Slovenija

Šola na daljavo: manjka osebni stik z učiteljem, velika obremenitev otrok

Ljubljana, 23. 03. 2020 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Nina Šašek/Sara Volčič
Komentarji
142

Prvi teden izobraževanja na daljavo je mimo, mnogi učenci pa po začetnem navdušenju, da gre za počitnice, ugotavljajo, da je samostojnega dela res veliko. Z njimi se strinja tudi marsikateri starš, ki nadomešča vlogo učitelja, ko se prebija skozi snov. A dejstvo je, da otroci potrebujejo osebni stik z učiteljem. Je pa res, da so eni učitelji zelo angažirani in za to poskrbijo, spet drugi pa zgolj pošiljajo sporočila z obveznostmi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Prednosti in slabosti izobraževanja na daljavo
    03:27
    Iz 24UR: Prednosti in slabosti izobraževanja na daljavo
  • Iz 24UR: Ministrica za šolstvo o šoli na daljavo
    03:47
    Iz 24UR: Ministrica za šolstvo o šoli na daljavo

Začel se je drugi teden izobraževanja na daljavo. Šole so namreč pred tednom dni zaprle vrata, saj je bil to eden od nujnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa. Za mnoge otroke, ki so vajeni raznih zunanjih aktivnosti in športnega druženja v različnih krožkih, gre za konkretno spremembo. Mnogi so po prvem občutku veselja, da ni šole, kmalu spoznali, da v resnici ne gre za počitnice, pač pa čisto pravo šolo, ki pa niti ni tako nezahtevna, saj velik del šolskega dela, zlasti razlaga snovi in iskanje odgovorov na probleme, ki jih ne razumejo, pade na njih same in njihove starše.

Učiteljica: Otroci potrebujejo stik z učiteljem

Zelo pomembno je, da izobraževanje na daljavo poteka dobro in zanesljivo. V prvem tednu so bili najpogosteje uporabljeni elektronska pošta, spletne učilnice in družbena omrežja. Otroci potrebujejo stik z učiteljem, potrebujejo njegova navodila, opozarja učiteljica Nina Jelen z zagorske osnovne šole. “Učenci čisto drugače sprejmejo, če učitelj naredi nekaj za njih. Da ga vsaj vidijo, da jim razloži snov.” Tega pa si želijo tudi učenci in dijaki. “Ker nimamo nobenih stikov z njimi, se moramo vse sami učiti,” pravi osnovnošolec Jan Gerdun. Gimnazijka Julija V. Brajnik pa dodaja: “Boljše bi bilo, če bi imeli profesorja neposredno na liniji, da nam lažje razloži snov.”

Mladi potrebujejo povratno informacijo in potrditev, ki jo je tako na daljavo težje dobiti. Res pa je, da večina učiteljev starše in učence poziva, da se v primeru, če naletijo na težave, obrnejo na njih, ker so jim na voljo za pomoč. 

"Informacije za delo dobim na spletni strani šole, a delo, ki ga opravim doma oziroma znanje, ki ga usvojim, se ne mora kosati s tistim znanjem, ki bi ga lahko usvojil v šoli, saj so informacije za delo kratke. Če nam kakšna snov ni jasna, nam učitelji tega ne morejo razložiti, saj nimamo stikov z njimi, zato se moramo vse sami naučiti," opozarja osnovnošolec Jan.

Pečan: Naš šolski sistem je čez noč naredil velikanski skok naprej

Predsednik Združenja ravnateljev Gregor Pečan odgovarja, da se sedaj trudijo, da poskrbijo za okoli 700 otrok v Sloveniji, ki nimajo računalnika in dostopa do spleta. "Jaz sem svetoval svojim učiteljem, da se poslužujejo vseh možnosti. Da učencem pošiljajo učne liste, ki se morajo tiskati, pa tudi takšne, ki so interaktivni. Naj uporabljajo spletne učilnice in delo z učbeniki ter delovnimi zvezki v fizični obliki. Na voljo pa so jim tudi naloge različnih založb na spletu, ki so brezplačne," pravi Pečan in dodaja, da je to prednost tudi za tiste družine, ki imajo več otrok in le en računalnik, da lahko uporabljajo različne oblike in se razporedijo čez dan na računalniku. "Ocenjujem, da je naš šolski sistem praktično čez noč naredil velikanski skok naprej."

