Slovenija

Juri Kordiša 'poučil' o Chavezu in Venezueli. Janša: Zaustavimo norosti

Ljubljana, 03. 09. 2018 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Zaskrbljenost zaradi nekaterih navedb vidnih članov Levice o gospodarstvu in gospodarstvenikih ne pojenja. V Klubu slovenskih podjetnikov pozivajo k obsodbi hujskaškega tona in širjenja neresnic, oglasil se je prvak SDS s pozivom "zaustavimo norost", Franco Juri pa poslanca Miho Kordiša poziva, naj se ne sklicuje na Venezuelo, "najslabši primer levega populizma".

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Poziv politikom, naj se opredelijo
    04:57
    Iz 24UR ZVEČER: Poziv politikom, naj se opredelijo
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s Knezom in Čandrom
    08:38
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s Knezom in Čandrom
  • Iz 24UR: Upravičeni? Politično motivirani?
    03:08
    Iz 24UR: Upravičeni? Politično motivirani?
  • Iz 24UR: Poslali protestno pismo
    02:40
    Iz 24UR: Poslali protestno pismo
'Meme', s katerim je poslanec Miha Kordiš opremil svoj zapis, je razburil javnost.
'Meme', s katerim je poslanec Miha Kordiš opremil svoj zapis, je razburil javnost. FOTO: Facebook

Nekdanji politik LDS in poslanec Zaresa je zapis, ki ga je poimenoval "prijateljski in tovariški nasvet (zlasti poslancu Kordišu)", objavil na Facebooku. Po njegovem je Venezuela "najslabši primer "levega" populizma z vojaškim zaledjem v Latinski Ameriki".

Kot je znano, je Kordiš zapis, ki ga je pospremil s ključnikom #Nationalize!, opremil z memom Huga Chaveza, nekdanjega voditelja Venezuele, ki se danes utaplja v revščini, prebivalci pa pred lakoto in pomanjkanjem zdravil množično bežijo v sosednje države, zaradi česar UNCHR ocenjuje, da tam gledamo "največji eksodus, kar jih je Latinska Amerika kdaj videla", primerljiv z migrantsko krizo, ki ji je bila Evropa priča leta 2015.

"Če je Chavezu še uspelo nekako kljubovati revščini dela venezualskega prebivalstva, s pravičnejšo distribucijo bogastva iz izvoza nacionalizirane nafte, se je nekompetentnemu, nevednemu in demagoškemu Maduru (po izobrazbi vozniku avtobusov, nekakšni Chavezovi karikaturi) tudi to ponesrečilo, po tistem, ko so cene nafte na svetovnem trgu padle.

Res je, da so krizi in kaosu botrovale tudi vse možne načrtne blokade ter  agresiven, tudi nasilen nastop desne opozicije, ki jo znatno podpirajo ZDA, a največja odgovornost za nevzdržne razmere v državi je na plečih venezuelske "bolivarjanske" vlade, ki ni znala ali hotela pravočasno prestrukturirati deželo in  investirati naftni denar v razvojne programe, infrastrukture, moderno kmetijstvo in sodobno ter trajnostno naravnano industrijo.

Tako se je uveljavila najbolj pogubna različica "socializma", kjer je sedaj možna le distribucija revščine.

V ozadju pa so interesi vojnih klanov,ki so prišli na oblast že s Chavezovo zmago. Veliko je korupcije in nesmotrne uporabe javnega denarja za militarizacijo družbe in krepitev obrambnega sistema.Vse to z levico nima nič skupnega ...," je v zapisu opozoril Juri, ki sicer še piše, "da ne bo nesporazumov, Levico podpiram in prav zaradi tega si dovolim jim svetovati, naj se raje opirajo, na primer, na Gramscija, kot pa na Chaveza ..."

Kordiš je sicer zapis pokomentiral z besedami: "Chavezov projekt se zlahka bere skozi Gramscija, malodane pravoverno."

