Slovenija

Šolarji iz zahodne Slovenije na počitnicah

Ljubljana, 25. 02. 2019 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.S. / STA
Komentarji
4

Za 140.000 učencev in dijakov iz osrednje in zahodne Slovenije se začenjajo težko pričakovane počitnice. Medtem pa bodo v šolske klopi spet sedli njihovi vrstniki z vzhoda države. V času počitnic bo potekala vrsta brezplačnih dejavnosti in programov, vreme bo prav tako ugodno, a že precej pomladno.

Pretekli teden so počitnice uživali šolarji z vzhoda države. Na počitnice se zdaj odpravlja še druga polovica šolarjev iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Mladim bodo na voljo številne raznovrstne dejavnosti. V Ljubljani jih med drugim čakajo zabavni zmajeslovni izzivi iz grajskih časov v organizaciji Zavoda Ljubljanski grad in spoznavanje živali v ljubljanskem živalskem vrtu.

V času počitnic bo potekala vrsta brezplačnih dejavnosti in programov.
V času počitnic bo potekala vrsta brezplačnih dejavnosti in programov. FOTO: Thinkstock

Tudi kranjski učenci in dijaki bodo lahko izbirali med raznoliko ponudbo dogodkov in aktivnosti. Uživali bodo med drsanjem v ledeni dvorani, se v plesnem studiu učili novih plesnih korakov in plavali v pokritem bazenu.

Veliko raznovrstnih dogodkov med počitnicami so pripravile tudi obljubljanske občine. Tako kot vsako leto bo tudi tokrat marsikje poskrbljeno za otroško varstvo. Ker med počitnicami še bolj kot sicer oživijo smučišča, policija opozarja na previdnost. Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 4. marca.

Medtem se bo pouk danes nadaljeval za 900 dijakov srednjih šol, ki delujejo v okviru novomeškega Centra biotehnike in turizma Grm v Sevnem pod Trško Goro, ki ga je v torek prizadel požar. Praktični pouk v pogorelih učilnicah bodo glede na ugodne vremenske razmere nadomestili s terenskim praktičnim delom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
25. 02. 2019 15.12
+2
hočete povedat , da so se počitnice začele za bolj prestižni del slovenije
buksl12
25. 02. 2019 11.04
+5
To je pa res novica vsi otroci so vedeli da bodo počitnice že od začetka šolskega leta vi pa imate to za novico meseca
jugatneme
25. 02. 2019 08.54
+9
Ja in? Kot vsako leto, a čez teden bo spet šola...
Nimasmisla
25. 02. 2019 07.35
+21
kmalu to ne bodo več zimske bodo pomladanske počitnice