Da je, zlasti na razredni stopnji, pomembnem stalen dnevni stik učitelja z učenci in ohranjanje le-tega, opozarjajo tudi na Zavodu za šolstvo, kjer so pripravili številna navodila učiteljem za poučevanje na domu, prav tako tudi številna priporočila in nasvete, ki so lahko v pomoč učiteljem. Kot pravijo, naj učitelj tudi z učenci, ki so šele v fazi učenja, branja in pisanja, vzpostavi stik v živo.

Kakovost poučevanja na daljavo močno odvisna od angažiranosti posameznega učitelja

Želimo pa poudariti, da zgolj pouk preko videokonferenc ni edina rešitev. Potrebne so aktivnosti, ki ne bodo preobremenile učencev in aktivirale do sedaj pasivne učence. Odgovor Zavoda za šolstvo glede metod poučevanja

A prakse poučevanja na daljavo so zelo različne po državi. Tako na osnovni šoli v Kopru učitelj za geografijo za svoje učence organizira Google meet. Povabi cel razred in nato jim razloži snov ter jih povabi k razpravi. Tako imajo učenci možnost, da se slišijo ne samo z učiteljem, pač pa tudi s sošolci in izmenjajo mnenja, rešijo dileme. Ostali učitelji v glavnem uporabljajo zgolj Google classroom. Na nekaterih šolah so se učitelji potrudili in pripravili čim več interaktivnih gradiv, kjer je manj pisanja in tiskanja raznih učnih listov in več povratnih informacij za učence. Nekateri so za svoje učence celo posneli kratka predavanja oziroma razlage snovi. A večina uporablja zgolj eAsistenta in prek njega sporoča otrokom naloge, katero snov naj predelajo in jim celo pošilja celotne predstavitve snovi v PowerPointu, kar bi načeloma v nekaj učnih urah predelali skupaj v šoli. Povratna informacija pa večinoma temelji na elektronskih sporočilih, kar zna biti zamudno, še posebej, če ima otrok težave z razumevanjem snovi.

Zaenkrat je v izobraževanje na daljavo vključeno tri četrt vseh šol, večina ostalih pa se bo ta teden priključila procesu poučevanja na daljavo.

S tem veliko dela pade na starše in skrbnike, še posebej, če gre za osnovnošolce. Tako nekateri dnevno pomagajo otrokom tudi po več ur. Tam, kjer je vsaj eden od staršev doma, to nekako še znese. Kaj pa v družinah, kjer je le en starš, pa še ta mora delati od doma? Zaenkrat razmere poučevanja na daljavo niso enake za vse učence. Kar nekaj jih je, ki nimajo dostopa do interneta, pa tudi računalnikov ne. Tem so že na pomoč priskočila različna podjetja s svojimi donacijami.

So pa številni starši opozorili še na en problem, ki je nastal v teh razmerah. Mnogi imajo odločbe o izvajanju dodatne strokovne pomoči, do katere je upravičen njihov otrok, pa se sedaj na daljavo ne izvaja. Kako je s tem, smo se obrnili na Zavod za šolstvo, ki podeljuje te odločbe. "Dodatno strokovno pomoč na daljavo na posameznih šolah učitelji izvajajo na način, da sodelujejo pri pripravi aktivnosti za učence, ki DSP potrebujejo. Na Zavodu RS za šolstvo pripravljamo skupaj s skupino ravnateljev in ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport enotna navodila in usmeritve za šole. S tem želimo zmanjšati razlike med šolami," so pojasnili.

Čeprav ministrica za izobraževanje Simona Kustec Lipicer po prvem tednu šole na daljavo trdi, da so zelo zadovoljni, ker vse poteka dobro in da so prve začetne težave, še posebej z dostopi do spletnih učilnic in eAsistenta, pozabljene, pa težave še vedno so in vedno bolj se – tudi med učenci in dijaki kaže – potreba po osebni komunikaciji in ustrezni razlagi. Zaenkrat sta kreativnost in učinkovitost poučevanja bolj odvisni od učitelja kot pa od nekih tehničnih rešitev. Teh je v času digitalizacije družbe dovolj, manjka le zainteresiranosti učitelja, da poda snov tako, da bodo šolo čim bolj uspešno zaključili vsi učenci.

Glede poteka letošnje mature in nacionalnih preverjanj znanja je ministrica opozorila, da zaenkrat predvideni roki ostajajo. V primeru, da bodo v državi še vedno izredne razmere, pa bodo poiskali življenjske rešitve.