Prav tako se Kordiš vztraja pri svojem in se ne strinja z Jurijevo trditvijo, da Chavez "ni vlagal v razvoj in raznolikost gospodarstva".

"Se je zelo trudil, delno uspel," je prepričan Kordiš. "A zgolj v nastavku. Problem je v vprašanju, kdo naj bo zmagovalec industrializacije. Proces se lahko izpelje skozi spodbude zasebnemu kapitalu, a je politično zainteresiran zgolj, da te obesi. Lahko gre "klasično" top down skozi državo, t.j. državo, prestreljeno z boliburžoazijo in birokrati, ki bi si le okrepili kontrarevolucionarno pozicijo. Če hočeš, da diverzifikacija gospodarstva pripelje do željenih učinkov, mora to biti že socializirano gospodarstvo. Ki pa potrebuje celo upravno-politično, skupnostno infrastrukturo ..."

"Podjetnost je vrlina, ki pomeni umno in etično gospodarjenje"

Še vedno pa se vrstijo tudi odzivi iz gospodarstva, pa čeprav koalicija s šefom Marjanom Šarcem na čelu opozarja, da je panika preuranjena, da vlada z delom pravzaprav še niti ni začela.

A podjetniki pravijo, da so "informacije o predvidenih davčnih in drugih novih obremenitvah podjetij v koalicijski pogodbi zapisane v dovolj jasnih obrisih". Kar je prineslo za gospodarstvo nezaželen strah pred negotovostjo, ta pa "je rezultirala v njihovem samozaščitnem ravnanju, saj so odgovorni za številna delovna mesta, družine, razvoj in s tem dobrobit družbe in države."

V Klubu slovenskih podjetnikov pravijo, da z veliko zaskrbljenostjo spremljajo odkrite napade nekaterih najvidnejših članov stranke Levica na slovenske podjetnike, ki so se zakonito in odgovorno odzvali na napovedane davčne spremembe, omenjene v koalicijski pogodbi: "Hujskaški ton, širitev neresnic, nespodobna politična kultura, populizem, tendencioznost, predvsem pa nedopusten sovražni govor do podjetnikov, ki ga je potrebno obsoditi, in odkrito pozivanje k vzpostavitvi nekega drugega družbeno-ekonomskega sistema, in to z vsemi sredstvi na nedemokratičen način, so nas šokirali."

Vodstvo SBC je prihodnji teden na pogovor že povabil predsednik države Borut Pahor.
Prav nič navdušeni pa niso niti nad "medlim odzivom in molkom ob omenjenem ekscesu", čeprav menijo, da ključni politični voditelji ne delijo takšnih pogledov: "Menimo, da si slovenski podjetniki in vsi državljani zaslužimo, da kot ključni politični predstavniki branite naše skupne vrednote. Pravica do zasebne lastnine, demokratični in spoštljiv dialog ter predvsem boj proti stigmatizaciji podjetništva, so zagotovo med njimi."

Od politike zato pričakujejo, da se nemudoma opredeli do "ekscesnih stališč in pozivov Levice glede povsem zakonitega ravnanja naših članov".

Ponovili pa so tudi svoje skrbi do delov koalicijske pogodbe:"Obdavčitev dohodkov iz kapitala je ena od osnovnih gospodarskih kategorij, na osnovi katere se ocenjuje konkurenčnost podjetniškega okolja. S podanim predlogom v koalicijski pogodbi bo Slovenija, po privlačnosti za podjetnike, krepko zdrsnila proti repu lestvice držav."

Kot opozarjajo, se bodo ob nevzpodbudnem gospodarskem okolju pri nas delovna mesta odpirala v drugih državah: "Te dni iz sosednjih držav že prihajajo povabila našim podjetnikom. Sprašujemo se, ali se pisci koalicijske pogodbe sploh zavedajo posledic, saj s takimi izhodišči nižajo tudi vrednost naših podjetij, ker postaja Slovenija investicijsko nezanimiva."

