Slovenija

Novič s sodbo zadovoljen, a previden: Kogar je kača pičila, ta se boji zvite vrvi

Ljubljana, 16. 04. 2019 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
D.L./ U.Z./ STA
Komentarji
358

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je v ponovljenem sojenju Milka Noviča oprostil obtožbe umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. "Vesel sem, da se je razvilo, kot se je," je dejal Novič in dodal, da pričakuje nadaljevanje postopka, saj se bo tožilka Blanka Žgajnar na sodbo pritožila.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Milko Novič je oproščen
    03:57
    Iz 24UR: Milko Novič je oproščen
  • Iz SVETA: Sodišče oprostilo Milka Noviča
    04:39
    Iz SVETA: Sodišče oprostilo Milka Noviča
  • Izjava Milka Noviča
    02:06
    Izjava Milka Noviča
  • Izjava tožilke Blanke Žgajnar
    02:35
    Izjava tožilke Blanke Žgajnar
  • iz 24UR ZVEČER: Sodnik spregovoril o pritiskih
    03:15
    iz 24UR ZVEČER: Sodnik spregovoril o pritiskih
  • Iz 24UR ZVEČER: Jože Hribernik o pritiskih na sodnika
    04:57
    Iz 24UR ZVEČER: Jože Hribernik o pritiskih na sodnika

Še pred zaključnimi besedami, je predsednik sodnega senata Zvjezdan Radonjić prebral uradni zapisnik z nedavne rekonstrukcije dogajanja v času umora, ko so na terenu merili čas, ki bi ga Milko Novič potreboval od doma do kraja umora. Merjenje je po besedah sodnika pokazalo, da bi za to potreboval od 11 do 14 minut, v realnem času, to je pred novoletnimi prazniki, ko je gneča večja, pa od 15 do 18 minut.

Po sodnikovih besedah je bil čas, ki naj bi ga Novič imel na voljo, da pride na kraj umora in ga izvede, v najslabšem primeru osem minut, po ugotovitvah vrhovnega sodišča, ki je ugodilo zahtevi za revizijo prvega sojenja, pa je bil ta čas lahko še krajši, in sicer šest minut, je navedel sodnik.

V obrazložitvi sodbe je zato Radonjić ugotovil, da "ne samo, da ni dokazov, da je kriv, ampak je popolnoma dokazano, da ni storilec".

Tudi bazne postaje mobilne telefonije, na katere se je v času umora in po njem priklapljal Novičev telefon, ko je ta prejel in poslal nekaj sms-sporočil, po sodnikovih besedah ne dokazujejo obdolženčeve krivde. Nemogoče se mu zdi, da bi Novič praktično s kraja umora odgovarjal na šaljiva sporočila, ki mu jih je pošiljal neznanec.

Povsem jasno je tudi nakazal, da bi umor Janka Jamnika lahko bil povezan z nagovarjanjem k umoru še enega izmed vodilnih na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca, zaradi česar na sodišču poteka sojenje Michelu Stephanu. Tožilstvo je pozval, naj začne preiskovati, kako so potekali nekateri posli na Kemijskem inštitutu.

Sodnik spregovoril o pritiskih, ki jih je bil deležen

Že v uvodu je Radonjić opozoril na hude pritiske, ki jih je bil deležen. Že takoj po prvih narokih so se namreč po njegovih besedah začeli pritiski na predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika, naj ga disciplinira in da naj začne soditi, kot je treba. Med drugim naj bi njegovo kaznovanje predlagal vodja Specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan. Deležen je bil tudi številnih izmišljotin v medijih in brskanja po njegovem zasebnem življenju, je dejal.

Sporočilo vseh teh pritiskov je bilo po njegovih besedah jasno: to je, da kot sodnik ne sme soditi pošteno. Kdo je v ozadju vsega tega, ne ve, je pa prepričan, da odločitve segajo v same vrhove pravosodja.

Napovedal je, da zaradi tega, ker je Noviču želel zagotoviti pošteno sojenje, ne bo nikoli napredoval, čez mesec dni pa da bo verjetno tudi v suspenzu: "To, da je imel Novič pošteno sojenje, je pogojeno z odločitvijo, da si uničim kariero," je dodal. Sodbo naj bi spisal do sredine junija.