Za tiste dijakinje in dijake, ki se pripravljate na maturo, pa še vedno velja vabilo, da se priključite članom Dijaške skupnosti Ljubljana, ki so vzeli stvari v svoje roke in v hitrem času organizirali priprave na maturo, ki bodo potekale prek videokonferenc. Na pomoč so jim kot inštruktorji priskočili študenti. Vse skupaj se začenja danes, več pa na njihovi Facebook strani.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (142)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mitja.nahberger@gmail.com
28. 10. 2020 20.04
Sin je v zacetku tedna, ko se je zacel pouk na daljavo napisal dva emaila uciteljicama z dolocenim vprasanjem ( potreboval je pomoc), glej ga zlomka, do danes se ni prejel odgovora. Sola na daljavo ne deluje kot si predstavljajo teoretiki. Zakaj, ker ne dobijo dejanskih informacij od starsev, da to tako ne gre. Starsi smo v sluzbah, nismo ucitelji. Lahko se borimo skupaj z otroci, vendar je to resitev? Po mojem ne. Jaz bom raje sportal z njimi! :)))))
Marija Ribi?
23. 03. 2020 21.13
+0
Niso bolj obremenjeni. Je pa res, da bi jim bila družba dobrodošla. Za mojo najstnico tudi na daljavo dobro skrbijo, jo vodijo kot svetovalci skozi učni proces, v petek jo pokliče tudi razrednik. S sošolkami komunicira... Ali družba in družbeni prostor. Vsega se je potrebno privaditi. Navaditi. Zaprtost v prostor je moteča zadeva.
Moncsa
24. 03. 2020 09.16
+1
Marija, najstniki so že samostojni. Sicer je lepo slišati, da skrbijo za njih. Mojega 7 let starega fantka pa moramo usmerjati, preverjati, mu razlagati, se učiti pesmice z njim. Je druga pesem, če je otrok majhen. Kakor razumem, tudi članek izpostavlja nižje razrede osnovne šole.
elektroncek
23. 03. 2020 17.10
+3
mah ni vidit da so kej velik obremenjeni z solo glede na to da razgrajajo in razbijajo po bloku tko kot da so na dopustu...
resnicaosvobaja
23. 03. 2020 18.48
+2
Reallife
23. 03. 2020 16.32
+10
Tle v večini komentirajo tisti ki otrok pomoje sploh nimajo..ne vedo kakšno stanje je po domovih.. Važno samo da komentirajo pamet v tri dni. Klasika.
mmickica
23. 03. 2020 16.23
-2
Pa kaj spet komplicirajo?! Otrokom je ta nacin gotovo bolj zanimiv, saj so ze itak nonstop za racunalnikom, tako da se tudi starsem ni ravno treba pretegniti zraven njih. Pustite jim no malo svobode in kreativnosti, ku si jo zdaj ob taksnem nacinu sprejemanja snovi lazje privoscijo. Kar se tice pa uciteljev, nic niso ubogi, delajo to, za kar so placani, le na drugacen nacin! Naj se ze nehajo smilit sami sebi, sicer pa naj si pridejo v gospodarstvo pogledat, kako se dela, tudi zdaj in tudi od doma, zato se podvojeno!
Ducharrow
23. 03. 2020 16.17
+23
Dragi moji! Ni mi čisto jasno, kaj za vraga se ljudje sploh razburjajo. Situacija je izredna, vspostavitev učenja na daljavo ni še noben učitelj delal in je to za njih tudi novo. Nobeden od staršev ne zahteva, da so učitelji ampak, da jim stojijo ob strani. Učitelji niso hoteli, da se šola zapre, hočejo biti odgovorni in ne okužijo cele slovenije (otroci, starši in učitelji). Da otrokom ne manjka dela in da se v teh težkih časih vsaj z nečim zaposlijo, so učitelji čez noč začeli vzpostavljati učilnice na daljavo. Verjemite, dela s pripravo je veliko, sploh če moraš vse na novo napisat, dat navodila in marsikaj preveriti. Poleg tega, če svojim otrokom vsaj malo sledite, kar bi dobri starši morali početi, kljub "zajebanim" službam, potem vam sledenje navodilom preko spleta, ne bi smelo delati težav. Res pa je, da