"Podjetnost je vrlina, ki pomeni umno in etično gospodarjenje," so še zapisali in poudarili, da odklanjajo vsakršen ekstremizem, pripravljeni pa so na dialog in pogovor o rešitvah.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Aljoša Kravanja

"Zaustavimo norosti"

Posameznike in združenja, ki se v teh dneh kritično odzivajo na norosti, zapisane v koalicijski pogodbi, ekstremistični levičarji v vladni koaliciji naganjajo iz države in jim grozijo z represivnimi ukrepi. Od tu do ponavljanja tragičnih dni naše novejše zgodovine je samo še korak. Janez Janša, prvak SDS

Na koalicijsko pogodbo pa se je odzval tudi predsednik SDS Janez Janša, sicer zmagovalec zadnjih volitev, ki pa mu ni uspelo sestaviti vlade, potem ko se je večina strank, ki so se uvrstile v parlament, zbrala okoli LMŠ in njenega šefa Marjana Šarca. 

Janša je ocenil, da "koalicijska pogodba ni slučaj, niti ni rezultat izsiljevanja ene stranke. Je odraz stanja v šestih strankah vladne koalicije, ki so jo dogovorile."

Po njegovem ta koalicijska pogodba po vsebini "napoveduje drugi polčas zapravljanja razvojnih priložnosti, omejevanja svobode državljanov ter izgubljanja mednarodnega ugleda države. Ukrepi so daleč od razvojne naravnanosti in ravnotežja. O tem najbolje priča izjava predsednice Svobodnega sindikata, da koalicijsko pogodbo bere kot svoj program".

Janša je opozoril, da je "v vsaki normalni razviti družbi zahodne civilizacije  podjetnost vrlina, ki se privzgaja in se jo nagrajuje. Vsi režimi, ki so skušali bolj prizadevnega in bolj podjetnega posameznika vkalupiti v povprečje, ga zatreti z nerazumnimi davki in drugimi ovirami ali ga pregnati, so ali propadli ali pa so na hitri poti tja, o čemer na primer danes priča žalostna usoda prebivalcev Venezuele".

Na žalost pa - tako Janša - v koalicijski pogodbi grožnje z nerazumnimi davki še zdaleč niso edini ukrep, naperjen proti gospodarstvu in skregan z zdravo pametjo:" Napoveduje se tudi brezglava rast administracije, različnih privilegijev, krepitev centralizma, povečevanje birokratskih ovir in kaosa v zdravstvu ter še večja togost trga dela."

