Slovenija

FOTO in VIDEO: Štrukelj: Ne prenesemo, da se kdo norčuje iz našega dela

Ljubljana, 14. 03. 2018 05.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Na 11 shodih ob današnji stavki v vzgoji in izobraževanju se je v različnih krajih po državi zbralo skupaj več kot 15.000 ljudi. V vrtcih in osnovnih šolah so kljub stavki sprejeli približno 8000 otrok, je dejal glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Izrazil je zadovoljstvo, ker stavka dobiva na zagonu in se razpoloženje stavkajočih radikalizira.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 40.000 stavkajočih šolnikov
    03:05
    Iz 24UR: 40.000 stavkajočih šolnikov
  • Iz 24UR: Zagotovljeno le varstvo
    02:16
    Iz 24UR: Zagotovljeno le varstvo
  • Iz SVETA: 'Za svoje delo zaslužimo pravično plačilo'
    02:38
    Iz SVETA: 'Za svoje delo zaslužimo pravično plačilo'
  • 'Branimo prihodnost izobraževanja v tej državi'
    02:26
    'Branimo prihodnost izobraževanja v tej državi'
  • Štrukelj pozval na shod 17. aprila
    01:40
    Štrukelj pozval na shod 17. aprila
  • Štrukelj: Ne prenesemo tega, da se nekdo norčuje iz nas
    02:05
    Štrukelj: Ne prenesemo tega, da se nekdo norčuje iz nas

V več kot 90 odstotkih javnih vrtcev in šol se je danes odvila stavka. Stavkalo naj bi več kot 40.000 šolnikov, so sporočili iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz). Generalni tajnik Branimir Štrukelj je povedal, da je v šole prišlo 8000 otrok, ker je več kot ob prvi stavki februarja. 

"Izkoristili smo ustavno pravice do stavke. Da pa prihaja pri stavkah do težav in nezadovoljstva, pa je jasno in pričakovano. Do te stavke nas je vlada potisnila in nas potiska v zaostritev stavke, čeprav priznava, da je vrednotenje dela v vzgojno-izobraževalnem sektorju zaostalo za primerljivimi poklici," je dejal Štrukelj.

V Svizu ocenjujejo, da se je na shodu v Ljubljani zbralo od 2500 do 3000 ljudi, večinoma iz Ljubljane, saj je shod organiziral ljubljanski območni odbor. Prispeli pa so tudi iz Novega mesta, ker je tam osrednji trg zaprt in shoda zato niso mogli pripraviti, pa tudi iz Škofje Loke. 

Na shodu Štrukelj znova pozval stavkajoče v Ljubljano 17. aprila

V enajstih mestih so ob stavki potekali protestni shodi. V Ljubljani so se protestniki zbrali pred vlado. Opremljeni s sindikalnimi zastavami, piščalkam in trobljami so zbrani na Gregorčičevi vladi prek transparentov med drugim sporočili, da za odgovorno delo, ki ga opravljajo, pričakujejo pošteno plačilo ter da želijo nazaj, kar jim je bilo vzeto. "Samo od veselja do poklica ne moremo živeti," so zapisali na enega od transparentov.

"Hvala vladi, da je za prelomljeno besedo do konca razburila 45.000 delavcev v vzgoji in izobraževanju," je na shodu poudaril generalni tajnik Sviza. V vzgoji in izobraževanju je povprečna stopnja izobrazbe najvišja med sektorji, povprečna plača vključno s plačami čistilk pa je najnižja, je nadaljeval. 

"Nimajo zaposleni v državni upravi preveč, privoščimo jim tako plačo, ampak dajte spoštovati tudi naše delo," je dejal Štrukelj. "Od tukaj naprej je povsem jasno, zakaj se stavkovne zahteve razlikujejo od drugih, ne moremo se delati, da je vzgojno izobraževalno delo vredno manj od drugega primerljivega," je še dejal Štrukelj. 

''Branimo izobraževanje v državi," je poudaril. "Kdor podcenjuje naše delo, podcenjuje tudi nas. Mi smo vedno podpirali boljše plače. Bili smo konstruktivni, sodelovali smo, ko je enkrat dovolj, je pa dovolj. V tem trenutku je nastopila ta točka. Pozivam vas, da vztrajamo pri tem, kar je bilo dogovorjeno," je še dejal vodja sindikata.  

