne sekirajo preveč saj dobro zaslužijo..reševanje je drago in to je del TURIZMA..
Madeni
13. 07. 2018 09.01
+31
Pri nas pa socialna služba, pobrat denar od UPOKOJENCEV zato pa Slovaki in ostali tujci v sandalah v HELIKOPTERJU, upokojenci pa za protezo nimajo..Naši po pet zavarovanj ko gredo v FRANCIJO Tujci pri nas..pa...jasno kako..
oježeš
13. 07. 2018 09.47
+8
To je že od nekdaj pri nas. Ko ni treba nič dati iz lastnega žepa, je vseeno koliko stane. Pa če jamrajo, da je še manj denarja.