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (866)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nedelja30
04. 09. 2018 21.31
+1
Marijan Ton?i? 1
04. 09. 2018 18.58
+1
So mlajši sorodniki že zapakirali in odšli, na žalost že preden so se v Levici tako izdali s svojimi nameni in moram priznati, da so pravilno ocenili kaj s ebo zgodilo.
M_teorija
04. 09. 2018 15.37
-4
Previsoki davki, konkurenčnost,... In podobno izrazoslovje so le način pritiskov na zakonodajalci vejo oblasti, podobno kot sindikati grozijo z štrajki. Vsak ima pač svoje orodje pritiska. V tripartitne dogovarjanju je še najboljša rešitev, da se sindikati in delodajalci in vodilnimed sabo najprej zmenku, šele pol, dogovorjeni pridejo za mizo z vlado!?
M_teorija
04. 09. 2018 15.28
-7
Če bi podjetniki res odhajali kakor in kolikokrat to omenjajo, potem že zdavnaj ne bilo nobenega več v državi!?
SLObunkeljn
04. 09. 2018 12.42
-4
Del vašega naslova "Janša:zaustavimo norosti" je verjetno mišljen ironično , a ne?
Bojan-F
04. 09. 2018 12.16
+0
Desnemu sektorju, gurujem komuniciranja vseh esalonov in zagovornikom Kaosa ... mednarodni financni trgi tudi danes izrazajo zaupanje v upravljanje s slovenskimi javnimi financami ... trendi so enaki kot avstrijski in popolnoma drugacni kot ceski, italijanski, madzarski, portugalski ali spanski.
etul
04. 09. 2018 13.21
+7
Je pa eno res ta Madžarska se podcenjuje,Orban ni tak naivnež kot se ga prikazuje pri nas,ravno prejšnji mesec sem poslušal da se je BMW odločil da gradi na Madžarskem velik obrat za proizvodnjo,glede na to da so tam že AEG,AUDI DEIMLER-Benz,bo Madžarska kar dobro industrijsko pokrita.
Bojan-F
04. 09. 2018 14.32
-6
Madzarska vzdrzuje svoj javni dolg po 3,56% obrestni meri ... Slovenija pa 0,96 % ... v zadnjem obdobju (to je za obdobje, ko se je Jansa dr. Janez zlagal, da se bo umaknil iz politike) je Slovenija debelo prehitela tako Italijo kot Cesko.
Bojan-F
04. 09. 2018 12.06
+1
Komentar na komentar ... "In potrošnjo bi lahko komot vzignili z nižjimi davki na plače." ... in tocno to predvideva koalcijski sporazum.
rr3
04. 09. 2018 12.26
+6
Naivnež. Še enkrat preberi to skrpucalo od sporazuma pa boš videl, da je "napovedana" drugačna obdavčitev plače samo pesek v oči.
Bojan-F
04. 09. 2018 12.58
-2
Zal tvojim argumentom se ne da ugovarjati ... jbg.
TargetHacker
04. 09. 2018 11.42
+2
Podjetniki odhajajo iz države, Bandelli pa novo betonarno gradi...
LXG
04. 09. 2018 11.13
+13
Škoda besed. Butale smo in butale bomo ostali. Vlade RS se dinamično spreminjajo iz slabe na slabšo in sedaj imamo zgodovinsko gledano najslabšo vlado.
obožeobože
04. 09. 2018 11.07
+6
Romp po Kordišu in Mescu
etul
04. 09. 2018 11.05
-8
Komentar na komentar,ti mojster kje imaš dokaz za to tvoje večdnevno nabijanje;Zadnje izjave Levica so bile sprovocirane (in Levica je naivno vletela), ko sta ob laganju Boscarol Ivo in Akrapovic Igor navlekla v svoje besedicenje se Levico.
Bojan-F
04. 09. 2018 12.09
+4
Ojla ... a ne delas ... pa se enkrat prav pocasi, pocasi ... g. Boscarol Ivo je izpeljal obracun dohodnine po lestvici, ki je ni nikjer v koalicijskem sporazumu ... g. Akrapovic Igor je odlocitev iz sredine prejsnjega leta (na rezultate fiskalnega leta 2016) prekrstil na prejsnji teden.