Novič zadovoljen, a previden: Kogar je kača pičila, ta se boji zvite vrvi

"Zadeva se je razvila, kot se je, na podlagi argumentov in predvsem uvidu sodnika Zvjezdana Radonjića, da tožilstvo ni predložilo nobenega dokaza," je novinarjem dejal Novič. "Vesel sem, da se je razvilo, kot se je," je dejal in dodal, da sicer pričakuje nadaljevanje postopka, saj se bo tožilka Blanka Žgajnar na sodbo pritožila. Oprostilno sodbo je pričakoval, vendar pri tem ostal previden. "Kogar je kača pičila, ta se boji zvite vrvi," je dejal.

Novičev odvetnik Jože Hribernik pa je po izreku ocenil, da so "vsi malo v šoku". Sodnik Radonjić je po njegovem mnenju z izrekom sodbe, v katerem je opozoril na pritiske nanj, pokazal na "ključno". "Človek, ki je bil že obsojen in je bil tudi naklepoma namenjen temu, da bo ponovno obsojen, je danes prost," je dejal.

Sodnikove besede, ko je opozoril na pritiske, so ga šokirale, saj da je vedel, da pritiski so prisotni, ne pa tudi, kako zelo močni so bili. Odvetnik je zato posvaril, da se takšna zadeva in pregon lahko ponovi kadarkoli in proti komerkoli. "Tožilci, ki to delajo, imajo vedno prav in tako se stvari vedno obračajo naprej," je dejal. Dodal je, da je bilo pri Noviču očitno dokazano, da s tem umorom ni imel nič.

O namigih sodnika, da bi bil z umorom lahko povezan Stephan, je dejal, da je ta morda res hotel "pospraviti Jamnika". Sam je prepričan, da za to obstaja toliko dokazov, da bi bilo verjetno. Novič pa medtem danes o tem ni želel ugibati, saj na Kemijskem inštitutu ni bil že leta. "Pet let me ni bilo in ne vem, kaj se je kuhalo na Kemijskem inštitutu," je zaključil.

Tožilka napovedala pritožbo

Tožilka Žgajnarjeva je napovedala, da se bo na oprostilno sodbo pritožila. Bila je šokirana nad načinom izreka, saj da se je "polovica obrazložitve oprostilne sodbe nanašala na samega sodnika Zvjezdana Radonjića, ki je govoril o pritiskih nanj".

Žgajnarjeva je ob odhodu s sodišča spomnila, da je že v sklepni besedi izpostavila, da v tokratnem ponovljenem sojenju niso bile razčiščene tiste zadeve, na katere je opozorilo vrhovno sodišče, ko je zadevo poslalo v ponovno sojenje. Pojasnjevala je, da je bila rekonstrukcija opravljena na nepravilen način in da ni bilo dokazov o popolnem alibiju obtoženega. Če ne drugega, bi okrožno sodišče moralo postaviti nova izvedenca.

Dotaknila se je tudi besed sodnika Radonjiča, ki je ob izreku kazni opozoril na pritiske nanj in med krivci zanje navedel tudi tožilstvo. Žgajnarjeva pa vztraja, da ga je v "tej zadevi res izločala, vendar ker je ocenila, da je bil glede na njegove izjave v samem postopku kršen videz nepristranskosti, kar je popolnoma nedopustno".

O namigih sodnika, da bi bil z umorom lahko povezan Stephan, je tožilka dejala, da ne ve, s kakšno pravico se sodnik meša v sojenje druge sodnice. "Tistega spisa ne poznam, razen toliko, kot smo prebrali dokumentacije v tem dokaznem postopku," je dodala.

Tožilka Žgajnarjeva se bo na sodbo pritožila.
Tožilka Žgajnarjeva se bo na sodbo pritožila. FOTO: Aljoša Kravanja

Z izrekom sodbe ni bil zadovoljen niti odvetnik Jamnikove žene kot oškodovanke Miha Kunič, ki je sodnika tudi kazensko ovadil zaradi nezakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja. "Izid na prvi stopnji je bil absolutno pričakovan glede na način vodenja postopka s strani okrožnega sodnika Radonjića," je dejal.

