Slovenija

Za milijon in pol kazni, eni in drugi pa ribarijo naprej

Koper, 11. 12. 2019 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jaka Vran
Komentarji
7

Zaradi kazni, ki jih dobivajo ribiči z obeh strani meje, pa še naprej meljejo sodni mlini v Sloveniji in na Hrvaškem. Za več kot pol milijona evrov kazni je že spisala Hrvaška našim ribičem, ki pa še naprej ribarijo. Še več, za kar milijon evrov kazni pa je Slovenija spisala hrvaškim ribičem. Sodišče, ki je odločalo o pritožbah, pa je na njihove naslove že poslalo prve pravnomočne sodbe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
12. 12. 2019 13.03
+2
Vmes se pa družijo - nekaj popijejo in spečejo ribe na barkah.... politiki pa kot božji poslanci, v katere jih verjame vedno manj. Jasno, od njih prav nobene koristi, sam strošek.
Transformerji
12. 12. 2019 13.05
+1
Vprašajmo se: kdo je tisti, ki dela razkole med ljudmi? Politika - pa ne samo pri takih zadevah. razkole dela med svojimi državljani!
ahim1225
12. 12. 2019 09.26
+3
Upravni delavci, ki se ukvarjajo z nezakonitim ribarjenjem Hrvatov v "našem" morju, naj počnejo kaj bolj pametnega, ali naj ne delajo nič, saj je njihovo delo brez haska. Ko pišejo upravne akte (sklepe, odločbe, kazni..) zgubljajo svoj čas in denar davkoplačevalcev. Garantirano ne bo nihče plačal kazni, Hrvatje se iz Slovencev norčujejo.
Domendo
12. 12. 2019 08.04
+4
Cerar tudi nekaj joče, da bo ogrožen Evropski pravni red, če hrvaška nebo upoštevala arbitraže, ker potem bodo močnejše države vedno uveljavljale svojo pravico nad šibkejšimi državami. Točno to počnejo sodišča v Sloveniji, ko se gre za ljudi in točno tako ste vi postali zunanji minister in točno tako so ljudje iz vlade prišli na oblast, čeprav niso bili izvoljeni od Slovenskega ljudstva. Vaše besede so zavajujoče in dvolične. Najprej se vprašajte kaj je narobe s Slovenskim pravnim redom, kjer ste kot pravnik pripomogli, da so se zrušile vse pravne, etične in moralne norme. Evropsko sodišče za človekove pravice vidi kako ste sodili v številnih primerih, kjer se je šlo za navadne ljudi. Vse, kar si in boš naredil kot pravnik in politik je velika luknja v Slovenskem proračunu. Če bi vedel kaj so to etične in moralne vrednote bi se včeraj javno opravičil Slovenskemu ljudstvu in odstopil. Ne pa, da nas še naprej blatiš v svetu in pravtako Evropsko sodišče.
ahim1225
12. 12. 2019 09.20
+1
Domedo! Odlično si napisal, jaz bi dodal, da ni samokritičen in razloge za svoje neuspehe išče drugod. Kako je uspešen sam in njegova stranka se je videlo na volitvah. Celo trdi, da je za vse kriv Janša, ki na politiko od leta 2008 nima resnega vpliva.
Domendo
12. 12. 2019 07.33
+1
Cerar je izjavil, če Hrvaška hoče v šengen potem mora poskrbet, da k nam nebo prihajalo toliko ilegalnih imigrantov. Ko pa to počnejo, pa ji mediji, ki podpirajo tebe in vlado, pišejo vse najslabše o Hrvaški. Spet mu je bil Janez Janša kriv, da je nesposoben. Je pa vsaj priznal, da so ilegalni in jih prihaja preveč. Glede njegovih izjav, bi lahko tudi Avstrija, Italija in nemčija povedale, da mi nismo za v šengen. Prav vidi se, da je vse bila njegova zasluga, kaj se je dogajalo z arbitražo in se mu je šlo samo za ugled na ES. Cerar je dobil malo prevelik ego od kar je v politiki. Takšnega dvoličneža še nisem videl. Če bi Hrvati dobili pol Slovenije bi njemu bilo samo pomembno, da se arbitražna razsodba spoštuje. Malo je kriv Janez Janša malo pa ES. Heh, samo moralni in etični Mirko je najboljši pravnik. Za Hrvate je določena meja sprejemljiva, so vsem dokazal, da ste vi bili tisti pokvarjenci, ki ste kršili pravila. Hrvati imajo zadosti zemlje in morja, vas pa samo boli, da ste pokazali celi Evropi vašo podlost.
Domendo
11. 12. 2019 21.13
+5
No zdaj vidite kaj politika počne. Najprej z davkoplačevalskim denarjem na sodišču določijo mejo in skregajo narod. Potem pa pišejo kazni, da se spet njihovi žepi napolnijo. Ribičem iz hrvaške in Slovenije svetujem, da se požvižgajo na ene in druge lopove in lepo skupaj ribijo v sožitju. Da bodo enkrat dojel, da jih noben ne rabi. Rib je dovolj za vse, ker jih iz umazanega piranskega zaliva vsako leto uživa manj ljudi. Cerar tebi je pa čas, da greš delat v gospodarstvo kot delavec, da boš vsaj enkrat v življenju lahko povedal da si pošteno služiš kruh.