Ob koncu je zbrane povabil, da se udeležijo tudi protestnega shoda čez en mesec. "Vabim vas in predlagam, da 17. aprila vsi skupaj pridemo v Ljubljano, da nas ne bo 20.000, ampak 30.000. Ne bomo šli na Kongresni trg, šli bomo pred vlado, pred parlament in če bo treba tudi pred sedeže koalicijskih strank." Poudaril je še, da bodo "vztrajali do konca". 

Shodi šolnikov so potekali še še v Mariboru, Murski Soboti, Celju, Velenju, Radovljici, Kopru, Krškem, Kranju ter na Ravnah in na Ptuju. 

Tudi stavkajoči v Mariboru sporočajo, da bodo vztrajali

Sporočilo, ki so ga glasno in z aplavzom podprli zbrani stavkajoči iz vrtcev in šol na današnjem shodu v Mariboru je jasno: "Vztrajali bomo do podpisa že dogovorjenega sporazuma." Po oceni območnega odbora sindikata Sviz Podravje se je shoda na Trgu generala Maistra udeležilo okoli 2000 ljudi, ki so ob tem podprli tudi zaposlene v kulturi.

Brez dodatnih pogojev smo pripravljeni podpisati to, kar je že bilo dogovorjeno, to je tudi naš cilj in naša stavkovna zahteva v tem trenutku, je danes v Mariboru dejal predsednik območnega odbora sindikata Sviz za Podravje Boris Radosavljevič. Ob tem je poudaril, da v celoti zaupajo pogajalski skupini sindikata Sviz.

V nagovoru zbranim je poudaril še, da je ob slabo plačanih zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v bližnji prihodnosti neizbežen padec kakovosti javnega vzgojno-izobraževalnega sistema, ki je po njegovih besedah še posebej pomemben za otroke iz delavskih in vseh drugih materialno osiromašenih družin, ki nimajo alternative kakovostnemu javnemu izobraževalnemu sistemu.

Stavka zaposlenih v šolah in vrtcih na območju Podravja je sicer po Radosavljevičevih besedah danes doslej potekala brez posebnosti. Stavkajoči so se v svojih zavodih zbrali ob 8. uri, kjer so imeli sestanke in predstavitve nepodpisanega dogovora, pri katerem vztrajajo. Z območja Maribora se je nato na shod v središču mesta odpravilo najmanj 1650 zaposlenih, 280 jih je v Maribor prišlo iz Lenarta in dobrih sto iz Slovenske Bistrice.

Vrtci v Mariboru so danes poskrbeli za varstvo tistih otrok, ki so jih starši pripeljali v vrtec, a Radosavljevič poudarja, da je bilo tako tokrat zadnjič.

Shod učiteljev na Ptuju.
Shod učiteljev na Ptuju. FOTO: Jana Ujčič

Štrukelj: K zagonu stavke največ prispevala vlada

Po shodu je Štrukelj pripravil tudi novinarsko konferenco, na kateri je ocenil, da je k zagonu stavke verjetno največ prispevala vlada.

Končnih podatkov o številu danes stavkajočih, ki jih je po trenutnih podatkih več kot 36.000, v Svizu še nimajo, saj ima stavka po Štrukljevih besedah izjemno velike dimenzije in se odvija na več kot 800 lokacijah. Podatke o številu stavkajočih tako čakajo še od 45 vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Ob tem je spomnil na ponedeljkovo ravnanje vlade, ki da se je takrat z njimi dogovorila o njihovih bistvenih zahtevah, potem pa prelomila dano besedo. Umik predloga je po njegovih besedah pri zaposlenih povzročil "upravičeno ogorčenje, ker se pač tako z ljudmi ne dela".

Ponedeljkovo dogajanje je bilo po Štrukljevih navedbah tudi ena od pomembnih tem v govorih na današnjih protestnih shodih v 11 krajih po državi. Kot je dodal, so vzgojitelji, učitelji in drugi strokovni delavci potrpežljivi ljudje, pogosto tudi nagnjeni h kompromisom in racionalnemu odločanju. "Ne prenesemo pa, da se nekdo norčuje iz našega dela," je poudaril.