etul
04. 09. 2018 13.18
-2
Delam,smo zjutraj začel sedja mamopavzo ob 2 pa naprej,sem sam svoj šef pa lahko mal čas prilagajam,Ti ravno berem pr sosedih,dejansko je to veliko prahu za prazen nič.Družba Akrapovič tak al tak nima na računu toliko likvidnostnih sredstev, da bi ta denar izplačala,bolj gre za papirne transakcije in prenose,cela stvar je prenapihnjena, koliko sem videl,če bi Igor hotel likvidnostna sredstva bi moral vse prodat, saj je večina teh miljonov v zgradbah in strojih ter terjatvah.
murinar
04. 09. 2018 11.05
+15
Kdo sploh voli to velezmešano levico ? Ti lenuhi v enem letu sesujejo državo !
SLObunkeljn
04. 09. 2018 10.55
+8
Naši podjetniki naj najprej uvedejo kodeks, naj se zgledujejo po sosedih, kjer podjetnik, ki izplačuje minimalce, nima veljave, saj to velja za sramoto in nesposobnost podjetnika. Ko bodo počistili v svojih vrstah, pa naj se javijo. Obstajajo seveda izjeme, ki izplačujejo solidne plače in vlagajo v razvoj podjetja , in ne v svoje žepe. Žal pa je veliko takih, ki izplačujejo minimalce, prihraneka pa ne vlagajo v razvoj, ampak polnijo svoje žepe. Tako početje pa naj kar visoko obdavčijo, vlaganje dobička v investicije pa oprostijo davka ... Pol pa se lahko začnemo naprej pogovarjati.
Voyager3000
04. 09. 2018 11.09
-1
Daj nam vsem razloži mali trditve, da mnogi pidjetniki polnijo svoje žepe. Kako to počnejo?. Hvala
LXG
04. 09. 2018 11.19
+10
Za začetek bi lahko država nehala plačevat razliko do minimalca in to terjala od delodajalca. Npr v Merjatorju v najbolših časih delavke niso dosegale minimalca. Še v času Jankoviiča. Drugi korak je razbremenitev plač davkov se pravi manj požrešna država.
SLObunkeljn
04. 09. 2018 11.24
+3
Venera, ti narišem s čebelicami in cvetovi? ;)
etul
04. 09. 2018 11.29
+3
LXG ja lej v Merkatorju je bil pa najboljši šef k je v gražai začel z trgovino pa je imperij postavil,(njega ni politika) tak ko zdaj zopet želi postavla,ne ne Rop ga sploh ni poznal.
etul
04. 09. 2018 11.32
+2
SLObu..... težka bo tisti ki izplačujejo solidne plače in imajo izdelke z dodano vrednostjo pristaši Levice izganjajo in jim mahajo v slovo ostalo bo pač tista sirotinja k komaj glavo nad vodo drži.
SLObunkeljn
04. 09. 2018 12.21
+2
Etul, ravno teh ne izganjajo ... izganjajo one, ki bogatijo na račun izplačevanja minimalcev, kar pa podpiram!
jankomat
27. 12. 2018 18.33
končno---a ni šel podjetnik v privatništvo,da si bo zvišal svoj osebni standard,saj ni šel zato,da bo delall za državo,za davke,...zaposloval delavce,ki bodo upravičeni do dobička,če bo izguba jih pa ne bo,ker podjetnik<8ne kak tajkun <9 dela po cele dneve in ne samo osem ur,levaki pa sploh nič ne delajo,ker če bi potem ne bi bili levaki in samo ztuhtajo,kje še koga izmolzt,kot so topočeli naši komunisti.
Mich Diam
04. 09. 2018 10.54
+2
Na fotkah dva glavna politična veljaka, ki ju ne maram, to sta IJJ in BP!
gumy
04. 09. 2018 10.47
-3