vsak učitelj to naredi drugače, eni boljše, drugi slabše. Problem niso učitelji, ti se trudijo verjemite, ampak je problem nastala situacija, ki je prizadela celotno prebivalstvo Slovenije. Tisti, ki pa bi radi videli, da učiteljem znižajo plače, ali pa ki mislite, da je to lahko delo, pa prosim poskusite, samo 16-17 let se je potrebno izobraževati. Potem pa poskušajte normalno živeti s krediti itd... Če pa se vam ne da v teh časih malo potrudit s svojimi otroki, potem pa vam starši, ni pomoči, ubogi te otroci...
Victorinox
23. 03. 2020 16.29
+1
Kristina1266
23. 03. 2020 15.54
+5
Ja, se posebej Jelenova se rada kaze in nastopa. Najvecja samopromotorka! Vprasajte kaksno sposobnejso uciteljico in ne nastopacko.
krona
23. 03. 2020 15.52
+9
Težko se je šolati na daljavo, v kolikor dijak hodi v srednjo šolo, kjer nimajo niti enega učbenika. Učitelji dajejo naloge in zahtevajo, gradiva pa nimamo in dijak nima možnosti da bi pogledal v učbenik. Kako preko easistenta pošiljati skice, slike ipd. Nikjer nobenih navodil. Knjižnice so zaprte. Zgrešeno vse skupaj. Bomo pač pustili in ne bo naredil. Žal tudi vsi starši nimamo najmodernejših računalnikov in printerjev. Težko si je danes kaj privoščiti z minimalcem. Šola na daljavo je v redu, če imajo dijaki učbenike in gradivo, če pa nimaš nič, pa ne moreš nič.
Reallife
23. 03. 2020 16.29
+2
Koronavirusovec
23. 03. 2020 15.33
-12
šola v tem času ni pomembna! zakaj otroke obremenjujete?
Koronavirusovec
23. 03. 2020 15.51
-2
zakaj minusi, hočte rečt da je šola bolj pomembna kot zdravje?
mmickica
23. 03. 2020 16.27
+0
Tp dvoje ni v obratnem sorazmerju, to zelimo povedat! A se bo otrok okuzil za racunalnikom ali kaj? No, mogoce bo res dobil virus, samo ne korone, ampak tistega racunalniskega...
Victorinox
23. 03. 2020 16.30
+3
Potem bi tudi v času vojn vse šole zaprli in bi bili ljudje nepismeni in brez znanja.
periot22
23. 03. 2020 15.24
+16
Zdaj boste starši vsaj vedeli da imate otroke!
Vojko Šarman
23. 03. 2020 15.21
+21
Vsa pohvala celemu izobraževalnemu sistemu, da je izpeljal dokaj uspešno učenje na daljavo s pomočjo računalnikov. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da bi naj šola bila brezplačna?? Je res? Če ne bi bilo staršev, ki so svoje otroke oskrbeli z računalniki in povezavami se ne bi dalo nič narediti. Torej gre velika zahvla staršem, ki so bili pripravljeni na dejstvo da šola ni brezplačna in so svoje otroke na svoje stroške opremili z računalniško tehnologijo. Prav tako ne smemo pozabiti na tiste otroke katerih starši oz. njihovi skrbniki tega ne zmorejo. Tu bi se morala pokazati resnična vloga ministrstva in oš šol. Če bi bili ena od skandinavskih držav bi vsak otrok ob vstopu v šolo dobil e tablico in povezavo in se sedaj ne bi rabili spraševati kako povezati takšne otroke. Ni vse tako čudovito kot želijo nekateri deležniki prikazati.
Koronavirusovec
23. 03. 2020 15.34
+8
JApajaDAja
23. 03. 2020 16.39
-3
kaj naj nova vlada reši svet v nekaj dneh? ne gre takoj .bo pa!
Kristina1266
24. 03. 2020 10.15
+2
Vojko, starši bi svojim otrokom v vsakem primeru kupili vso elektronko, samo da bi imeli mir pred njimi. Zato se ne hvali, da ti pripadajo posebne zasluge, da se tvoj otrok lahko uci
SFRJJNA
23. 03. 2020 15.13
-10