Kot pooblaščencu so mu bila prepovedana vprašanja in izrečene neresnice, je prepričan. Sodnik je namreč danes dejal, da je zoper njega podal prijavo na Odvetniško zbornico Slovenije s predlogom, da se ga izloči iz odvetniških vrst, vendar je odvetnik to preveril in pojasnil, da to ne drži. "Ko sodnik izreče neko neresnico, taka izjava meče dvom na celoten postopek. Sodnik si tega ne sme privoščiti," je dodal. Sam se bo sicer, kot je napovedal, prav tako pritožil na sodbo.

Tožilstvo zahtevalo 25 let zapora

Tožilstvo je sicer za Noviča, ki je bil v prvem sojenju obsojen na 25-letno zaporno kazen, a je vrhovno sodišče sodbo nato razveljavilo, tudi tokrat zahtevalo 25 let zapora. Tožilka Žgajnarjeva je namreč v zaključnih besedah vztrajala, da je bilo Noviču očitano kaznivo dejanje v celoti dokazano.

Med drugim je ocenila, da je Novič umor zagrešil iz brezobzirnega maščevanja, ker je bil Jamnik direktor Kemijskega inštituta, s katerega je bil Novič krivdno odpuščen, in ker je imel z Jamnikom več nerazčiščenih postopkov.

Med dokazi, ki naj bi potrjevali Novičevo krivdo, je omenila "seznam za fentanje", dejstvo, da je le nekaj dni po domnevnem umoru sredi zime čistil kolo, s katerim naj bi se odpeljal na kraj umora, Kunič pa je k temu dodal še, da Novič, potem ko je izvedel za streljanje, ni poklical žene in jo vprašal, kako je, čeprav je vedel, da je na istem dogodku kot Jamnik.

Tožilka je oporekala tudi načinu rekonstrukcije dogajanja. Menila je, da jo je sodišče izvedlo prepočasi.

Hribernik: Vsa zadeva je šla mimo zdrave pameti

Novičev odvetnik Hribernik je nasprotno v zaključni besedi zatrdil, da v petih letih na sodišču ni bilo mogoče videti niti enega dokaza o Novičevi krivdi, vsa zadeva pa da je šla mimo zdrave pameti, katere posledica je le dolgoletno trpljenje Noviča in njegove družine.

Opozoril je, da je Novič doktor kemije in da nekaj ur po dogodku zagotovo ne bi odšel na zaslišanje na policijo v plašču, v katerem naj bi domnevno moril. Na splošno je ocenil, da pri obtožbi ne gre za usodno zmoto, pač pa načrtno odločitev organov pregona, kako namesto pravega morilca, ki ga ni bilo mogoče najti, obsoditi nedolžnega človeka.

Pri tem je takratnega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darka Majheniča označil za lažnivca, ker je po Novičevi aretaciji v medijih dejal, da so našli morilca in da je ta pred dejanjem nabavil pištolo. Lažnivec je po njegovi oceni tudi sodni izvedenec Franc Sablič, ker je na sodišču govoril, da ima Nacionalni forenzični laboratorij (NFL) ustrezne akreditacije za preiskavo delcev streljanja, česar pa NFL takrat naj ne bi imel. Izsledki NFL so sicer potrdili, da delci streljanja, najdeni na Novičevem plašču in koži, ustrezajo delcem, najdenim na kraju umora, česar pa nato niso mogli z gotovostjo potrdili nemški izvedenci.

Odvetnik Hribernik je Darka Majheniča in Franca Sabliča označil za lažnivca.
Odvetnik Hribernik je Darka Majheniča in Franca Sabliča označil za lažnivca. FOTO: Aljoša Kravanja