Vladi se je po njegovih besedah tudi ponesrečil poskus, da bi njihove zahteve demonizirala s tem, ko govori, da v Svizu zahtevajo več. Ob tem je spomnil, da plače zaposlenih v vzgoji in izobraževanju zaostajajo za plačami zaposlenih v državni upravi s primerljivo izobrazbo. "In zato ne moremo vsi dobiti enako, če želimo odpraviti problem razvrednotenja tega dela," je prepričan Štrukelj.

Izrazil je zadovoljstvo, ker stavka dobiva na zagonu in se razpoloženje stavkajočih radikalizira.

Štrukelj je zadovoljen z odzivom zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih na današnji stavki.
Štrukelj je zadovoljen z odzivom zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih na današnji stavki. FOTO: Aljoša Kravanja

'Vztrajali bomo, dokler bo treba'

"Želja po uresničitvi zahtev je po ponedeljkovem razočaranju na pogajanjih, je večja kot kdajkoli doslej," je na shodu dejala Magdalena Mustar Pečjak, predsednica območnega odbora Sviz Ljubljana, sicer učiteljica na srednji šoli. Ponovila je stavkovne zahteve, predstavljene ob začetku stavke februarja. Med drugim šolniki zahtevajo višje plače za vzgojitelje v vrtcih ter učitelje in druge strokovne delavce v šolah, primerno ureditev plačila razredništva ter regres za vse z minimalno ali nižjo plačo v višini 1200 evrov bruto. 

"Vztrajali bomo, dokler bo treba," je vladi še sporočila Mustar Pečjakova. 

"Pozablja se, da se je na nas najbolj varčevalo. Zdaj je čas, da se to ustavi. Ne, ne zahtevamo višjih plač, ampak to, kar nam pripada," je poudarila Petra Koritnik iz sindikalne konference predšolske vzgoje. ''Naj se naše delo pravično ovrednoti. Ne pristajamo na to, da nas vlada plačuje slabše kot druge na primerljivih delovnih mestih."

Učiteljica Metka Cotič je poudarila, da imajo stresno življenje, saj venomer poslušajo hrup, izpostavljeni so boleznim, ki vladajo v razredih, a kljub temu se trudijo po najboljših močeh. 

Shod šolnikov v Kopru začeli z Vstajenjem Primorske

Na koprskem Titovem trgu se je na današnjem protestnem shodu zaposlenih v vzgoji in izobraževanju zbralo okoli 2000 ljudi, ki so pozivali k delavski solidarnosti in zahtevali primerno plačilo za svoje delo. Shod, ki so ga podprli tudi v nekaterih drugih sindikatih, so udeleženci začeli in zaključili s primorsko himno Vstajenje Primorske.
   
Šolniki, ki so napolnili Titov trg, so na svoje zahteve opozarjali tudi s transparenti, kot denimo "brez denarja ni znanja, brez znanja ni denarja", "učiteljica – Wonder Woman" in "tujega nočemo, svoje zahtevamo nazaj".

Predsednica območnega odbora Sviza iz Ilirske Bistrice in članica glavnega stavkovnega odbora Darinka Dekleva je opozorila, da imajo tudi druga področja javnega sektorja, kot na primer zdravstvo in policija, primanjkljaje in nikomur ni lahko. Tako oni kot tudi učitelji opravljajo svoje delo odlično. "Višjih plač smo vredni vsi delavci, brez izjeme. Vsi poklici so pomembni, ne moremo drug brez drugega," je Dekleva pozvala k delavski solidarnosti.

Obenem je spomnila na nadpovprečne rezultate, ki jih na mednarodni ravni dosegajo slovenski učenci in so tudi plod dela učiteljev, katerih plače pa "še nikoli niso bile tako blizu minimalni plači". "Zahtevamo pošteno plačilo za strokovno opravljeno delo," je dodala.

"V šolstvu si ne moremo predstavljati, da bi lahko učitelj dobrega učenca z odličnim znanjem negativno ocenil. Žal se je v ponedeljek po zaključku pogajanj med pogajalsko skupino sindikata in pogajalsko skupino vlade zgodilo nekaj podobnega," pa je opisala predsednica novogoriškega območnega odbora Sviza Anica Erjavec.