Učitelji so poseben sloj. Specifični ljudje in velika večina njih je skupaj z sistemom in Ministrstvom izgubila kompas. Če samo pogledamo koliko je današnji učitelj (star 55let do 60 let) porabil krede pred 25 leti ali 30 leti in koliko je porabi danes. Po drugi strani pa sedaj vsi govorijo kako pogrešajo šolo, učence in bla, bla, bla. Ko so pa skupaj pa nič ni vredu, sami pritiski in razne manipulacije z znanjem, vedenjem in sistemom. Učitelj, danes manj kot polovico šolske ure porabi za resnično učenje, vse ostalo je nekaj drugega...zato pa smo tukaj kjer smo! Šola in sistem je eno veliko skrpucalo brez repa in glave!
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 15.54
+26
SFRJJNA praviš:"Učitelj danes manj kot polovico šolske ure porabi za resnično učenje, vse ostalo je nekaj drugega...zato pa smo tukaj kjer smo." Hočem reči, da se popolnoma strinjam s tem stavkom. Le VZROKA nisi napisal. OSTALI DEL ŠOLSKE URE PA UČITELJ-ICA MIRI IN VZGAJA OD DOMA NEVZGOJENE OTROKE,KOT JE TVOJ. Drevo ne pade daleč od drevesa. Tvoj otrok ne more biti kaj boljši, kvečjemu slabši, od tebe. Nespoštljiv. Vse, kar si tu zapisal in še več, si sigurno doma v prisotnosti otroka, protestno, na glas povedal.
Kristina1266
23. 03. 2020 15.57
+17
Sfrjjna, ucenci nikoli niso tak problem, ko so problem starsi tvojega kalibra.
Victorinox
23. 03. 2020 16.31
-2
Še zdaleč ni tako. Poznam problematiko iz izkušenj.
mmickica
23. 03. 2020 16.34
+3
Ostanimo zdravi, ce moras pol ure miriti otroke, pa naj bodo se tako nevzgojeni, pomeni, da si zgresila poklic! Iz izkusenj ti povem, da smo bili zelo zelo neukrotljiv razred v gimnaziji in nas marsikatri ucitelj ni znal obvladati. So pa bili eni 3, ki so imeli od nas "slabo vzgojenih otrok" vso spostovanje in mir v razredu. Zakaj? Ker so bili tudi oni spostljivi in razumevajoci do nas, dijakov in ker so znali snov zanimivo podajati, tako da se doma skoraj nismo rabili uciti. Verjames? Ni treba. Ampak ce bi se polovica uciteljev odlocila za kak drug poklic, bi bilo marsikateremu otroku veliko prihranjenega.
JApajaDAja
23. 03. 2020 16.41
+7
posledica permisivne, determinirane vzgoje otrok iz domačega ognjišča!
JApajaDAja
23. 03. 2020 14.54
+38
če kaj vem, vem, da nikoli in nikdar,za noben privilegij, boniteto in denar, moja noga ne bi stopila za kateder! ni vsak za vse...že svoje otroke je (bila)umetnost obvladati, narediti in vzgojiti jih v človeka!
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 15.55
+1
Kopriva60918022
23. 03. 2020 14.34
-27
predavanja fakultet univerze v ljubljani potekajo online že 3. teden. vse v najlepšem redu, še boljše kot prej. tu se opazi ogromna razlika med profesorji in učiteljicami raznih gimnazij in ostalih srednjih in osnovnih šol..profesorji se zavedajo da so v službi zaradi svojih študentov, pri učiteljicah pa je ravno obratno, oni mislijo da so učenci tam zaradi njih
bubika123
23. 03. 2020 15.18
+31
Dosti lažje je posneti neko razlago za odrasle ljudi, ki so pri delu že samostojni, kot nekaj za 6-10 letnike, ki še niso in potrebujejo več sprotnega usmerjanja in podpore.
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 15.57
+0
matej1111
23. 03. 2020 14.31
+17
Nimam fejsbuka in podobnega sranja ampak verjamem, da je zdaj polno slik pa videov kak starši učijo svoje otroke. Seveda pet minut toliko, da se gor objavi.
2fast4
23. 03. 2020 13.57
+40
Vse lepo in prav... Ampak da si pa kot učitelj pozitiven na korono in hodiš v službo ter ne da bi to povedal vodji in ogroziš zdravje ostalim... Je pa sramota brez primere... Zrelo za kazensko ovadbo...
mptour
23. 03. 2020 14.06
+11
Ja, je težko razložit, da si ga dobil pri sexu, pa ne od moža.
krona
