Slovenija

ŠOU v Ljubljani: Šobine izjave so nelegalne

Ljubljana, 03. 07. 2010 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednica ŠOS ne predstavlja več vseh študentov, še posebej ne tistih, ki jih v ŠOS zastopa ŠOU v Ljubljani, so prepričani slednji, ki še pravijo, da so dejanja in izjave predsednice nelegitimne.

31. člen Študentske ustave določa člane Predsedstva ŠOS, 32. člen pa govori predstavništvu predsednika ŠOS, ki ''predstavlja ŠOS v skladu z navodili Predsedstva ŠOS in Skupščine ŠOS''.

Dejanja in izjave predsednice Študentske organizacije Slovenija (ŠOS) Katje Šoba, ki jih daje v imenu predsedstva ŠOS, so po mnenju Študentske organizacije v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) nelegalne in nelegitimne in ne predstavljajo vseh študentov, še posebej ne tistih, ki jih v ŠOS zastopa in predstavlja ŠOU v Ljubljani, so danes sporočili iz ŠOU Ljubljana.

S tem, ko se predsednica ŠOS o svojem delovanju ne posvetuje in uskladi z vsemi člani predsedstva ŠOS, krši 31. in 32. člen Študentske ustave, pravijo in dodajajo, da sta bila v zadnjem tednu brez kakršnega koli pravnega ali kako drugače utemeljenega razloga iz procesa izključena predstavnika ŠOU v Ljubljani.

Predsednica ŠOS je neskladno s Študentsko ustavo ravnala tudi v postopku priprave predloga osnutka sprememb Študentske ustave, saj je iz njega izključila ŠOU v Ljubljani. Ta je zaradi zavajajočih izjav predsednice ŠOS sporočil, da ne nasprotuje spremembam Študentske ustave, ampak nasprotuje načinu, na katerega jih želi predsednica ŠOS doseči.

Katja Šoba, predsednica ŠOS.
Katja Šoba, predsednica ŠOS. FOTO: Blaž Garbajs

''Spremembe tako pomembnega dokumenta, kot je Študentska ustava, morajo biti transparentne, demokratične in legalne. Za to je potrebna čim širša razprava vseh študentov – nesprejemljivo je, da predloge sprememb pripravi zaprt krog študentskih predstavnikov, na katere vplivajo posamezniki izven študentskih krogov,'' pravijo v ŠOU v Ljubljani.

Po njihovem mnenju takšno početje predsednice ŠOS potrjuje njihovo zaskrbljenost o legitimnosti njenega početja. Kot ugotavljajo, Katja Šoba kot predsednica ŠOS nič več ne predstavlja več kot polovice slovenskih študentov, zato bo Ljubljanska študentska organizacija uporabila vsa pravna sredstva, da ljubljanskim študentom zagotovi predstavništvo v ŠOS in prepreči samovoljno početje predsednice ŠOS, še pravijo.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inspire
04. 07. 2010 18.16
-1
Z jezikavostjo se rine vedno v ospredje --poštenje ji je pa španska vas --dokler zelo dobro služi s tujim denarjem .
zahod.west
04. 07. 2010 14.10
+1
ljubljančani pač....enoumje kot evangelji
Buena Vita
04. 07. 2010 00.03
KOLIKO DENARJA JE POPOKAL ŠTRONMAJER,PODPLAČAN JE SIGURNO, A POZNAMO KDO GA PLAČUJEE
sezutimacek
03. 07. 2010 17.29
+1
ma dejansko sploh ni šoba problem...kaj šoba bo šla, potem, pa bodo postavli gor nekoga, ki jim bo še bol naklonjen...ukinite to sranje in naredite nekaj transparentneega končno...se mi zdi, da so naši starši čisto dobro doštudirali bres 120000 društev....
bnam 2707
03. 07. 2010 17.29
-1
Tudi ona (Šoba) ne želi odstopiti.Zakaj že?Dokler je korito polno je dobro biti zraven. Odgovornost pa naj si zataknejo za klobuk,davkoplačevalci ,ki plačujejo te parazite.Vsak študent ve,da jih lupijo ravno takile kot je Šoba in oni drugi.
3q
03. 07. 2010 16.47
štronmajer zdej neki glumi.pozablja pa da vecina ocitkov javnosti je o njegovi ŠOU.ce je kdo lopov je on ne šoba
medo24
03. 07. 2010 16.42
dol z šobo !
Milan Koleznik
03. 07. 2010 16.41
vsi ti so skrompirani mali bogataši,ali že veliki,imajo svoja podjetja,kar po več podjetij,treba bi jih bilo vse zapreti in jim pobrati bogastvo ki so ga dobili na račun pridnih študentskih rok,ki so si s tem delom tudi plačevali študij in njim v njihov žep tako kot direktor in delavec,le da se ta organizacija še bolj laže kot bilanca podjetja oziroma državnega podjetja,kajti privatniki že poskrbijo za sebe,državo pa se še lahko krade.