Predlagana vključitev kapitalskih dobičkov v osnovo za odmero dohodnine nima nikakršne povezave s poslovanjem podjetij, saj se nananša na fizične osebe. Davek na dohodke pravnih oseb ostaja na 19%! Akrapović zavaja, saj bo v primeru izplačila dobička lastnikom (sebi) po trenutno veljavni stopnji plačal 25% davka, če bi ga pa investiral, ne bi plačal nič. Če ga bo torej po izplačilu investiral v drugo okolje, kot pravi, ga bo investiral kvečjemu v jahto ali v nepremičnino v tujini. In zakaj gre meni, ki sem s.p. ves dobiček v dohodnino, tistim, ki imajo d.o.o., d.d., živijo od obresti ali najemnin pa ne?
antirepresija
04. 09. 2018 10.52
+5
Brez skrbi, saj bodo tudi po SPjih vdarili, nic bati. Napovedano je povisanje prispevkov. Drugace pa..., tudi ti lahko odpres d.o.o. ce mislis, da bos bolj ugodno obdavcen??
rr3
04. 09. 2018 11.00
+2
Spet klamfaš nekaj v tri krasne in zavajaš. Najprej preveri kako je sedaj obdavčeno, kako bo v prihodnje in potem se delaj pametnega. Ni čudno da životariš zaradi lastne nesposobnosti dojemanja. Sedaj pa vsi ki znajo ustvari več kot ti so pa kar na enkrat problem al kaj. Najprej pred svojim pragom pometi.
deratizacija
04. 09. 2018 10.43
+9
Problem je v nenasitnem državnem aparatu, ki v iskanju ravnovesja med kapitalom in delovno silo vidi zgolj svoj interes.
LXG
04. 09. 2018 11.23
+2
Točno tako. Država pri nas ni servis državljanom ampak inštrument državnim uslužbencem za ožemanje ljudi.
kladu
04. 09. 2018 10.42
-12
spet hujskaš ljudi janša,daj mir ...zgubil si na celi fronti...!
antirepresija
04. 09. 2018 10.47
+12
Zdaj vedno bolj razumem kako delujejo mozgani povprecnega levaka. V celem clanku, ti vidis samo tisti del o Jansi. Mislim, da si okuzen z Jansitisem.
pomlad82
04. 09. 2018 10.48
+12
Ni izgubil nobene fronte. Cela Slovenija je bila po razglasitvi rezultatov obarvana RUMENO!!!!!! Žal je naš volilni sistem tak, da zmagovalec volitev pristane v opoziji. Vlado pa sestavljajo poraženci volitev, ki se seveda VELIKEGA ZMAGOVALCA BOJIJO.
antirepresija
04. 09. 2018 10.49
+7
S tem ,da te moram razocarati, da nisem volil za njega. Ampak to vec ni normalno kaksno razmisljanje imate. Meni je vseeno za JJ-ja, pa za vse politike nasposno... mene samo zanima kaj bo z nami, s tem nacinom komuniciranja nove vladne kolaicije na relaciji s podjetniki (ja LEvica je del koalicije, tu ni nobenega dvoma, saj so ravno najbolj kriticne zadeve te koalicijske pogodbe izsilili prav oni).
M_teorija
04. 09. 2018 10.39
-2
Ko je kriza, ko podjetnikom ne gre morajo vsi državljani solidariziral. Ko pa je konjunktura, pa naj vsak poskrbi zase!?
antirepresija
04. 09. 2018 10.45
+16
Drzava je v krizi pomagala v vecini le svojim tajkunckom. To pa niso ravno podjetniki ampak lopovi! Povprecen slovenski podjetnik je moral sam poskrbeti zase, nobene pomoci, nobenih subvencij, naj vam tajkuni sponzorirajo lagodno zivljenje, ce vam ni za delat, nas pa pustite pri miru, tiste ki vas hranimo...
pomlad82
04. 09. 2018 10.51
+12
Koliko podjetnikov je v času krize zaprlo svoja vrata, in koliko ljudi v gospodarstvu je ostalo brez služb??????? V JAVNI UPRAVI niti eden, SOCIALNO POMOČ in POKOJNINO so tudi prejemali vsi !!!! Kaj bi še radi????
etul
04. 09. 2018 10.53
+10
antirep...točno tako,mene ni nobeden prišel vprašat kje bom denar za plače skup spraskal,znajdi se če ne boš davkov plačal ti bomo pa račun blokiral.
TheGrayMask
04. 09. 2018 10.37
-3
Slovenski politiki mirijo, povebimo podjetnike, da se pogovorimo oz. z drugimi besedami pridite nastavili bomo svoje riti !!