23. 03. 2020 15.53
+2
Luna187
23. 03. 2020 13.54
+16
Drugi teden, se vec snovi, se vec naloge. Ce dodam se, da od prejsnjega tedna hci se ni dokoncala vsega. Bravo res!!
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 14.16
+17
tina187, kaj misliš s tem "bravo res".Jaz mislim, da tvoja hči premalo dela. In ti?
Luna187
23. 03. 2020 14.23
+10
Ne dela premalo, cel dan pa tudi ne bo sedela pred knjigami..
janezpodre
23. 03. 2020 14.40
+17
pomembn pri "sedenju pred knjigami" je, da so včasih knjige tudi odprte
Mar.lol
23. 03. 2020 14.57
+9
Ce moras moras... pa tudi ce je cel dan, vec dni nebo nrdila naloge ali karkoli bolj se bo kopicilo...
vdolinitihi
23. 03. 2020 15.15
+25
tina187, pozanimajte se pri razredniku, povejte, da menite, da je preveč ... kakšen učitelj je tudi brez občutka za mero, prav gotovo. Skratka - sporočite razredniku.
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 16.01
+8
Saj ritem je isti, dopoldne v šoli, popoldne učenje. Tako delajo pridni in seveda sposobni otroci, ki v življenju postanejo cenjeni, za družbo koristni ljudje. Brez nič je pa nič. Že od nekdaj je bilo, da tisti, ki manj razumejo se morajo več učiti.
štrekeljc
23. 03. 2020 13.53
+55
Pri vsem skupaj je le en sam problem: nekateri starši bodo ugotovili, da za slabe ocene njihovih otrok niso krivi učitelji, ampak da so njihovi otroci pač butasti.
JApajaDAja
23. 03. 2020 14.07
+36
ne butasti, le delovnih navad nimajo! otroci so bolj brihtni kot jim odrasli hočemo priznati-že od doječnkov naprej!
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 14.17
+24
Štekeljc, tina 187 misli ravno obratno, učitelj kriv.
štrekeljc
23. 03. 2020 14.40
+21
JApajaDAja, inteligenca je porazdeljena po Gaussovi krivulji. Teme krivulje je povprečna brihtnost; pol otrok (in odraslih) je bolj pametnih od povprečja, pol otrok (in odraslih) je bolj neumnih od povprečja. O delovnih navadah pa ne bi, teh precej otrok res nima.
JApajaDAja
23. 03. 2020 14.45
+10
nima jih, ker so straši zatajili-vzrokov je več...nekaj jih lahko celo toleriram!
asatan1986
23. 03. 2020 13.53
+45
Nekateri se boste razpočili od nevoščljivosti učiteljem. Saj ne rečem, ni jim hudega. Naša učiteljica recimo se izjemno potrudi, napiše navodila za vsak dan na cca. 3-4 straneh, vmes malce nagovora učencem, skratka meni se zdi zelo lepo od nje.
štrekeljc
23. 03. 2020 14.04
+20
Jep tudi naša je taka. Vsak dan dva, trije mejli z navodili, nalogami, vprašanji, kako nam gre. Skoraj že nadležno :-)
JApajaDAja
23. 03. 2020 14.08
+15
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 14.18
+8
PujsTekaTeka
23. 03. 2020 13.44
+21
Mi moramo sedeti za našo ene 5 ur na dan. Kaj bo ko gremo nazaj v službo. Kdo bo to delal takrat. Naj malo smirijo.
mincatinca
23. 03. 2020 14.01
+49
Ko bomo mi šli v službo, bodo šli tudi otroci v šolo. Do takrat moramo pa pomagat našim otrokom. Saj so naši. Vsi smo v isti kaši zaradi virusa. Moja prijateljica, je šele zdaj videla oz verjame učiteljici, da njen sin ni tako idealen (učno) kot je ona mislila. (hodi v 2.razred )Danes mi je rekla: "Komaj mu kaj dopovem. Ko mu govorim, kar skozi okno gleda ali se pa igra z radirko." Komaj čakam, bo konec tega virusa, pa naj se z njim ukvarjajo v šoli. No, za eno stvar je tudi ta karantena dobra. Starši še bolje spoznavamo naše otroke.
Rožice cvetijo
23. 03. 2020 14.20
+29
Pujs, ko boš ti šel nazaj v službo, bodo tudi otroci šli nazaj v šolo. In, upam, z njimi tudi več spoštovanja do učiteljev.