Spomnimo

Noviča je obtožnica bremenila Jamnikovega umora pred restavracijo Via Bona na ljubljanskem Viču 16. decembra 2014, kamor se je odpravljal na novoletno zabavo. V prvem sojenju ga je sodišče na prvi in drugi stopnji spoznalo za krivega in ga pravnomočno obsodilo na 25-letno zaporno kazen. Novičeva obramba je konec oktobra lani uspela na vrhovnem sodišču, ki je ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti, obsodilno sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje. Med preiskavo in sojenjem je bil del časa v priporu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (358)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

direstraits
17. 04. 2019 11.35
+3
Povsod, kjer je zraven SD, se krade, prejema podkupnine, se obsoja nedolžne in to tisti iz desne opcije, se zavaja, se laže, izkorišča privilegije in udbaške metode.
direstraits
17. 04. 2019 15.23
+1
12Pag
17. 04. 2019 10.54
+3
STANJE V DRŽAVI JE ALARMANTNO! SODIŠČE JE PO USTAVI NEODVISNI ORGAN! TO DA PRIHAJAJO IZ SAMEGA VRHA NEODVISNEGA SODIŠČA PRITISKI, DA SE NEDOLŽNEGA ČLOVEKA POŠLJE V ZAPOR ZA 25 LET JE GROZNO! LJUDJE ZGANITE SE! TU SE NE GRE VEČ ALI JE NOVIČ KRIV ALI NI, GRE SE ZA KULISJE SAMEGA SODIŠČA!!!!
NA LEVO ni OK
17. 04. 2019 10.48
+14
Ta Žgajnerjeva je "resnično speciaslistka". Le kje so jo dobili??? Prva ki bi morala za rešetke, ker vedno dela ravno nasprotno. Primer Jankovič in farmacevtka. Ona kot tožilka je uredila, da je Jankovič kao nedolžen. Namenoma ni v pravem času podala obtožnice- zastaranje. Sramota vseh sramot. Naj se pobere iz tega pravosodja...Ona dela za nekoga in nekatere, to se vidi z lune.
tornadotex
17. 04. 2019 10.46
-3
Jaz bi rekel,da je Novič storilec....da so sledi smodnika od strelišča,to so bajke...res pa mu je za priznati,da se vse to zelo zvito sovpada in je res preračunljivo izvedel...tudi faca je pokeraška,ki veliko prikriva....vse to je naloga za zelo izkušenega tožilca....
ivan res grozni
17. 04. 2019 10.17
+1
Farsa. Novičev mobilnik se je povezal z bazno postajo v bližini umora samo enkrat in to v času umora. V prvem sojenju so dokazali, da je bilo v času umora mogoče priti s kolesom do tja, pri ponovljenem pa so izbrali prometno konico in voznik je vozil počasi, po penzionistično. Umorjeni je bil zapisan kot prvi na Novičevi listi za fentanje. Sodnik ni dovolil pričam tožilke govoriti!!!
lakala28
17. 04. 2019 09.29
+5
Na koncu ispade, da Policija oz. kriminalistična služba piše neke pravljice, pa zgodbice, pa podtika, pa... Vse dokaze, ki so jih tako vehemntno "ovrgli" je Policija več kot preizkusila in preverila, preden je spisala kazensko ovadbo. Pa še preiskovalnega je bilo treba prepričati. To, kar se je sedaj zgodilo, je seveda norca delanje iz kriminalistične stroke , predvsem pa iz družine Jamnik. Skratka, trenirkarji so lahko tudi koristni.
Uporabnik458403
17. 04. 2019 09.38
+7
Lakala......... Samo poglej kdo je danes lahko ze policist, kriminalist.......? Logicno da strokovnosti ni vec veliko........ Dandanes z mocnim pokom raztrelijo bankomat pa nikogar ne dobijo. Nekoc so ropali potihem in vsakega dobili...........
wolfterier
17. 04. 2019 09.51
+9
Ta sodnik je lahko za vzgled vsem,ki sodijo po naročilu! Poskusi prikrivanja,kaj se dogaja na tem inštitutu! Tega ne bodo preiskovali.Zakaj so poskušali odstraniti že drugega direktorja,ali ni hotel sodelovat pri kriminalu...to so vprašanja !