'Če je bilo dovolj denarja za maketo trase drugega tira, potem mora biti tudi za pošteno plačilo slovenskega delavca'

Člane Sviza je med drugim podprl tudi generalni sekretar Obalne sindikalne organizacije - KS 90 Damjan Volf. Čeprav Volf fizično ni mogel biti prisoten, so udeleženci prebrali njegov prispevek, v katerem je opozoril, da se kljub rekordni gospodarski rasti še vedno spopadamo z varčevanjem pri stroških dela.

"Če je bilo včeraj dovolj denarja za milijarde mednarodne pomoči Grčiji in Portugalski, več kot petmilijardno krpanje bančne luknje, milijardo in pol podpore Teš 6 in za metanje denarja stran za maketo trase drugega tira, potem ga danes mora biti tudi za pošteno plačilo slovenskega delavca," so izpostavili Volfove besede.

Na shodu v Krškem se je opoldne zbralo skoraj 1200 protestnikov. Prebrali so pismo sindikata in ponovili svoje zahteve. "Vztrajamo in bomo vztrajali, da se v tej državi vzgojno-izobraževalnemu delu zagotovi dostojanstvo in ugled. Vztrajamo, naj se plača enako, kot se plačuje delo na primerljivih delovnih mestih v javnem sektorju. Nihče se iz nas ne bo norčeval," je v svojem nagovoru poudarila predsednica območnega odbora Sviza Posavje Marija Žgavc