etul
04. 09. 2018 11.07
+3
Ti si se tak rodil,al se je kasneje kej sfižlo?
M_teorija
04. 09. 2018 10.33
-9
Res je nesprejemljivo, ker Levica zahteva blaginjo za vse!?
mario7
04. 09. 2018 10.36
-15
Blaginja pripada samo bogatim podjetnikom in janezovi sekti...Vsi ostali bi morali biti sužnji brez pravic...
antirepresija
04. 09. 2018 10.43
+20
Blaginja za vse? Kaj si res tako naiven? Ne mores imeti blaginje za vse, ce preganjajo podjetnike, strasijo investitorje, visajo davke. To vodi v kolaps ,ne pa v blaginjo za vse. To je le njihova populisticna floskula in cisto nic drugega. Problem je, ker v to celo verjamejo ,ker nimajo pojma o ekonomiji. Oni mislijo, da je ekonomija to, da vzames iz proracuna in razdelis. Nekdo mora POLNITI proracun. To pa so izvozno naravnana podjetja. Zakaj ti bebcki ne vzpodbujajo mlade in nasplosno Slovence, da bi se bolj odlocali za podjetnistvo (se posebej izvozno naravnano)?? Resili bi dve zadevi. Manj mladih bi se zaposlilo v javni upravi, saj bi dolocen procent (cim visji) sel v podjetnistvo. Torej ti ljudje ne bi praznili drzavne blagajne, ampak bi jo polnili. Ce nam bi uspelo v 10. letih dvigniti stevilo izvozno naravnanih podjetij z visoko dodano vrednostjo za 100%, bi se v proracun nateklo.... 100% vec denarja. In to je tudi EDINI nacin kako zvisati penzije, socialne, dvigniti kvaliteto zdravstva, cest itd. In ker bi bilo potem manj ljudi v javni upravi ,bi lahko tisti imeli place precej visje, saj bi se masa plac, poleg 2x bolj polne drzavne blagajne razdelila med 30% manj ljudi (ki so dejansko v drzavnem proracunu minus, pa naj se slisi se tako cudno nekaterim levicarjem). Zdaj pa mi samo povej, ce vidis tukaj kaksno logiko ali ne?
SLObunkeljn
04. 09. 2018 10.50
+1
Ni pa nam potrebno sprejeti parole "minimalci za vse" ... vseeno obstaja vmesna stopnja med "minimalci za vse" in "blaginja za vse", kar bi želela večina naših t.i. "podjetnikov", a ne? Seveda pa obstajajo svetle izjeme, ki pa na žalost niso v večini.
pomlad82
04. 09. 2018 10.54
+4
Kako bo blaginja za vse? Ma kaj si normalev? Če jaz delam po 16 ur na dan ne morem imeti isto kot nekdo, ki opravi svojih osem ur, potem pa sedi doma na kavču, v kafiču ali pa v fitnesu? Da ne govorimo o tistih delovno sposobnih, ki živijo na račun socialne pomoči in za ta brezplačani dobitek, ne naredijo niti ure družbenokoristnega dela ! Zadosti je tega dragi moji. Začnite več delat pa boste več imeli!!!!!
etul
04. 09. 2018 10.55
+3
Mt in mario vidva res pojma nimata,pa nič zato saj bosta kmalu spoznala kao je ko ni denarja za socialno pomoč.
pomlad82
04. 09. 2018 10.55
+3
Začni delat že enkrat, pa boš imel tudi ti dosti več kot imaš! V naši ljubi SLO imamo vsi enake možnosti.
SLObunkeljn
04. 09. 2018 10.59
+5
Mimogrede, "blaginja za vse" ne pomeni , da imamo vsi enako. Pomeni, da tisti, ki pošteno dela 8 ur, si zasluži dostojno živjenje. Tisti, ki pa delate 16 ur, ali celo 25 ur na dan, pa imate seveda lahko veliko več.
Kam to pelje.....
04. 09. 2018 11.06
Odvisno od tega kaj ti počneš 16 ur, lahko da ima tisti ki dela ˝samo˝ 8 ur tri krat več kot ti......
Kollerik
04. 09. 2018 11.06
+2
bravo SLObunkeljn, lepo povedano ++++++++++