Slovenija

Soproge diplomatov vabijo na dobrodelni bazar

Ljubljana, 22. 11. 2018 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na začetku decembra bo v Ljubljani že 25. dobrodelni bazar društva SILA, na katerem se bo predstavljalo več kot 30 držav. Zanimivosti, kultura, kulinarika, druženje in dobrodelnost. Vse to vas čaka, če vas bo pot 2. decembra zanesla v Grand Hotel Union.

Slovenska stojnica na lanskem bazarju
Slovenska stojnica na lanskem bazarju FOTO: Aljoša Kravanja

Soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov, zbrane v društvu SILA (Slovensko mednarodno združenje žensk), tudi letos organizirajo dobrodelni bazar. Tokrat bo že 25. po vrsti, sodelovalo pa bo več kot 30 držav. 

Poleg stojnic z različnimi izdelki držav udeleženk bodo na bazarju postavljene tudi stojnice s hrano različnih držav. Obiskovalci bazarja bodo lahko sodelovali v dobrodelnem srečelovu, kjer nanje čaka 800 dobitkov, in uživali v pestrem kulturnem programu. Bazar bo svoja vrata zaprl ob 16. uri.

2. decembra zato vabijo v Grand Hotel Union, dogajanje se bo začelo ob 10. uri, svoja vrata pa bo bazar zaprl ob 16. uri.

Prejemniki zbranih sredstev bodo letos:

– Društvo Altra za pomoč pri nakupu avtomobila za razvoz oseb z duševnimi motnjami,

– Društvo upokojencev Ljudska univerza Jesenice za ortopedske pripomočke upokojencev z nizkimi prihodki,

– RIC Novo mesto in Varstveno-delovni center za terapevtske pripomočke za invalidne osebe,

– Društvo ASPi za pomoč pri obnovi hiše za odrasle z Aspergerjevim sindromom,

– Ljudska Univerza Krško za šolske potrebščine otrok iz družin z nizkimi prihodki, 

– MOICIS Slovenj Gradec za pohištvo v multigeneracijskem centru.

Dobrodelnost na prvem mestu

Pridite, zanimivo bo.
Pridite, zanimivo bo. FOTO: Aljoša Kravanja

Slovensko mednarodno združenje žensk SILA je bilo ustanovljeno 9. novembra 1993. Ko je na začetku devetdesetih let Slovenija postala tudi mednarodno priznana država, so številne države začele odpirati diplomatska predstavništva v Ljubljani, hkrati pa so prihajali v Slovenijo prvi gospodarski predstavniki, ki so delovali samostojno ali v povezavi z našimi podjetji, in njihove družine.

Kot drugod po svetu se je tudi pri nas pojavila potreba po ustanovitvi društva, ki bi vključevalo soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov. S pomočjo nekaj Slovenk je bilo ustanovljeno društvo SILA. Namen društva je srečevanje in spoznavanje Slovenije in njene kulture, izmenjavanje izkušenj, sklepanje prijateljstev ter organiziranje raznih akcij, od dobrodelnih do kulturnih in športnih.

Tako so članice društva SILA že leta 1994 organizirale prvi mednarodni dobrodelni bazar in izkupiček namenile Pediatrični kliniki v Ljubljani za opremo sob za matere bolnih otrok. Na prvem bazarju je sodelovalo 12 držav. To število se je vsako leto povečevalo in letos organizirajo že 25. bazar, na katerem bo  sodelovalo več kot 30 držav z vsega sveta.

Na dozdajšnjih bazarjih so članice zbrale že približno 1,5 milijona evrov in pomagale več kot 150 organizacijam in posameznikom po Sloveniji. Cilj društva SILA je pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim, otrokom, ženskam  in drugim. Za svoje delo si je društvo od predsednika republike Boruta Pahorja prislužilo red za zasluge.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simoni?
22. 11. 2018 18.12
+0
Vsekakor bom prišel pomagati. Zaželjena je prisotnost kakšne malo mlajše soproge diplomata..To bom pomagal!