Pouka ni bilo

Zaradi stavke v večini šol ni bilo pouka. So pa šole zagotovile varstvo za otroke, za katere starši nimajo drugega varstva. Tudi v večini vrtcev so organizirali le dežurne enote. Nadomeščanja pouka za dva dneva stavke naj ne bi bilo, sicer to ne bi bila stavka, je poudaril generalni tajnik Sviza Štrukelj. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1480)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SloG pavelšek
15. 03. 2018 08.14
+7
ne podpiram stavke...ucitli so 3mesc.doma ura jim traja 45min..da vas ni sram ucitelji!
PredsednikPepe
15. 03. 2018 08.44
+1
trkelj izsiljuje in zavaja. Sindikati so nevoščljivi drug drugemu. Res je da so plače nizke, ampak to velja za vse. Zakaj bi samo eni imeli višje?
macro
15. 03. 2018 08.02
+3
Spodaj berem.. Vprašanje kakšno 4 urno pripravo mora učitelj narediti še doma? Šolske knjige so na voljo že od konca šolskega leta, zvezke imajo vsi. ?
ajnajs
15. 03. 2018 07.58
+8
Kaj se bo spremenilo v razredu, če boste dobili višjo plačo? Bo večja avtoriteta, bodo otroci več zanali? Bodo rezultati na NPZ boljši in ne več pod povprečjem? Bo manj nasilja po šolah? Se bom lahko popoldne postvetila otorkom in ne delanju domačih nalog, ker vedno poslušam, da je to naloga staršev? Bodo otroci deležni bolj zanimivih ur? Če ne bo nič bolje potem višje plače ne zaslužite. V šoli bodite 8 ur, otroci tudi uro več in se naredijo vse domače naloge, doma pa so prosti in pridejo iz šole najkasneje ob 15:00 uri. Ta rašitev bi pomenila lahko višjo plačo, ker bi si jo zaslužili. Na slpošno bi bilo treba narediti sistematizacijo delavnih mest in za vsako izobrazbo določiti izhodišče pod pogojem, da so v gospodarstvu izhodišča višja.
etul
15. 03. 2018 07.55
+2
Ka je Svizec zdaj boš pa lahko 17.4 v luno lajal
nebel
15. 03. 2018 07.55
+1
In sedaj? Ko bi pred nekaj dnevi podpisal dogovor, bi imel vse. Učitelji imate slabega sindikalnega vodjo, sedaj nimate nič in tako bo še kar nekaj časa.
PredsednikPepe
15. 03. 2018 08.46
+1
Štrukelj je zavozil vse. Je nesposobnež, ki skrbi samo za sebe.
solo55
15. 03. 2018 07.51
+9
Kaj je Štrukelček s kom se boš pa sedaj pogajal ko ni več vlade, kdo vam bo sedaj plačal za dan, katerega niste delali? Boste med pošitnicami šli v šolo, da si boste noter pridobili dan, ki ste ga zapravili za špancir? (seveda brez otrok kajti oni bi prišli v šolo pa ste jih vi pametnjakoviči zavrnili zaradi vaše odsotnosti)
tirolec
15. 03. 2018 07.51
+10
Dobro bi bilo temeljito preučiti vseh šolnikov itd. njihov delovni čas, počitnice letne in zimske, vse ostale dogodke v naravi, vse praznike, vikende itd....torej je več nedela, kot dela...In jamrajo, ker imajo več kot 1.300,00 EUR plače, a tisti, ki imajo 600 - 700 EUR morajo biti pa tiho, ali kaj??? Pamet v glavo narod, potrebno bo znova postaviti državo od nule...
dule100
15. 03. 2018 07.45
+4
No sedaj boste pa lahko do onemoglosti letali po cestah !
Stoti
15. 03. 2018 07.26
+14
Samo nase gledajo in svoje pravice. Pa otroci ??
Katja Kokot 1
15. 03. 2018 07.19
+28
Če je začetna plača veterinarja v privat sektorju 600 neto, je prav, da je za enako stopnjo izobrazbe, v javni upravi takšna plača 1100 neto? Da ne omenim dežurstev, vikendov, neustaljenih urnikov, brez malice, na mrazu, snegu, vetru in dežju veterinarja, ki dela v praksi. Tega jim v pisarnah javne uprave ni treba. Odgovornost pa je enaka. Gre za zdravje živali in posledično tudi ljudi (prehranska veriga). Nemogoče je, da bi javni sektor zahteval še več od gospodarstva. Ker je potem zlom neizbežen. Kako težko mi je brati vrstice, kjer učitelji zapisujejo, da so izpostavljeni okužbam, hrupu in težkim delovnim pogojem in da si zato zaslužijo več. Verjamem, da je nehvaležno se primerjati s tistimi javnimi uslužbenci, ki sedijo v pisarnah in zaslužijo več od tebe. Vendar...cepetanje z nogami in zahtevanje, jaz hočem...ponavadi ne prinese pozitivnih rezultatov. Četudi dosežeš svoje, se mora zato kje drugje vzeti. In če gospodarstvo ne prenese večjega bremena, kot ga že nosi, potem so ogrožena delovna mesta in stabilnost sistema. Vsak, ki dela z ljudmi, je izpostavljen okužbam. Tudi delavka v trafiki. Veterinarji pa smo življenjsko ogroženi vsakič, ko stopimo v hlev, vsakič, ko se srečamo s kakšno živalsko prenosljivo boleznijo. Pa ne kričimo pred parlamentom. Četudi ni prav, nekje v sebi najdemo ali podjetniško žilico in se podamo na trg s svojo idejo, ali pa najdemo mir in poslanstvo v svojem delu. Ne moreš zahtevati zase višji standard, če pa je toliko prebivalcev pod pragom revščine. Toliko ljudi okoli nas nima niti za osnovno preživetje. In če to samo zahtevaš, brez da vložiš dodaten trud, potem je to treba vzeti nekomu drugemu. In točno to se dogaja sedaj....