ivan res grozni
17. 04. 2019 10.18
-1
hondoid
17. 04. 2019 09.21
+2
Še vedno mislim da ga je ubil prav on.
Uporabnik458403
17. 04. 2019 09.26
+5
In zato, ker mislis mora biti obsojen? Zakaj pa pol sodniku grozijo in od njega zahtevajo, da ga mora obsoditi........ Ce bi imeli dokaze te groznje in pritiski nebi bli potrebni......
ivan res grozni
17. 04. 2019 10.19
+1
V prvem sojenju so mu vse dokazali. Kako je mogoče to spremeniti? Na tretjem mu bodo zopet vse dokazali, itd., itd.
mali.mato
17. 04. 2019 10.30
+1
Uporabnik458403
17. 04. 2019 11.24
-2
Ivan res grozni............. Dokazali mu niso nic, samo obsodili ga so in to zaradi tega samo, da nekoga obsodijo, ostali pa harajo naprej in so vedno mocnejsi v kemijskem institutu, kar se tice zasluzka od drog......
lakala28
17. 04. 2019 13.04
Eni pa res verjamete, glih kar hočete. Pa Zemlja je ravna plošča a ne?
Darko32
17. 04. 2019 09.11
+14
Če je res ŽGAJNERJEVA grozila sodniku je potrebno izvršiti takojšnjo aretacijo in jo zapreti brez sojenja. Če so prirejali dokaze in sodili na podlagi domneve in za nameček še grozila sodniku je več kot očino, da gre za prisilno obtožbo z ciljem, da se skrije dejanski storilec. Tukaj je v ozadju zveza z starimi silami ( beri UDBA) in kriminalom.
wolfterier
17. 04. 2019 09.52
+6
Njo bi morali brcniti že,ko je pozabila na Zokijeve packarija,a ne !
ivan res grozni
17. 04. 2019 10.20
+0
Če, če, .... Za to ni nobenih dokazov, samo beseda sodnika, ki ni dovolil zastopnikom tožilstva pričanje strank tožilstva.
FAUSTOS1
17. 04. 2019 08.41
+11
ta tožilka v zadevi balkanski bojevnik,je kljub vsem dokazom sama umaknila in omilila obtožni predlog ,sedaj pa tega reveža hoče po vsej sili obtožit ,tako da grozi sodnikom,kar je poseganje samo sodstvo.
Nilič
17. 04. 2019 09.51
+7
Pa ne pozabimo, da je ta tožilka "založila" dokaze proti Jankoviču v zadevi farmacevtka.
ivan res grozni
17. 04. 2019 10.24
+2
Ta revež je imel umorjenega prvega na listi za fentanje! In v prvem sojenju so mu vse dokazali. Zdaj pa je bil njegov telefon blizu bazne postaje v bližini umora edinkrat v tistem tednu ravno v času umora. In so dokazali, da je lahko prišel do umora ponoči v odmerjenem času. Zdaj pa so preverjali to možnost podnevi in v prometni konici. Farsa, da dol padeš.
flamengo
17. 04. 2019 08.41
+1
Mu kar ne morejo dati mira.
direstraits
17. 04. 2019 08.32
-1
Spet LEVO LOPOVSKO SKORUMPIRANO KRIVOSODJE. Ja, je povsem logično, ko vidiš ministre, ki so ga obvladovali.... Srk Klemenčič..... no sedaj pa še iz SD..... KATIČEVA.... škoda vsakega trenutka o njeni pokvarjenosti in sposobnosti pisat. Tako in v tem stilu poteka na Slo sodiščih, kot je nedavno Masleša izjavil o JJ..... TREBA GA JE SF... T.
wolfterier
17. 04. 2019 09.53
+6
Vsi se strinjajo,da je naše sodstvo gnilo,samo SDjevcev pa ne smeš omeniti,so takoj minusi !
ivan res grozni
17. 04. 2019 10.26
+0
Uporabnik458403
17. 04. 2019 08.30
+11
Slovensko sodstvo je gnilo do amena. Pop tv a bi sli malo pisat zakaj je sodstvo iz zapora izpustilo razupitega kriminalca Casirahija....... A bi sli malo pisat koga je iskal po rojstnem kraju in po Ljutomeru. To ste imeli celo v oddaji Svet na kanalu A....... A bi sli malo pisat zakaj imamo v Ljutomeru ze drugic razbutano sodisce z granitnimi kockami........... A NE SMETI NIC PISAT.........? Domacini vse vemo za kaksen kriminal gre........ Vemo tudi, komu policija dovoljuje, da se lahko ze vec kot 9 let vozi z nerigistriranim avtom..............
