Slovenija

Spar Slovenija mladim prostovoljnim gasilcem doniral 50.000 evrov

Ljubljana, 15. 12. 2023 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
8

Podjetje Spar Slovenija je v prazničnem času z donacijo v višini 50.000 evrov podprlo prostovoljne gasilke in gasilce. V dobrodelni akciji so z nakupom "dobrih piškotov" in pošiljanjem digitalnih lepih misli sodelovali tudi kupci, Gasilska zveza Slovenije pa bo prejeta sredstva namenila spodbujanju zanimanja za prostovoljno gasilstvo med mladimi.

Iz podjetja Spar Slovenija so sporočili, da se zavedajo pomembne vloge gasilcev, ki zagotavljajo hitro in učinkovito pomoč komur koli, kjer koli in kadar koli je ta potrebna, tudi če pri tem tvegajo lastna življenja. Z gasilci, predstavljenimi kot "dobrimi možmi", so zato v Sparu zasnovali praznično kampanjo ter vanjo vključili tudi kupce. Ti so svojo podporo prostovoljnim gasilcem lahko izkazali z nakupom 'dobrih piškotov za dobre ljudi' ter pošiljanjem lepih misli za gasilce v obliki digitalnega piškotka na Sparovi spletni strani.

Skupno je bilo zbranih več kot 1000 lepih misli, s katerimi bodo okrasili slovenske gasilske postaje, z nakupom piškotov pa so kupci za prostovoljne gasilke in gasilce zbrali 25.000 evrov. Podjetje Spar Slovenija se je odločilo zbrani znesek še podvojiti in tako bo Gasilska zveza Slovenije prejela donacijo v višini 50.000 evrov. 

"Prostovoljno gasilstvo predstavlja močno, povezano in srčno skupnost, ki se v zadnjih letih sooča s pomanjkanjem podmladka. Ob brezpogojni pomoči, ki smo je bili deležni že neštetokrat, smo jim v podjetju Spar Slovenija želeli izkazati svojo naklonjenost in spoštovanje. S svojo pripravljenostjo na nudenje takojšnje in nesebične pomoči nam namreč dajejo občutek varnosti," je ob predaji donacije povedal glavni izvršni direktor Spara Slovenija David Kovačič.

David Kovačič
David Kovačič FOTO: Luka Kotnik

Sredstva bodo namenjena spodbujanju zanimanja za gasilstvo med mladimi

Slovensko prostovoljno gasilstvo se lahko pohvali z dolgo nepretrgano tradicijo, po zadnjih podatkih pa šteje že več kot 173.000 gasilk in gasilcev. Njihov cilj je pridobiti več mladih članov, saj se zavedajo, da je v njih prihodnost za nadaljevanje poslanstva pomagati tistim, ki so potrebni pomoči. "Predvsem v zadnjih letih opažamo upad članstva v mestih, kjer gasilstvo najbrž ni dovolj konkurenčno preostalim interesnim dejavnostim, zato se trudimo, da bi ga dvignili na raven, ki bi spodbudila večje zanimanje," pojasnjuje Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Slovenije.

Janko Cerkvenik
Janko Cerkvenik FOTO: Luka Kotnik

Prav zdaj se pripravljajo na mednarodno gasilsko mladinsko olimpijado CTIF, ki bo prihodnje leto med 21. in 28. julijem v italijanskem Trentinu. Mladi gasilci z udejstvovanjem na tovrstnih tekmovanjih namreč občutijo zaupanje, skupnost in tovarištvo, poleg tega pa se učijo skupinskega dela, spoznavajo orodje in opremo, pridobivajo fizično pripravljenost in se tako sčasoma uvajajo v poznejše operativno delo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Groucho Marx
15. 12. 2023 15.02
+3
A kuštravec je že doniral, kot je obljubljal?
Mikofinkica
15. 12. 2023 14.52
+1
Tuje Firme darujejo Slovencem ker nagnita Golobova garnitura denar zapravlja za Migrante, Albance, Kosovarje, Afganistance Sirce, Ukrajince, Palestince...)) Od Marije Terezije smo dobili Kataster ter obvezno Slovensko Šolstvo Katerega je uvedel Napoleon, od Franca Jozefa štrekno, Marija Terezija je uvedla še obvezno sajenje krompirja, da nismo bili lačni Od Slovenskih partizanov, rdečih barab pa kriminal, sovraštvo pobijanje Slovencev, 4000 morišč in prekletstvo mentalnega pohabljanja..
scernig
15. 12. 2023 14.42
+4
bravo za spar...sedaj pa donirajte še kaj svojim zaposlenim
bandit1
15. 12. 2023 15.14
+1
Saj država doplača do minimalca, ni treba.
Sulica 81
15. 12. 2023 15.37
Sulica 81
15. 12. 2023 15.38
ampak pri plačah pa se zmeraj doplacilo države do minimalca.
Jožajoža
15. 12. 2023 14.36
-2
zajc je pa "donatorjem" spipal 500 000 evrov.vsak,ki še ima izpisek donacije, ima pravico zahtevat denar nazaj. koliko vem, se gre v skupinsko tožbo za povrnitev donacije, ker je zajc lagal in do denarja prišel s prevaro in lažjo.
scernig
15. 12. 2023 14.43