hmng
15. 03. 2018 07.55
nebel
15. 03. 2018 08.03
+1
Pri čemer v državi morajo ravnati odgovorno in konservativno, tako da bo država prosperirala na dolgi rok. V podjetju lahko riskirajo, kjer si upajo za njihov denar, saj če propadejo, to za sistem nima nekih pomembnejših posledic. Država pa si neuspeha ne bi smela privoščiti. Zato uparavljanje države in sindikatov znotraj nje ne smemo voditi kot smo jo v zadnjih recimo 25 do 30 letih. Če si ji kdo vzame za svojo je kriminal, če jo zavestno okrade pa dvojni kriminal. Žal je zadnja stvar ki jo lahko pričakujemo razum. Odgovorno delo, učinkovito organizacijo, tega ne najdem nikjer niti pod lučjo pri belem dnevu.
vrtnarček
15. 03. 2018 07.17
+13
Šolniki, če si niste sposobni dvignit avtoritete v svojem poklicu si tudi višje plače ne zaslužite!
scar_face
15. 03. 2018 07.09
+29
8 ur v šoli delajo samo hišnik, čistilka in kuharica!
Vrhovni
14. 03. 2018 22.58
+15
Zdaj bo Štrukelj prodal nepremičnine in vam za sendvič dal, pa še štrajk ne bo plačan, kwa ga pa poslušate
-MARIBOR-
14. 03. 2018 22.55
+17
Menda bodo naslednjič štrajkali v nedeljo, ker jim lahko samo BOG pomaga. Nekateri pač lahko izsiljujejo. Imajo dva poletna meseca cajt za štrajk - ne oni takrat preveč uživajo in ne razmišljajo o svojih problemih.
neopredelen
14. 03. 2018 22.53
+23
Pa ka je z vami. Ka se hocte?? Delate kao ful priprave za solo pa za program...star se 24 let...v srednjo solo sem hodil 7 let nazaj... pri vecih predmetih smo imeli teste stare po vec let...tudi 10-15. Pa kdo tuki koga farba?? Baje so danes se testi isti...
Scodi
14. 03. 2018 22.53
+12
Imam občutek, da se ponavljam v vsaki tematiki, ko poudarim, da imajo pravico stavkat in da bi vsi imeli možnost si nekaj ustvarit v življenju. Predvsem podpiram dvig plač mladim in tistim na robu minimalne plače. Žalostno pa je, da se največ pritožujejo učitelji, ki so v stroki že 20 let in imajo že tako solidne plače. Ampak osebno bi rad dobil odgovore zakaj bo to družbeno koristno. Ne vem zakaj imam občutek, da ta stavka prikazuje kaotično stanje šolstva, katerega ste sama stroka dovolili, da je v tem stanju kot je. Prosim ne se izgovarjat na odločitve ministra oz. kdorkoli je želel tako stanje v šolstvu, ker če bi vam bilo kaj mar bi se uprli in stali za vašim prepričanjem in strokovnostjo. Ali resno mislite, da boste s plačo bolj zadovoljni? Koliko časa bo trajalo zadovoljstvo? V 2 mesecih vam bo isto in boste spet nezadovoljni. Kot starša kateremu ni mar za znanje mojega otroka, me zanima, koliko več znanja bo moj otrok pridobil zaradi morebitnega dviga plače? Ker povišica plač me bo udarila po žepu, ker gospodarstvo bo čutilo posledice ne vi. Spet bi prosil, da mi ne omenjate, da se morem z njim ukvarjat, ker če se ne bi, bi omenjen post napisal, ko bi prišel iz službe in ne ko je ura že za spat. Kako boste uredili red in disciplino v razredih, da ne bodo razgrajali in da bodo otroci željni znanja bili deležni primerne vzgoje? Se spominjam časov, ko sem še sedel v šolskih klopeh in so bili profesorji avtoritete smrtna tišina v razredih in je njihova beseda nekaj veljala. Boste z boljšo plačo to dosegli? Enodnevni stres v mesecu, ki vam ga predstavljajo starši, kateri vam pravijo, da njihov otrok ve več boste lažje prenesli? Pa veste nekateri imamo take starše kot nadrejene in jih moremo vsak dan prenašat in zaradi tega ne zahtevamo povišice. Sinoči sem napisal par mnenj zakaj vas ljudstvo ne spoštuje in kako pridobiti večje zaupanje ter spoštovanje. In verjemite ni nič tako neprimernega izobrazbi, ki jo imate. Edino stvar na katero upam je ta, da se zavedate, da s to stavko ne boste bolj priljubljeni v očeh ljudstva. Zaradi tega in urnika pa vas že navadni delavec za tekočim trakom ne podpira in primerja dohodek, čeprav sem v tem primeru tudi sam mnenja, da ni primerjava na mestu.
kaktusar1
14. 03. 2018 22.52
+15
sedaj pa lahko stavkajo vsak dan.....ne bo sogovornikov, ki bi poslušali butaste štruklove pripombe...
scar_face
14. 03. 2018 22.50
+9
Vso srečo pri pogajanjih z delavci! HAHAHAHHAAH, prav privoščim ti ta politični debakel, ki bo vplival tudi na tvojo funkcijo, če imajo tvoji sindikalni sledilci vsaj malo možganov in te bodo končno zamenjali!
Diškor
14. 03. 2018 22.46
+14
Zdaj se pa spokaj delat Štruklovič, se boš z novo vlado pogajal, ha,ha,ha, se prav z menoj, 10.000 jih kar priprav na odhod.
York
14. 03. 2018 22.42
+28
No, gospod Štrukelj pa se je elastika strgala. Ostali ste praznih rok in nimate več komu groziti s stavko. Končno ste dobili po go gobčku. Je bil že čas.