ivan res grozni
17. 04. 2019 10.28
+1
Ne samo male ribe kot je Casiragi, tudi politike, ki so služili v orožarskih aferah.
CIGU MIGU
17. 04. 2019 08.26
+1
a so obvestili ta prave da je vse rešeno,ker če ne bo še veselo
Zsolt1
17. 04. 2019 08.21
-6
Podobna usoda nas davkoplačevalce čaka v primerih kreditiranja ljudi v chf klavzuli. Slovenska sodišča niso sposobna slediti odločitvam ESČP in zagovarjajo banke, kljub jasnim dokazom o nepoštenem poslovanju. Na koncu pa bomo ta zapitek, kot že mnogokrat plačevali ponovno vsi iz proračuna.
Podborsky
17. 04. 2019 08.26
+16
Samo osli so vzeli kredite v CHF pire pa je banka kriva, da so Svicarji cez sedem let spremenili tecaj. Ma kak bednik si ti, za svojo neumnost krivis banke? Zakaj pa si bil tiho, ko ste imeli bolj ugoden kredit kot mi z evri? Spremeni ga v evre pa ne jokaj kot en otrok.
Zsolt1
17. 04. 2019 08.33
-3
V primeru, da bi primer dobil epilog pred ESČP in bi to ugotovilo kršitev pravic potrošnikov, bi stroške ravnanja bank nosila slovenska država. V luči večine dosedanjih dejanj bank ter izjav Združenja bank Slovenije, ki so polna zmeraj istih ponavljajočih se manipulacij in polresnic, še posebej izstopa stavek, s katerim je islandska raziskovalna novinarka Sigrún Davíðsdóttir zaključila svojo predstavitev na omenjenem mednarodnem posvetu, kjer je pomenljivo zapisala, da ☢️"BANKAM NI MOČ ZAUPATI
Zsolt1
17. 04. 2019 08.00
-4
Podobna usoda nas davkoplačevalce čaka v primerih kreditiranja ljudi v TOKSIČNIF CHF KREDITIH. Slovenska sodišča niso sposobna slediti odločitvam ESČP in zagovarjajo banke, kljub jasnim dokazom o nepoštenem poslovanju goljufivih bank. Na koncu pa bomo ta zapitek, kot že mnogokrat plačevali ponovno vsi iz proračuna, namesto da bi to plačale banke same. Slovenci - SUŽNJI bankirjev!!
Malek
17. 04. 2019 07.56
-6
A vi tudi odgovarjate na saljiva sporocila, ki vam jih posilja neznanec na telefon, kot je to delal Nović v casu, ko se je zgodil umor? Vsaka beseda v saljivem sporocilu ima lahko drugacen pomen. O sodniku pa nima smisla govorit, vec je govoril o sebi in pomiloval sam sebe, kako je ubogi, kot pa o obrazlozitvi oprostilne sodbe. Da sodnik tako obtozuje druge in jih blati, pa pove vse o negovi pristranskosti.
marmilan
17. 04. 2019 07.51
-15
Ko vidiš to taco, se vidi da je lopov.
direstraits
17. 04. 2019 08.36
+2
krmeki
17. 04. 2019 07.31
+31
A pa je Žgajnarjeva že kdaj uspela v postopku? Vse kar o njej slišimo je, kako je kaj zamudila, ni dokazala,... Kdaj bo odgovarjala?
Roadkill
17. 04. 2019 09.40
+2
Žagajnerjeva očitno ne.Me pa zanima a imamo samo 1 tožilca v državi?
Roadkill
17. 04. 2019 10.08
+0
Sicer si pa predstavljam da tožilec brez dobre podpore preiskovalcev tud ne more čarat
staridida
17. 04. 2019 07.19
+12
Naše komplet pravosodje(krivo sodje) zapret v greznico...
marmilan
17. 04. 2019 07.51
-4
Roadkill
17. 04. 2019 09.43
+1
NoviceResnice
17. 04. 2019 07.05
+23
Ponarejanje dokumentov v primeru šuštar s strani policije je v celoti pokrila sodnica...."ponarejali so samo tiste dokumente ki so bili obtoženim v korist"....slovensko sodstvo je NA DNU....